Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Με ρυθμό "πολυβόλου" οι παραιτήσεις των αξιωματικών στις Ε.Δ. - Θα ξεπεράσουν τις 3.000 το 2010

Με ρυθμούς «πολυβόλου» έρχονται οι παραιτήσεις στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί συνολικά από την αρχή της χρονιάς 1139 αξιωματικοί με την μεγάλη «αιμορραγία» να συμβαίνει στο ΓΕΑ: 456 αξιωματικοί σε έναν Κλάδο που ήδη υποφέρει από στελέχη. Ειδικά οι πιλότοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα παραιτούνται κατά δεκάδες, αφού στο εξωτερικό είναι ανάρπαστοι στις ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Από το ΓΕΣ έχουν παραιτηθεί 386 αξιωματικοί και από το ΓΕΝ 297. Μέχρι το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται ότι θα παραιτηθούν περισσότερο από 3.000 αξιωματικοί σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη αφαίμαξη στελεχικού δυναμικού τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Οι λόγοι της παραίτησης είναι καθαρά βιοποριστικοί, αφού παρά την απαγόρευση εργασίας τους μετά την συνταξιοδότηση, οι αξιωματικοί των Ε.Δ. είναι ανάρπαστοι σε επιχειρήσεις παντός είδους δεδομένου ότι παντού αναγνωρίζεται η ανώτερη τεχνική τους κατάρτιση σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Η χθεσινή επίσκεψη του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας είχε και αυτόν τον σκόπό: Να "αναχαιτίσει" τον ρυθμό των παραιτήσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: