Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΞΕΠΕΡΑΣΕ TA ΟΡΙΑ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠIΩΝ

Υπό την σκέπη της κρατικής αρωγής, λίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, οι Σκοπιανοί παρουσίασαν διαφημιστικές πινακίδες σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσάς τους, στις οποίες εμφανίζεται παραποιημένη η σημαία της Ελλάδας: στις πινακίδες αυτές εμφανίζεται η ελληνική σημαία με παραποιημένο το σταυρό, στο άκρο της σημαίας, σε αγκυλωτό σταυρό! - εκείνοι που έραιναν με ανθη τον Ναζιστικό στρατό για να τους...(παρα)δώσει ο Χιτλερ την...μακεδονία, την ώρα που εμείς αντιστεκόμασταν στο πλευρό των Συμμάχων - Στο κέντρο της ελληνικής σημαίας υπάρχει μια εικόνα από “δεινοπαθούσα” οικογένεια “Μακεδόνων” προσφύγων που τάχα κατεδίωξε η Ελλάδα από την πατρίδα τους!!! Στις αφίσες αυτές διαφημίζεται έκθεση φωτογραφίας-αφιέρωμα στο "διωγμό των καθαρών Μακεδόνων (!) απ΄την Αιγειακή Μακεδονία μετά τον Ελληνικό εμφύλιο" όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές της, η οποία θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό-Ενημερωτικό Κέντρο των Σκοπίων από τις 3 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, κατόπιν οδηγιών από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για τις αφίσες που αναρτήθηκαν σε δρόμους των Σκοπίων, οι οποίες προσβάλουν το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας. Στο διάβημα, η Ελλάδα απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως οι αφίσες αυτές. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για τις αφίσες αυτές. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων "Βέτσερ", δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα φωτογραφία με την προσβλητική αφίσα, και έχει τον τίτλο "Ντροπή". Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αφίσες αυτές, στις οποίες παραποιείται κατάφορα το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο και υποδαυλίζουν εθνικό και θρησκευτικό μίσος.
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η απαράδεκτη αφίσα που αναρτήθηκε σε δρόμους των Σκοπίων, προσβάλλει ευθέως το εθνικό σύμβολο της χώρας μας και τον αγώνα της εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

 

Στη φωτογραφία, που έφερε στο φως η εφημερίδα Απογευματινή, εικονίζονται οι "αρχές" των Σκοπίων, να υποδέχονται με περισσή χαρά τους Γερμανούς Ναζί, με τους οποίους συμμάχησαν, με όνειρο την παραχώρηση εκ μέρους των Γερμανών της "Μεγάλης Μακεδονίας".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: