Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Οι ...ακροβολιστές των διαπλεκομένων !

Πηγή: politis-gr

Το μεγαλύτερο καρκίνωμα αυτού του τόπου ήταν και είναι τα παιχνίδια συναλλαγής των διαπλεκομένων του «δήθεν» σοβαρού Τύπου. Κύριο μέλημα και σκοπός τους η φίμωση της κοινής γνώμης και η προπαγανδιστική καλλιέργεια ψευδών και θολών εντυπώσεων.

Έτσι ,μετά λύπης μου ,δεν περίμενα να συμπεριφερθούν διαφορετικά σχετικά με την αποκάλυψη του απόρρητου έγγραφου συναλλαγής, μεταξύ Ουάσιγκτον και Σκοπίων όσο αφορά τις … «προτάσεις» του κ. Νίμιτς.

Οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας ….ανέβηκαν στις στέγες. Στις «έγκριτες» και μεγάλες εφημερίδες στα …αρθράκια που αφιέρωσαν στον θέμα καταλήγουν και στα ….ανάλογα συμπεράσματά τους.

Γιατί άραγε όλα τα …αρθράκια τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό που ξεχειλίζουν από τα υπόγεια του .. Λάνγκλεϊ ;

Όταν έγραφα για τα υπόγεια σχέδια του Ντάνιελ Φρίντ και της παρέας του με κατηγορούσαν για ….συνωμοσιολογία. (sic)

Τώρα μαζεύτηκαν και νομίζοντας ότι απευθύνονται σε άλογους ιθαγενείς το σενάριο που τους έδωσαν αλλάζει και …αναφέρει : «Η αποκάλυψη αφορά -επιβαρυντικά- πρωτίστως την ελληνική πλευρά: την κυρία Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, και πρωτίστως τον πρωθυπουργό. Οι οποίοι, «δεν μπόρεσαν να ….μαντέψουν το στημένο παιχνίδι» και ….» ( sic ! )

Αυτή είναι η γραμμή που ακολουθούν οι αναξιόπιστοι (εκ των αποτελεσμάτων ) αναλυτές της πλειονότητας των ΜΜΕ. Παραμύθια για μικρά παιδιά που …προσβάλουν την νοημοσύνη μας !

Δεν μας εξηγούν βλέπετε ΠΟΙΟΣ έδωσε το έγγραφο στην δημοσιότητα.. Φυσικά όχι οι Αμερικανοί ή οι Σκοπιανοί. Από την Ελληνική πλευρά βγήκε στην δημοσιότητα. Πως είναι δυνατόν αυτοί που το είχαν και το έβγαλαν στην δημοσιότητα να μην« μπόρεσαν να ….μαντέψουν το στημένο παιχνίδι» ; (…..)

Το υποκλαπέν έγγραφο είναι προϊόν μυστικών υπηρεσιών. Χρησιμοποιώ πληθυντικό και ο νοών …νοείτω.

Έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι στην εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Καραμανλής ζούμε την καλύτερη περίοδο της τελευταίας 20ετιας. Το ...«colpo groso»με τους αγωγούς και την Ρωσία, το αναπάντεχο -για τους Αμερικανούς- βέτο του Βουκουρεστίου , αλλά και η όλη στρατηγική διαπραγμάτευσης σχετικά με την ΠΓΔΜ, ενάντια στην πραγματικότητα με το ίδιο το Στέητ Ντηπάρτμεντ, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές”.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αρχίζουν(σιγά-σιγά) διάφορες χώρες , να υπαναχωρούν στο επίπεδο διμερών σχέσεων , σχετικά με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων και να επανέρχονται στην …ΠΓΔΜ.

Εκεί που τόσα χρόνια τα Σκόπια αύξαναν συνεχώς τον αριθμό των χωρών που τους ονόμαζαν .. «Δημοκρατία της Μακεδονίας», πλέον έχουμε μπει στην ….αφαιρετική περίοδο!

Θα θυμάστε ότι πολλές φορές έχω αναφέρει ότι, στην ουσία , μετέχοντας στην διαπραγμάτευση …..αγοράζαμε χρόνο ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Συγχρόνως αποκτούσαμε μια έξωθέν καλή μαρτυρία (η οποία στο διπλωματικό επίπεδο παίζει κυρίαρχο ρόλο) του λογικού και του συζητήσιμου μέλους της διεθνούς κοινότητας σε αντίθεση με την αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων.

Αγοράσαμε λοιπόν τον απαιτούμενο χρόνο, «διαπραγματευόμενοι», είχαμε γνώση των σχεδίων που επεξεργάζονταν στην Ουάσιγκτόν (θυμηθείτε πόσες φορές έχω αναφέρει σε παρεμφερή άρθρα μου , το … «Έχουν γνώσιν οι φύλακες») και την κρίσιμη ώρα προχωρήσαμε στο νέο … «colpo groso».

Τη δημοσίευση -μέσω κάποιας εφημερίδας - του απόρρητου εγγράφου που είχαμε στη «φαρέτρα μας» εδώ και δύο περίπου μήνες..

Τα οφέλη αυτής της κίνησης στην διαπραγματευτική σκακιέρα είναι πολλαπλά .

Το βασικότερο όλων ότι .. «καίμε» το προγραμματισμένο σχέδιο τους σε τέτοια χρονική στιγμή (απόρροια όπως προείπα της … «δήθεν» διαπραγμάτευσης) που δεν έχουν την πολυτέλεια να αντιδράσουν με κάποιο νέο.

Πλήρης αιφνιδιασμός , παρόμοιος με του Βουκουρεστίου.

Καθιστούμε πασιφανές στην διεθνή κοινότητα και τα μέλη του ΟΗΕ την αναξιοπιστία του μεσολαβητή κ. Νίμιτς .

«Καίμε» την όποια πραξικοπηματική λύση στο θέμα της εθνικότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ μέσα από τη γραφειοκρατία του ΟΗΕ, αφού σε τέτοια περίπτωση θα φανεί ότι ακολουθούν απροκάλυπτα τις εντολές των ΗΠΑ και του απόρρητου δημοσιευθέντος εγγράφου.

Με την απόρριψη των προτάσεων του κ. Νίμιτς δεν χάνουμε πλέον τίποτα από αυτά που χτίσαμε όλους αυτούς τους μήνες σιγά-σιγά. Δηλαδή την έξωθεν καλή μαρτυρία .

Ήδη έχουμε το …επάνω χέρι . Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης πως «δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε πιέσεις» μπορεί να λέχθηκε στην Αθήνα αλλά στην Ουάσιγκτον έφθασε εξίσου «ηχηρό και ξεκάθαρο».

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ελληνική «δυσαρέσκεια» που εκφράστηκε, την περασμένη Παρασκευή επ' ευκαιρία της βίζας, απευθείας στον πρόεδρο Μπους, από τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλ. Μάλλια , άφηνε και τα ξεκάθαρα μηνύματα της για το τι θα ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες.

«Η Ελλάδα θα 'πρεπε να ήταν σήμερα η πρώτη χώρα για ένταξη στο πρόγραμμα και η σημερινή δεν είναι καλή και ευτυχισμένη μέρα, ούτε…. για την Ελλάδα ούτε για την…. ελληνο-αμερικανική κοινότητα», είπε ο κ. Μάλλιας, , σε έναν μάλλον έκπληκτο και αιφνιδιασμένο Μπους, στο οβάλ γραφείο, παρουσία μάλιστα των πρέσβεων της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Μάλτας .

Αυτή είναι η πραγματικότητα !Όσο για τους κεραμιδόγατους αναλυτές των εγχώριων ΜΜΕ , δεν βάριεστε , ….στην υγεία μας ρε παιδιά !

Δεν υπάρχουν σχόλια: