Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Υπέρ της λειτουργίας και της δράσης του Indymedia τάσσεται το ΠΑΣΟΚ!

Δεν μπορεί να κλείσει έναν server

και θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;

Σε συνάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, με δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σχετικά με το εξώδικο του ΟΤΕ στο Indymedia και την καταγγελία για χρήση του δικτύου πέραν της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών (ΟΤΕ – Πάντειο), κυριολεκτικά ξάφνιασε η θέση του κυρίου Παπακωνσταντίνου υπέρ της δράσης αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του Indymedia.
Και είναι φυσική απορία, σχεδόν όλων των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενστερνίζεται με τόση μεγάλη ευκολία την συνέχιση της λειτουργίας του Indymedia, όταν έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν η αντιδημοκρατική δράση και ο κυρίαρχος ρόλος που διαδραματίζει ο server του Indymedia στην οργάνωση του πολέμου κατά της πολιτείας που έχουν ανοίξει συγκεκριμένοι άνθρωποι, που σαν μοναδικό σκοπό έχουν την αποδόμηση του κράτους και την επιβολή του χάους.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει την αποστολή εξώδικου από τον ΟΤΕ στην Επιτροπή Δικτύων για την διακοπή πρόσβασης στην ιστοσελίδα Indymedia, είπε ότι «βρίσκω πιο λογική και πιστευτή την απάντηση του Δικτύου που λέει ότι εγγυώνται την πρόσβαση, αλλά όχι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας». «Νομίζω ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται και να εγκαλείται ο συγκεκριμένος οργανισμός» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Η αμερικανοποίηση γίνεται τρόπος ζωής λοιπόν και σαφής πολιτική επιλογή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου!!! Με απλά λόγια, ο κύριος Παπανδρέου δέχεται ως αθώο την λειτουργία του server του Indymedia, άσχετα αν γίνεται κάκιστη χρήση! Και για να μεταφραστεί στην απλή λογική, ο κύριος Παπανδρέου μας λέει πως δεν είναι δυνατόν να φταίει το όπλο, αν του υπάρχει κακή χρήση από κάποιον!!! Με αυτή την λογική, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, να μας αφήνετε να αγοράζουμε όπλα, να τα έχουμε υπό την κατοχή μας, και να κυκλοφορούμε ελεύθερα οπλοφορώντας… Αφού με λίγα λόγια ισχυρίζεστε πως τα όπλα (στην περίπτωση του Indymedia o server) είναι αθώα…!!!
Ο παραλογισμός και η ανευθυνότητα με τα οποία προσεγγίζουν πολιτικοί χώροι, όπως το ΠΑΣΟΚ, με ιστορία απέναντι στην τρομοκρατία και την δράση της, αποτελεί κόλαφο για την ποιότητα της πολιτικής που υπόσχεται το σημερινό σοσιαλιστικό κόμμα στην χώρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται ουσιαστικά αδύναμος να παρέμβει και να απαιτήσει το κλείσιμο ενός δικτυακού χώρου που αποτελεί «κέντρο συντονισμού» δράσεων κατά της πολιτείας…
Εκ μέρους μας, αυτό μπορεί να μην είναι το θεμιτό, αλλά είναι απολύτως κατανοητό. Η απορία όμως που γεννιέται είναι: εάν ο κύριος Παπανδρέου δεν μπορεί να βρει την πολιτική δύναμη και ηθική ώστε να συναινέσει στο κλείσιμο μίας ηλεκτρονικής «γιάφκας» μέσω της οποίας κάποιοι έχουν ανοίξει πόλεμο ενάντια στην κοινωνία των πολιτών της χώρας, πως άραγε θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με πραγματικά μεγάλα ζητήματα και δυνάμεις που καταδυναστεύουν τη ζωή των πολιτών; Εκτός και εάν ο κύριος Παπανδρέου ισχυρισθεί πως πίσω από το Indymedia βρίσκεται κάτι πολύ πιο δυνατό από τον ίδιο και το κόμμα του οποίου ηγείται…!
Δυστυχώς ή ευτυχώς, η πολιτική βούληση ή η πολιτική γύμνια, μπορούν να είναι πλέον αρκετά ευκρινείς στις ημέρες της πολιτικής ισοπέδωσης που ζούμε… Δυστυχώς ή ευτυχώς, «αρχή άνδρα δείκνυσι…»

Πηγή: kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: