Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ !!!

Ενα άρθρο του Γιώργου Αδαλή που απαντά σε πολλά μεγάλα ΓΙΑΤΙ στις σχέσεις των δύο χωρών!!! Γιατί την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ, οι τούρκοι παραβίαζαν τον εναέριο χώρο του αεροδρομίου μας στη Σάμο; Τι σχέση έχει η λαθρομετανάστευση με τις παραβιάσεις; ΚΑΙ ΕΝΑ "ΠΑΚΕΤΟ" ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΕΙ: "Βάλτε πρόστιμο στην Τουκία για κάθε λαθρομετανάστη που δούλεψε σε τουρκική επιχείρηση"!!!

Στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου πέταξαν σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί δύο αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δημιουργώντας πανικό στους ελεγκτές της πολιτικής αεροπορίας! Το γεγονός αυτό, καταγράφει την αύξηση της προκλητικότητας των τούρκων ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι την ώρα αυτή συνεδρίαζε στην Αθήνα το ΚΥΣΕΑ με θέμα την λαθρομετανάστευση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΓΕΑ, η κατάφορη αυτή παραβίαση των Τούρκων, εκτός από την προκλητικότητα, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας, μιας και στην περιοχή υπάρχει την περίοδο αυτή έντονη πτητική κινητικότητα.

Παράλληλα, οι Τούρκοι έδειξαν, ότι δεν ισχύει πλέον το θερινό μορατόριουμ. Γιατί άραγε;;; Το περιστατικό διήρκησε μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα, και έθεσε σε συναγερμό την Ελληνική πολεμική αεροπορία.

Προηγουμένως, νωρίς το πρωί, 8 τουρκικά μαχητικά, παραβίασαν επτά φορές τον Εθνικό μας εναέριο χώρο στο Αιγαίο, και σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά μαχητικά.

Και η απάντηση στο … γιατί!!!


Φαίνεται, ότι η αποτυχία στην πολιτική του Ερντογάν καθώς και του αρμόδιου τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, έχει οδηγήσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην εύκολη λύση των υπέρμετρων (για καλοκαίρι) παραβιάσεων στο Αιγαίο, με σκοπό να προβληματίσει την Αθήνα και να οδηγήσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εξωτερική πολιτική, έχει βρεθεί με την πλάτη στο καναβάτσο στο ζήτημα τν λαθρομεταναστών, μιας και η Ελλάδα στη Σάμο, ίδρυσε ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών και ετοιμάζεται να ιδρύσει και άλλα στα όμορα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Τουρκία, παρ ότι υπέγραψε (επι ΥΠΕΞ Παπανδρέου) την σχετική συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών, εν τούτοις από τις 53000 υποθέσεις επανεισδοχής που απέστειλε πέρισυ η Ελλάδα στην Τουρκία, δέχτηκε τελικά μόνο 3.000 ! Και μάλιστα, απαιτεί για κάθε έναν από αυτούς, από 150 μέχρι 300 Ευρώ , ως … έξοδα επανεισδοχής!!!

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είναι έντονα ενοχλημένη με την στάση της Τουρκίας και απειλεί με κυρώσεις , χωρίς όμως να τις κατονομάζει. Η Αθήνα επιδεικνύει μια απίστευτη ψυχραιμία ενώ για άλλη μια φορά, οι Τούρκοι εκβιάζουν ανοιχτά! «Δώστε μας χρήματα και θα συμφωνήσουμε για την αντιμετώπιση του κύματος των λαθρομεταναστών», φέρονται να λένε τούρκοι επιτελείς, ορθά κοφτά, ενώ παράλληλα, δοκιμάζουν και τις αντοχές της Κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία έχει επενδύσει πολιτικά στο ζήτημα των λαθρομεταναστών, μετά το «κοινωνικό ράπισμα» της υποστήριξης του ΛΑΟΣ από μερίδα του Ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε έναν παράγοντα. Που παραμένει «άγνωστος» στα Ευρωπαϊκά όργανα αλλά και δεν έχει ποτέ τεθεί στο τραπέζι από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις οι οποίες και τον γνωρίζουν καλά. Πρόκειται για την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ , ΣΤΥΓΝΗ και ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που όμοιά της έχει να ζήσει η υφήλιος από την εποχή που ανθούσε το δουλεμπόριο κατά την έξαρση (την εποχή αυτή) της Βιομηχανικής Επανάστασης!

Από μαρτυρίες που έχουμε λάβει από λαθρομετανάστες, οικονομικούς μετανάστες καθώς και πρόσφυγες (επιτέλους τώρα άρχισαν κάποιοι στην Ελλάδα να τους διαχωρίζουν), ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κυρίως Ασιατών και Κούρδων , αφού στοιβάζονται σε γκέτο της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και αρκετών άλλων βιομηχανικών περιοχών, αναγκάζονται να εργάζονται στην βαριά βιομηχανία και σε ορυχεία-μεταλλεία, έναντι (κρατηθείτε) μεροκάματου ύψους ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και ντοκουμέντα που καταφέραμε και διαθέτουμε, σε ένα και μόνο τουρκικό όμιλο λατομείων και εμπορίας αδρανών υλικών, εργάζονται πάνω από 5.000 ασιάτες κυρίως.

Εργάζονται ξυπόλητοι και γυμνοί από τη μέση και πάνω, και σχίζουν την πέτρα με ξύλα και άλλα πρωτόγονα εργαλεία, ενώ ο όμιλος έχει να χρησιμοποιήσει εκρηκτικές ύλες (άμφο και αμμωνιοδυναμίτιδα) πάνω από δύο χρόνια, παρά την τρομακτική παραγωγή του. Οι εργάτες-νεοσκλάβοι, εργάζονται από 12 εώς και δεκαέξι ώρες, ακατάπαυστα , με αμοιβή 15 με 25 ευρώ το μήνα καθώς και ένα πιάτο φαί το βράδυ, ενώ έχουν ανεγερθεί σύγχρονοι κοιτώνες για την στέγασή τους! Ανάμεσά τους βρίσκονται και ανήλικα παιδιά τα οποία θεωρούνται πρώτης τάξης εργάτες για κάποιες εξειδικευμένες δουλειές, ειδικά στα ορυχεία!!!

Στην πράξη, η Τουρκία, χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες , όπως ακριβώς και παλιότερα χρησιμοποιούνταν οι σκλάβοι από τους αποικιοκράτες. Η Τουρκία στηρίζει την βαριά της βιομηχανία στους λαθρομετανάστες και ανεπίσημα, όλοι μα όλοι οι Ευρωπαϊκοί φορείς το γνωρίζουν. Η Τουρκία έχει καταργήσει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο εργασιακό και κατ επέκταση στο ασφαλιστικό, αφού ακόμη και το δικό της (υποτυπώδες) εργατικό δίκαιο, δεν εφαρμόζεται για τις «μεγάλες» επιχειρήσεις οι οποίες με τις ευλογίες του Τουρκικού κατεστημένου, μπορούν να έχουν όσους … σκλάβους επιθυμούν.

Όταν οι νέο-σκλάβοι αρχίζουν να εξοντώνονται βιολογικά και μετά από ένα χρονικό διάστημα ενός με δύο ετών, συγκεκριμένα κυκλώματα που δρουν στους πρόποδες του σύγχρονου τουρκικού κράτους, αναλαμβάνουν την αποστολή τους στην Ελλάδα ή στην Ιταλία. Εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες , φτάνουν στο όριο της βιολογικής τους εξόντωσης, και στην ουσία δίνουν πίσω στους Τούρκους, τα λίγα χρήματα που έχουν λάβει ως αμοιβή, και καταφέρνουν έτσι να βρεθούν σε μια βάρκα ή σε ένα πλοίο που θα τους οδηγήσει στην Ευρώπη.

Όλα τα παραπάνω, προκύπτουν από μια μεγάλη έρευνα που διεξάγουν οι Aegean Times εδώ και χρόνια. Δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας των λαθρομεταναστών αλλά μια σκληρή πραγματικότητα, από τις πλέον οδυνηρές παγκοσμίως σήμερα. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στις μυστικές υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Κρατών, οι οποίες έχουν υποβάλλει χιλιάδες υπομνήματα στα υπουργεία. Σε μια περίπτωση μάλιστα, τέτοια «σήματα» έχουν πάει κατευθείαν στην Κομισιόν η οποία όμως επιδεικτικά τα αγνοεί και δεν τα λαμβάνει υπόψιν της.

Επι της ουσίας, η Τουρκία όχι απλά δεν επιθυμεί να σταματήσει η λαθρομετανάστευση αλλά πολύ περισσότερο, την οργανώνει, ανάλογα με τις ανάγκες της σύγχρονης τουρκικής νομενκλατούρας σε επίπεδα απίστευτα για όσους δεν γνωρίζουν. Για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος της σύγχρονης αυτής τραγωδίας, υπάρχουν εργοστασιάρχες που στην ουσία παραγγέλνουν «πακέτο» ακόμη και χιλιάδες (ναι καλά διαβάσατε) εργάτες-σκλάβους, ανάλογα με την Εθνικότητά τους, αφού δεν κάνουν όλοι οι λαθρομετανάστες για κάθε δουλειά και εργασία. Άλλες Εθνικότητες προτιμούνται για τα μεταλλεία, άλλες για τον τουρισμό άλλες για τα βιομηχανικά χυτήρια ή την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία!!!

Έννοιες και θεσμοί όπως ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας και Υγειονομικό, δεν υπάρχουν στη σύγχρονη Τουρκία, πολύ απλά διότι ο μοναδικός σκοπός είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και ο εκμηδενισμός των φθορών των μηχανημάτων από ανθρώπους με μηδενικό μισθολογικό κόστος !!!

Σήμερα η Τουρκία στην κυριολεξία χλευάζει την Ευρώπη, και η Ευρώπη κατ επέκταση (με την απραξία της) την δυτική κουλτούρα και τον Πολιτισμό αλλά πολύ περισσότερο, η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η χάρτα των δικαιωμάτων των πολιτών, έχουν κουρελιαστεί μπροστά σε όλο αυτό των ορυμαγδό πολιτικό-οικονομικών συμφερόντων.

Και μια πρόταση-λύση

Αν λοιπόν η Ευρωπαϊκή ένωση, αποτελεί σύμφωνα με το σύνταγμά της, μια ένωση ΔΙΚΑΙΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ κρατών, οφείλει να ξεκαθαρίσει την στάση της. Κανένα μα κανένα άλλο κράτος στον κόσμο πλην της Τουρκίας δεν χρησιμοποιεί το δουλεμπόρια για την οικονομική του Ανάπτυξη. Αν η Ευρώπη δεν είναι συνένοχη της Τουρκίας , τότε οφείλει να το αποδείξει. Πως θα γίνει αυτό;

Με την ίδρυση ενός σώματος επιθεωρητών εργασίας, σε υπό ένταξη χώρες!

Έναν οργανισμό που θα ελέγχει αν πληρούνται οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής και να διαφυλάττει την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας μεγάλων βιομηχανικών και παραγωγικών μονάδων.

Με την επιβολή τεράστιων προστίμων και απαγόρευση χρήσης Ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε όσες μονάδες, διαπιστωμένα, εξευτελίζουν και εκμεταλλεύονται ανθρώπους.

Με την απαγόρευση εισαγωγής στις 25 χώρες, προιόντων ή υπηρεσιών, επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες ως σκλάβους.

Θα μπορούσε λόγου χάρη η Ευρωπαϊκή ένωση, να επιβάλει ακόμη και στην ίδια την χώρα, εξοντωτικά πρόστιμα για κάθε έναν λαθρομετανάστη από όσους εισέρχονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος παράνομα, και δηλώνει την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν.

Φανταστείτε για παράδειγμα, για κάθε έναν εξουθενωμένο λαθρομετανάστη η Τουρκία να πληρώνει πρόστιμο 1.000.000 Ευρώ. Και αν δεν το πληρώνει, να παρακρατείται από κάποιο από τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα και χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει η γειτονική χώρα!!!

Με τους πρώτους 50 λαθρομετανάστες η Τουρκία θα αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά την διατήρηση του σύγχρονου δουλεμπορίου που γίνεται στο έδαφός της. Και σε δύο , το πολύ τρία χρόνια, η Τουρκία θα είναι η πρώτη χώρα που θα επιθυμεί την παύση της λαθρομετανάστευσης και θα είναι αυτή που θα την αστυνομεύει !!!

Όλα τα υπόλοιπα μέτρα (δοκιμασμένα ή μη) όπως οι κοινές Ελληνο-Γαλλικές , Ελληνο-Ιταλικές και Ελληνο-Πολωνικές περιπολίες, αποτέλεσαν στάχτη στα μάτια του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου που ακόμη απορεί γιατί συνεχώς αυξάνεται το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης!

Η Τουρκική εξωτερική πολιτική, έχει μόνο ένα δόγμα, το οποίο στοχεύει κυρίως στην «απραξία του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού καθώς και στην ένδεια όσων κρατών θεωρεί ως αντιπάλους της». Μόνο σκληρές οικονομικές πολιτικές όπως η παραπάνω πρόταση, μπορεί να οδηγήσουν την Τουρκία, στην εκδίωξη σε πρώτη φάση των πανίσχυρων τουρκικών συμμοριών και δουλεμπόρων και κατ επέκταση στην πάταξη του φαινομένου μέσα στα σύνορα της χώρας αυτής. Φανταστείτε ότι μόνο σε μια επαρχία της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν σήμερα 1.500.000 λαθρομετανάστες που σύντομα θα χρησιμοποιηθούν ως εργατικό δυναμικό και πολύ αργότερα θα οδηγηθούν στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. .

Το σημερινό μήνυμα των Τούρκων λοιπόν με την παραβίαση της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου της Σάμου την στιγμή που το ΚΥΣΕΑ συνεδρίαζε στην Αθήνα με θέμα την λαθρομετανάστευση , είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία, να θέσει η Ελλάδα, την πρόταση επιβολής προστίμων στην Τουρκία, για κάθε λαθρομετανάστη που δούλεψε σε Τουρκική επιχείρηση με τέτοιους απάνθρωπους όρους! Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό σύνταγμα, προβλέπει τέτοιου είδους διοικητικά μέτρα όταν προσβάλλεται κατάφορα η ανθρώπινη φύση και αξιοπρέπεια.

Και να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας η οποία επισήμως δηλώνει κατά του δουλεμπορίου! ΠΩΣ θα αντιμετωπίσει άραγε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ;

Προσωπικά πιστεύω ότι … θα συνεχίσει , όπως παλιότερα … να τηρεί το θερινό μορατόριουμ στις πτήσεις της στο Αιγαίο!!!

Και ο νοών νοείτω !!!!

Πηγή: aegeantimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: