Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Γεωργία-Ρωσία και … Ράντυ Σόινεμαν.

Πηγή : politis-gr

Η ανυποχώρητη στάση των Σκοπίων και του Ν. Γκρούεφσκι στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά αυτό που επανειλημμένα σας έχω ήδη αναφέρει (εδώ) και (εδώ).

Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί περιλαμβάνει την μεταφορά της αντιπαράθεσης πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε δεύτερη φάση στον Καναδά .

Στόχος του σχεδίου είναι να αλλάξει το μέγεθος και το είδος των διαπραγματεύσεων και ταυτόχρονα να κατηγορηθεί η χώρα μας ότι παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένα μέρος αυτού του σχεδίου προβλέπει σε σύντομο χρόνο την έναρξη αγωγών των …..«Μακεδόνων του Αιγαίου» εναντίον του ελληνικού κράτους.

Συγχρόνως θα δημιουργηθεί μια βιομηχανία φανερών πληρωμένων δημοσιεύσεων αλλά και αντίστοιχων κρυφίως «πληρωμένων» άρθρων ξένων αναλυτών και δημοσιογράφων .

Για τον λόγο αυτό έχει στηθεί ένας μηχανισμός που περιλαμβάνει εκτός των δημοσιογράφων και αναλυτών (και …Ελλήνων), διαφόρους επιχειρηματίες αλλά και ξένους διπλωμάτες.

Τον συντονισμό, έχει αναλάβει η εταιρεία ORION Strategies, την οποία έχει ιδρύσει ο Ράντυ Σόινεμαν, ….. σύμβουλος του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζον Μακ Κέιν.

Η πληρωμή της ORION Strategies γίνεται από τον Μέτο Κολόσκι , πρόεδρο της οργάνωσης «United Macedonian and Diaspora».

Την ανωτέρω εταιρεία την έχουμε συναντήσει αρκετές φορές στα …βήματα μας , αφού μέλη της ως επί το πλείστον παρεμβάλλονται σε διαλέξεις ,συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, όπου ομιλούν Έλληνες διπλωμάτες.

Κύρια … «εργασία» τους είναι να εγείρουν ερωτήσεις σχετικά με τη «μακεδονική μειονότητα», παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως μία μη δημοκρατική χώρα, όπου καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα..

Στον μηχανισμό υποστηρικτών της σκοπιανής προπαγάνδας που έχει στηθεί μετέχουν μεταξύ των άλλων και οι Μάικ Ζαφιρόφσκι (πρόεδρος της εταιρείας Nortel και μέλος στο επιτελείο του προέδρου Τζορτζ Μπους), ο ..γνωστός μας (εδώ) και (εδώ) Εντουαρντ Τζόζεφ (...Αναλυτής), ο Σλάβκο Μαντζαρόφ, (ισχυρός επιχειρηματίας από τη Νιου Τζέρσεη και χρηματοδότης της ομάδας των φίλων της «Μακεδονίας» στο Κογκρέσο, την οποία αποτελούν τρεις νομοθέτες), ο Λόρενς Μπάτλερ (Βοηθός υφ. Εξωτερικών και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια ), ο Πολ Φέιφερ, (στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά συγχρόνως και σύμβουλος και πληροφοριοδότης της σκοπιανής ηγεσίας και του Σκοπιανού πρέσβη στην Ουάσιγκτον), και φυσικά ο γνωστός μας ….Daniel Fried (εδώ) και (εδώ) .

Ας σταθούμε όμως για λίγο στο ….«βιογραφικό» του Ράντυ Σόινεμαν (φωτο) που έχει ίδρυσει την ORION Strategies.

Το δεξί χέρι για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Τζον ΜακΚέιν αποτελεί ένα από τους ισχυρότερους λομπίστες της Ουάσινγκτον, εκπρόσωπο πετρελαϊκών συμφερόντων, καθώς και διαφόρων … προβληματικών χωρών όπως η FYROM , αλλά και η ….Γεωργία !!

Μέλος του σκληρού πυρήνα των γερακιών, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα κορυφαία στελέχη του νεοσυντηρητικού κατεστημένου με ενεργή συμμετοχή στη δημιουργία του περίφημου Σχεδίου για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα (PNAC), του θεωρούμενου ως «ευαγγελίου» των νεοσυντηρητικών γερακιών.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής για την Απελευθέρωση του Ιράκ, (ενός οργάνου που δημιουργήθηκε μετά τις .....τρομοκρατικές (...) επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Ο Ράντυ Σόινεμαν έχει λάβει (επίσημα , γιατί…ανεπίσημα το ποσό έχει πολλά μηδενικά).) το ποσό των 800.000 από την Γεωργία του Μιχαήλ Σαακσβίλι.

Οι ....συμπτώσεις αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες, αν λάβει κανείς υπόψη ότι την ημέρα ακριβώς (17 του περασμένου Απριλίου) που ο ΜακΚέιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχεήλ Σαακσβίλι και αμέσως μετά προχωρούσε σε δημόσια δήλωση καταδίκης της Μόσχας και στήριξης των ...δικαίων της Γεωργίας επί της αποσχισθείσας Νότιας Οσσετίας, η Orion Strategies υπέγραφε την ανανέωση της συνεργασίας της με την Τιφλίδα, έναντι ….200.000 δολαρίων... (Είπαμε ..επίσημα, μη ζαλιστούμε από τα ….ανεπίσημα).

Είχε άδικο λοιπόν ο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν έλεγε ότι ο Λευκός Οίκος προκάλεσε την κρίση για να βοηθήσει το Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Τζων Μακ Κέην να κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ;

Το θύμα γίνεται θύτης και ο θύτης ..θύμα !


ΥΓ. Μόνο τυχαίος ΔΕΝ είναι ο συσχετισμός Ελλάδος- Σκοπίων- Γεωργίας-Ρωσίας και …. Ράντυ Σόινεμαν. Σας το έχω ξαναπεί (εδώ).


Πηγές: «Εthnos»«Skai»«Ν.Υ Times»

Δεν υπάρχουν σχόλια: