Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Πολιτική θύελλα για την κα. Γεροβασίλη - Την παραίτηση της ζητά η ΝΔ

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο "Τρία χρόνια παράνομα βουλευτής" και αναφέρεται στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης 'Ολγα Γεροβασίλη στο οποίο σημειώνεται ότι όταν εξελέγη βουλευτής το 2012 ήταν μέτοχος σε αντινοδιαγνωστικό κέντρο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 και είχε συναλλαγές με το δημόσιο, το οποίο απαγορεύεται και θα έπρεπε να είχε εκπέσεις του αξιώματος της.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την παραίτηση της κα Γεροβασίλη από το βουλευτικό αξίωμα τονίζοντας πως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη και υπογραμμίζει πως "αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά δεν θα περάσει χωρίς επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται δημόσια έγγραφα, η κα Γεροβασίλη θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εντός 8 ημερών από την εκλογή της ως βουλευτής καθώς θεωρείται ασυμβίβαστη η ιδιότητα της με την ιδιότητα του μετόχου εταιρίας που συναλλάσσεται με το δημόσιο και εφόσον κάτι τέτοιο δεν γίνει ο βουλευτής εκπίπτει από το αξίωμά του και οι σχετικές συμβάσεις της εταιρίας με το δημόσιο ακυρώνονται.

Μέχρι την εκλογή της ως βουλευτή η κα Γεροπβασίλη κατείχε το 50% του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ - Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.” που φέρει το όνομά της και του συνεργάτη της Κώστα Αλεξίου αδελφό του πρώην Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιου.

Από την πλευρά της η κα Γεροβασίλη υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για ανακρίβειες αφού έχει αλλάξει ο νόμος και κάνει γνωστό πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Επίσης αποδίδει το δημοσίευμα στην προσπάθεια, που όπως υποστηρίζει γίνεται, για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξεχαστούν οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΝΔ ζητά παραίτηση Γεροβασίλη


«Η κυρία Γεροβασίλη την τριετία 2012 - 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ - Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.”.

Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι βουλευτής στο νομό της Άρτας.

Η κυρία Γεροβασίλη γνώριζε ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα.

Επομένως είναι βαρύτα εκτεθειμένη.

Οφείλει να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα.

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα.

Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις».

Απάντηση Γεροβασίλη

Η απάντηση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: