Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Aυτό είναι το ξεφτιλισμένο ανθελληνικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Με το 10% του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά έχουμε Τούρκο βουλευτή στην Ξάνθη! Δίγλωσσα νηπιαγωγεία, μεταφραστές τουρκικών στις δημόσιες υπηρεσίες, τμήμα τουρκικών στα παιδαγωγικά και άλλα ανάλογα θέματα είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος...


Mαθηματικές προσεγγίσεις για την ανάδειξη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη επιχειρούν τα κομματικά επιτελεία που έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα για την ανάδειξη του οδοντίατρου Χασάν Μαλκότς ως βουλευτή στον νομό. Ο «Χ» ήταν το μοναδικό μέσο που έζησε από κοντά την όλη προσπάθεια μέσα από την πολιτική προεκλογική ομιλία στον Εχίνο, το γνωστό κεφαλοχώρι που καθορίζει τα πράγματα, αφού ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων λειτουργούν όχι αυτοβούλως, αλλά κατευθυνόμενοι από τις γραμμές που δίνονται από γνωστά κέντρα κι έτσι είχε ενδιαφέρον τι ακριβώς γίνεται εκεί. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν ξεπερνούσε τα 200 άτομα σ’ ένα κεντρικό δρόμο έξω από παραδοσιακό καφενείο όπου οι δύο μουσουλμάνοι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στις θέσεις του κόμματος που αφορούν την μειονότητα και τις θέσεις του κόμματος. Στα ελληνικά μίλησε ο γραμματέας του Συνασπισμού στην Ξάνθη Νίκος Καλιαμπάκας που αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος που με πιο εκλαϊκευμένο τρόπο και με τις ανάλογες ατάκες που περνούν στον απλό κόσμο, μίλησε πρώτα στα τουρκικά ο υποψήφιος Χουσείν Ζεϊμπέκ και αμέσως μετά επίσης στα τουρκικά το φαβορί ο Χασάν Μαλκότς ο οποίος ήταν και ο πιο κοινωνικός με όλους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ
Όπως είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «Δεχόμαστε μια επίθεση το τελευταία διάστημα από τον τοπικό Tύπο για τις θέσεις μας γύρω από την μειονότητα.
Οι θέσεις μας ήταν πάντα γνωστές, πάντα τα ίδια πράγματα λέγαμε.......... στην μειονότητα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν είμαστε από τους ανθρώπους που άλλα λέμε στην μειονότητα και άλλα στην πλειονότητα, είμαστε από τα κόμματα που έχουμε καθαρές θέσεις, διάφανες και λόγια σταράτα. Οι επιθέσεις αυτές δεν μας πτοούν, δεν θα σκύψουμε τώρα το κεφάλι, άλλωστε αριστεροί είμαστε, είμαστε μαθημένοι να δίνουμε αγώνες».
Ο κ. Καλιαμπάκας αναφέρθηκε στις θέσεις αυτές:
«Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στην συγκέντρωση και σαν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού, θα ήθελα να ακούσετε από εμένα τις θέσεις μας γύρω από την μειονότητα.
Η πρώτη θέση που επεξεργαστήκαμε εδώ και αρκετό καιρό με το τμήμα δικαιωμάτων του Συνασπισμού, ήταν για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά νηπιαγωγεία, ένα θέμα που φέρατε εσείς στο προσκήνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πλευρό σας, και με παλαιότερες δηλώσεις αλλά και με πράξεις. Ζητούμε την επαναλειτουργία των συλλόγων με την επωνυμία «Τουρκικός ή Τουρκική», εδώ μπορούμε να πούμε ότι οι λέξεις αυτές ξαφνικά απαγορεύτηκαν στην Ελλάδα ξαφνικά. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που θέλει την δημοκρατία και είναι σε πολύ καλό επίπεδο η δημοκρατία μας, να μένουμε σε τέτοια ζητήματα, όπως παλαιότερα υπήρχε η λέξη τουρκικός ή τουρκική σ’ ένα σύλλογο στην Θράκη και δεν δημιουργούσε πρόβλημα, γιατί να δημιουργήσει τώρα σε μια χώρα, όταν λέμε την αλήθεια και μπορούμε μεταξύ μας να συνεννοηθούμε, δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να δημιουργεί πρόβλημα.
Ζητούμε ποσόστωση 5/1000 στο δημόσιο μέσω του ΑΣΕΠ, εδώ πρόκειται για μια μακροχρόνια αδικία που γίνεται γύρω από την μειονότητα όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο. Έχω να σας πω ένα παράδειγμα, «ήμουν στο ΙΚΑ και μπροστά μου ήταν ένα καλοσυνάτος γεράκος, υπερήλικας θα έλεγα, που είχε κατεβεί από την ορεινή Ξάνθη για να κάνει μια αίτηση, μια αίτηση που είχε μόνο το όνομα του, το επίθετο του και τα βασικά στοιχεία που έπρεπε να συμπληρώσει στην αίτηση και η υπάλληλος αρνούνταν και τον έστειλε στον συμβολαιογράφο για να συμπληρώσει αυτή την αίτηση», αν είναι δυνατόν σε μια πολιτεία να μην υπάρχει ένας υπάλληλος μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία μου να μπορεί να μιλάει και να γράφει την τουρκική γλώσσα, ώστε να δώσει εξηγήσεις στον παππού και οδηγίες.
Κατάργηση της υπερνομαρχίας, Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, που κι αυτό ήταν μόνο και μόνο για να μην μπει κάποιος από την μειονότητα σε κάποιο ψηφοδέλτιο ή σε υψηλή θέση, να μην μπορεί κάποιος από την μειονότητα να πάρει μια απόφαση, λες και η μειονότητα είναι εναντίον του Ελληνικού κράτους, εδώ ζούμε όλοι μαζί, εδώ βλεπόμαστε, εδώ κάνουμε τις συναλλαγές μας, εδώ κάνουμε τις δουλειές μας, έχουμε όλοι φίλους και από την μειονότητα και από την πλειονότητα και νομίζω και εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ νιώθουμε πολύ καλά και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο γιατί μιλάμε με αληθινά λόγια.
Ζητούμε την δημιουργία παιδαγωγικού τμήματος της Τουρκικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, νομίζω ότι η εκπαίδευση σ’ εσάς την μειονότητα πρέπει να αναβαθμιστεί, οι δάσκαλοι και οι επιστήμονες που βγαίνουν από την μειονότητα πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης κι αυτό να το μεταβιβάζουν και στα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι αυτά που θ’ αλλάξουν την κοινωνία μας.
Σας ευχαριστώ πολύ, αυτά ήταν μερικά μόνο από τα μέτρα που έχουμε υπόψη μας.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτές που είναι στο φυλλάδιο, αυτές ισχύουν, είναι θέσεις που τις βγάλαμε μαζί με τα παιδιά της μειονότητας, μαζευτήκαμε και το συζητήσαμε και με τα παιδιά από την Κομοτηνή και βγάλαμε τις θέσεις από την μειονότητα για την μειονότητα και όχι εμείς στην πλειονότητα αποφασίζουμε για την πλειονότητα».
Οι υποψήφιοι βουλευτές έκαναν ότι καλύτερο για να κερδίσουν τον κόσμο εξηγώντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει πάνω από 10% στην Ξάνθη μπορεί να βγάλει βουλευτή, κατηγόρησαν τον κ. Μάντατζη που παραιτήθηκε από την Συμβουλευτική επιτροπή, που δεν πήρε θέση για το νόμο στα Βακούφια, ενώ όπως συζητιόταν στα πηγαδάκια που ακολούθησαν λεγόταν και το εξής αμίμητο. «Αν σε τελική ανάλυση δεν σας αρέσουμε, ψηφίστε άλλους Τούρκους υποψηφίους»
ΠΗΓΗ

ventetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: