Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ανοίκεια επίθεση κατά Σαμαρά από ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του Πακιστάν ευχαριστεί τον  πρωθυπουργό για την χορήγηση ιθαγένειας και το δικαίωμα ψήφου προς τους Πακιστανούς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε μια θρασύτατη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ιθαγένειας

Ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμπεριφερθεί ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και τόνισε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να λέει ότι το μεταναστευτικό νομοσχέδιο είναι “Δούρειος Ίππος” για τον ελληνισμό, γιατί το 1990 ως υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που είχε ανοίξει τα σύνορα ως αποτέλεσμα να μπουν στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, παράνομα, χωρίς χαρτιά και χωρίς να έχουν καταγραφεί πουθενά.

Είναι προφανές, πως μερικοί αγνοούν τι κάνουν όλα στη πλειοψηφία τους τα ευρωπαικά κόμματα, στο ζήτημα της ιθαγένειας των μεταναστών.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ανταπαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο δήλωσε: “Είναι το λιγότερο απαράδεκτο ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης να κατασκευάζει ανύπαρκτες δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για να μπορέσει να στηρίξει τα όσα ψευδή και ανακριβή αποδίδει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας“. Και συνεχίζει: “Οφείλει, λοιπόν, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος να γνωρίζει ότι:

1. Ουδέποτε ο κ. Σαμαράς μίλησε για «Δούρειο Ίππο». Αν εξακολουθήσει να επιμένει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στους ψευδέστατους ισχυρισμούς του, οφείλει να τους αποδείξει.

2. Και ο τελευταίος πολίτης, γνωρίζει ότι το άνοιγμα των συνόρων προήλθε από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και προκάλεσε στην Ελλάδα συνέπειες ανάλογες με εκείνες, που προκλήθηκαν στις περισσότερες χώρες της Δύσης.

3. Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς βοήθησε να ενισχυθούν οι δεσμοί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με την Ελλάδα. Αυτό του το αναγνωρίζουν οι Βορειοηπειρώτες (και όχι μόνο αυτοί), όπου και αν βρίσκονται.

4. Η πλημμυρίδα των παρανόμων μεταναστών ήλθε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία 1994-2004, που κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ. Για όλα αυτά πρέπει να απολογηθεί το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου αντί να παριστάνει-δια του κ. Πεταλωτή- τον τιμητή και τον εισαγγελέα των πάντων.

5. Είναι ολοφάνερο ότι η Κυβέρνηση έχει ενοχληθεί, ιδιαίτερα, από την απήχηση, που βρίσκουν στην κοινή γνώμη οι προτάσεις Σαμαρά για μία σωστή μεταναστευτική πολιτική. Και από την κατηγορηματική αντίθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις θέσεις της Κυβέρνησης για τη μετανάστευση, οι οποίες-αν εφαρμοσθούν- θα δημιουργήσουν νέα κίνητρα για την προσέλκυση παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να εγκαταλείψει άμεσα τις επικίνδυνες προχειρότητες, με τις οποίες επιχειρεί να ρυθμίσει πολύ σοβαρά θέματα και να προσέλθει να συζητήσει τη δέσμη προτάσεων Σαμαρά για τους μετανάστες, που ανταποκρίνεται πλήρως στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και εμπειρία και αποτελεί-ως εκ τούτου- μονόδρομο για την Ελλάδα”.



Πηγή: antinews

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: