Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Aνεμογεννήτριες "αντίκες" - Αποσύρονται στην Ευρώπη... Έρχονται στην Ελλάδα.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ξεπερασμένης τεχνολογίας θα εξοπλίσουν αιολικά πάρκα με ημερομηνία λήξης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μοντέλα παλαιού τύπου που σταδιακά αποσύρονται και αντικαθιστούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη "πλασάρονται" στην Ελλάδα ως σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ στήνεται γύρω από την... Πράσινη Ενέργεια.


Siemens και οι ανεμογεννήτριες

Από τις προτάσεις των εταιρειών που σχετίζονται με την εγκατάσταση των στατικών ανεμογεννητριών -οι οποίες σταδιακά αποσύρονται στην Ευρώπη- προκύπτει μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος αφού και μόνο για τη αρχική τους εγκατάσταση και στήριξη των 100 περίπου μέτρων ύψους κάθε πυλώνα θα υπάρξουν δραματικές και εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον πρίν ακόμη οι ανεμογεννήτριες μπούν σε λειτουργία.


Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ !!!

Μοναδικό κίνητρο το τεράστιο οικονομικό όφελος των επιχειρηματιών, των υπερεργολάβων και όλων των εμπλεκομένων που θα εκμεταλλευτούν τα κονδύλια και τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούμενοι της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας.

Το σημαντικότερο ,βέβαια είναι οτί το τεράστιο αυτο έργο... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ !!!

Αυτό που ποτέ δεν σας είπαν, είναι πως για κάθε αιολικό πάρκο -με το αυστηρότερο πρόγραμμα συντήρησης- οι κατασκευαστές δίνουν θεωρητικά διάρκεια ζωής μόλις 20 έως 25 χρόνια το πολύ (Εφόσον βέβαια, συντηρείται σωστά).

Μετά τον τερματισμό λειτουργίας κάθε αιολικού πάρκου (ΑΠΕ άρθρο 26) οι ανεμογεννήτριες πρέπει να αποσυναρμολογούνται και ο εξοπλισμός να μεταφέρεται εκτός του χώρου εγκατάστασης, σε ειδικούς χώρους για ανακύκλωση/απόρριψη.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα... όπου η επιμέλια και η συντήριση κάθε ανεμογεννήτριας δεν θα τηρηθεί και... κατα γράμμα... στην περίπτωση αυτή η ημερομηνία λήξης του αιολικού πάρκου θα έρθει πολύ πρίν την 20ετία που δίνουν θεωρητικά οι κατασκευαστές.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες για το περιβάλλον εαν τότε το αιολικό πάρκο με τις δεκάδες "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες δεν αποσυναρμολογηθεί και μεταφερθεί;;;

Mιλάμε τότε για ένα ζωντανό εφιάλτη και τεράστια οικολογική καταστροφή...
... ένα γιγάντιο νεκροταφείο απο σκουριασμένους πυλώνες 100 μέτρων !!!!


Τι κάνουν όμως στην Ευρώπη;;;

Στην Ευρώπη που εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια αντικαθιστούν ήδη τις παλαιού τύπου στατικές "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες με νέες πλωτές (χωρίς στατικές βάσεις) οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μεταφέρονται (εξ ολοκλήρου) επισκευάζονται ή αποσυναρμολογούνται και ανακυκλώνονται.

Οι Έλληνες δηλαδή αγοράζουν ... αυτά που η Ευρώπη αποσύρει!!!
adonisgeorgiadis


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: