Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Καραμανλής: Ζήτησε εθνική ενότητα

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός

09/12/08 19:49

Αθήνα: Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας , καθώς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

O κ. Καραμανλής αποκάλεσε όσους προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς «εχθρούς της Δημοκρατίας» και ζήτησε να υπάρξει κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων αυτών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς , σημειώνοντας ότι ζήτησε να καταδικαστούν απερίφραστα οι ενέργειες αυτές.

«Η εθνική ενότητα και η θωράκιση του δημοκρατικού πολιτεύματος απέναντι στη βία ακραίων ομάδων αυτή τη στιγμή είναι χρέος όλων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τις στιγμές αυτές, είπε, η εθνική ενότητα είναι χρέος όλων μας. Είναι θεμιτές και σεβαστές -πρόσθεσε- οι πολιτικές διαφορές, αλλά «οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις».

Στη συνέχεια ο Κ.Καραμανλής άφησε αιχμές τόσο κατά πολιτικών δυνάμεων, λέγοντας ότι «οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα με καθαρό λόγο και όχι με μισόλογα τη λεηλασία, τους βανδαλισμούς και την διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης που επιχειρείται από τις ομάδες αυτές», όσο και κατά των συνδικαλιστικών ενώσεων, οι οποίες επέμειναν για την πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων της Τετάρτης.

Σε αυτές τις ώρες δεν χωρούν πολιτικές αντιδικίες και δεν θα τις ακολουθήσω, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα γεγονότα με υπευθυνότητα ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή, την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης η αποκατάσταση της τάξης.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: