Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακραία φασιστικό και βίαιο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πηγή : ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΣΤ΄

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:...Φτάνοντας στα τελευταία δύο λεπτά της ομιλίας μου, όμως, είμαι υποχρεωμένος λόγω της μάχης που δόθηκε το πρωί, εδώ σ’ αυτή την Αίθουσα και λόγω των κατηγοριών που ακούστηκαν μετά από τις ομιλίες μας, κυρίως από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι δήθεν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αποκαλύπτει εκ νέου το ακροδεξιό του πρόσωπο, να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα σ’ αυτή την Αίθουσα, που είναι μια αίθουσα ιδεολογικής πάλης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ δεν ήρθαμε για να συμφωνούμε. Εδώ ήρθαμε για να εκφράσει ο καθένας τις ιδέες του και να μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός. Άρα, το να ξεκινάμε και να απαντάμε ο ένας στον άλλον με λάσπες, καθόλου δεν συμβάλει στο δημοκρατικό διάλογο.
Επειδή, όμως, ετέθη δις από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το θέμα της ακροδεξιάς και είναι πολύ ατυχής η συγκυρία για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να θέσει αυτή τη συγκεκριμένη μέρα θέμα ακροδεξιάς στο Κοινοβούλιο, θα μου επιτρέψετε –αν και δεν είναι κανένας συνάδελφος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, συνηθίζεται άλλωστε- να πω το εξής.
Η μόνη οργάνωση στη νεοτέρα Ευρώπη που είχε δημιουργήσει τάγματα εφόδου ήταν το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ.
Κύριε Κοροβέση, ευχαριστώ που ήρθατε. Μάλιστα, το πρωί κατέθεσα κάτι που σας αφορά σε σχέση με την ερώτησή σας για το «Ουράνιο Τόξο» και θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση, πώς ο Περικλής Κοροβέσης έρχεται στο Κοινοβούλιο και εκπροσωπεί το «Ουράνιο Τόξο», έναν προδοτικό σχηματισμό. Αυτό είναι μείζον θέμα για μας που έχουμε ευαισθησίες.
Για να κλείσω, σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και το τελευταίο προσωπείο που μπορούσε να επικαλείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι δήθεν δεν έχει σχέση με τους κουκουλοφόρους, έπεσε. Φοιτητές, στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μαζί με στελέχη της ΕΑΚ, εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, διέκοψαν δια της βίας τη συνεδρίαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονία.
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ακροδεξιός και φασίστας είναι εκείνος που νομίζει ότι, επειδή έχει δίκιο, δικαιούται ακόμη και δια της βίας να επιβάλλει την άποψή του στους υπολοίπους.
(mb)
(MT)
Και αυτή τη στιγμή το μόνο κόμμα του Κοινοβουλίου που επιτρέπει να ασκείται βία σε άλλους Έλληνες εις το όνομα των ιδεών του είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Θα πρέπει λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να ξεκαθαρίσετε εάν σας αρέσει η Δημοκρατία ή όχι. Κουκουλοφόροι και άλλοι νεολαίοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπαίνουν στην πρυτανεία, δέρνουν πανεπιστημιακούς, κλείνουν τις πόρτες, απαγορεύουν να βγει ο οποιοσδήποτε εάν δεν το επιθυμούν, επιτίθενται σε φοιτητές.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ('Ελσα Παπαδημητρίου): Παρακαλώ, κύριε Γεωργιάδη, να ολοκληρώσετε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δώστε μου μερικά δευτερόλεπτα, κυρία Πρόεδρε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, γιατί έγινε ένα σοβαρό γεγονός.
Ο Πρόεδρος της φοιτητικής νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. μοιράζοντας φυλλάδια έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο σήμερα το μεσημέρι, μαζί με άλλους φίλους από τη Νεολαία, δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους και δύο παιδιά, μεταξύ αυτών κι ο Πρόεδρος της Νεολαίας, είναι με σπασμένο χέρι αυτή τη στιγμή στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Αυτή είναι η Δημοκρατία που ονειρεύεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να δέρνετε όποιον δεν συμφωνείτε; Αν αυτή είναι η Δημοκρατία σας, έχετε πολύ στρεβλή αντίληψη για τη Δημοκρατία, κύριε Κοροβέση, και θα πρέπει να δώσει κάποτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μια απάντηση για το τι σκοπεύει να κάνει για να διακόψει επιτέλους τους δεσμούς του με αυτές τις βίαιες ομάδες που καταστρέφουν κάθε έννοια Δημοκρατίας στη χώρα. Όταν θα το κάνετε αυτό τότε θα νομιμοποιείστε πια να κρίνετε τις δημοκρατικές νοοτροπίες των υπολοίπων.
Εσείς τι κάνετε τώρα; Σαν τη σουπιά πετάτε μελάνι και λάσπη δεξιά και αριστερά όταν οι ίδιοι έχετε γίνει ένα ακραία φασιστικό και βίαιο κόμμα.
Ευχαριστώ πολύ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ('Ελσα Παπαδημητρίου): Ευχαριστώ, κύριε Γεωργιάδη.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Ήμουν πάντως ψύχραιμος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς ήσασταν ψύχραιμος. Η Νεολαία σας δεν ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: