Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΘΡΑΚΗ: Δούρειος Ίππος …οι μαζικές αγορές εκτάσεων !

Πηγή : politis-gr

Πριν λίγες ημέρες είχα αναφερθεί στη νέα ιστοσελίδας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στο παγκόσμιο ιστό και ότι δια μέσου αυτής ξεκινούν οι προεργασίες και οι επιδιώξεις να συνδέσουν μεταξύ τους δύο διαφορετικής υφής γεγονότα, που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη και την περιοχή του Έβρου.(εδώ)

Και ήρθε εχθές με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Παρόν» να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μου.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν σε «Δούρειο Ιππο» για τη χώρα μας, φαίνεται να εξελίσσονται οι μαζικές αγορές εκτάσεων και πανάκριβων κτιρίων στη Θράκη, από την πλευρά μελών της μουσουλμανικής μειονότητας και μάλιστα αυτών που θέλουν να παρουσιάζονται ως Τούρκοι και όχι απλώς μουσουλμάνοι...

Η όλη σχεδίαση τελεί υπό την καθοδήγηση, χρηματοδότηση και επιδότηση της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Για περίοδο πολλών ετών οι αγορές γης και ακινήτων στη Θράκη από σκληρούς μουσουλμάνους είχαν ατονήσει και οι περισσότεροι, κυρίως αυτοί που είχαν οικονομική δυνατότητα, είχαν στραφεί, με υπόδειξη του προξενείου, σε αντίστοιχες αγορές στην Τουρκία, με χρήματα τα οποία πήγαιναν στην Τουρκία, αφού τα είχαν μετατρέψει σε λίρες ή σε ράβδους χρυσού...

Την τελευταία περίοδο όμως τα πράγματα άλλαξαν και η αγορά ακινήτων σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής, καθώς και μεγάλες εκτάσεις, παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αύξηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει μια σημαντική παράμετρος σε ότι αφορά τις αγορές αυτές.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η ίδια κινητικότητα και στην άλλη πλευρά της Θράκης, στη Ροδόπη, ειδικά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, όπου ως γνωστόν ζουν πολλοί μουσουλμάνοι.

Εκεί φαίνεται να υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον για αγορές ακριβών ακινήτων και εκτάσεων όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και σε παραλιακές πόλεις, καθώς και σε νησιά, όπως είναι η Θάσος και η Σαμοθράκη.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι μουσουλμάνοι (φιλότουρκοι) της Βουλγαρίας είναι και το ότι ο γραμματέας του Κόμματος της Τουρκικής Μειονότητας στη Βουλγαρία, που ως γνωστό στηρίζει κάθε κόμμα που έρχεται πρώτο για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία, έχει εγκατασταθεί στην πόλη Κίρτζελι, έχει διοριστεί γραμματέας του δήμου και από εκεί συντονίζει αυτήν την εκστρατεία για την αγορά εκτάσεων ή ακινήτων στην Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη.

Το άρθρο της εφημερίδας λοιπόν ,έρχεται και δένει απόλυτα και με προηγούμενο άρθρο μου που αφορούσε την δραστηριότητα και τις …προεργασίες του Ταχσίν Μπουρτζούογλου (νέο αφεντικό του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας) κατά τα παρελθόντα έτη στην ευρύτερη περιοχή. κλίκ-εδώ

Εντείνεται η κινητικότητα, ….. ξύπνα Ντόρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: