Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Αντιδράσεις για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς

Αντιδράσεις στους κόλπους της Εθνικής Φρουράς προκαλούν οι δρομολογούμενες αλλαγές, που προωθεί στο στράτευμα ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών προκειμένου να καταστεί εφικτή η σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος", ανώτατοι αξιωματικοί αντιδρούν στην εισήγηση για κατάργηση ενός μεγάλου αριθμού φυλακίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής και την αντικατάσταση τους με κάμερες ασφαλείας καθώς με την μείωση της θητείας, όπως εκτιμάται, δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό σε κληρωτούς για να επανδρώνουν όλα τα φυλάκια. Συγκεκριμένα, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα διασφαλίζεται η επιτήρηση της πράσινης γραμμής με κάμερες, όταν σήμερα, με την επάνδρωση δεκάδων φυλακίων, έμποροι ναρκωτικών, λαθρομετανάστες και κάθε λογής παράνομοι καταφέρνουν να εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές.
Από την Αθήνα όπου βρίσκεται, ο Κ. Παπακώστας χαρακτήρισε «κακόπιστους» όσους διαδίδουν στους διαδρόμους του ΓΕΕΦ και σε μονάδες της Ε.Φ. «τους πιο πάνω ισχυρισμούς». «Καλά κάνουν και ανησυχούν, αλλά ας περιμένουν πρώτα την λήψη των τελικών αποφάσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο και μετά ας τοποθετηθούν», υπέδειξε. Αφού χαρακτήρισε πολύ λεπτό το όλο ζήτημα, ο κ. Παπακώστας δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω. Περιορίστηκε απλώς στο να αναφέρει πως η μελέτη για εκσυγχρονισμό της Ε.Φ. με την παράλληλη μείωση της στρατιωτικής θητείας θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: