Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Έλληνα δημάρχου Χειμμάρας

Iσχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη χθες τα μεσάνυχτα στο σπίτι του Έλληνα δημάρχου της Χειμμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλη Μπολάνου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην οικία του δημάρχου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στα γύρω σπίτια. Δεν είναι πρώτη φορά που ο ισχυρός παράγοντας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας γίνεται στόχος τρομοκρατικής ενέργειας καθώς στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί και εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητό του. Ο Βασίλης Μπολάνος στοχοποιείται κατά καιρούς από ανθρώπους σε όλο φάσμα της αλβανικής πολιτικής σκηνής. Ενδεικτικά:
  • Βουλευτής Spartak Ngjela Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το βήμα της αλβανικής Βουλής: "Ο Μπολάνος είναι ελεύθερος να καθοδηγεί όποιον θέλει, όμως με τους Αλβανούς θα τα βρει άσχημα. Εάν το κράτος δε λαμβάνει μέτρα εναντίον ενός τέτοιου πολιτικού, ο οποίος δεν έχει κανέναν δεσμό με την ιστορία και το κράτος μας, οι πολίτες θα πρέπει να τον βάλουν στη θέση του. Και πολύ γρήγορα, θα τον βάλουν".
  • Βουλευτής Bujar Leskaj από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Berisha: "Προσωπική μου άποψη είναι πως αποτελεί ένα σκουπίδι, απομεινάρι του παρελθόντος, των εξτρεμιστικών εθνικιστικών ελληνικών κύκλων, ο οποίος δε βρίσκει έδαφος στην Αλβανία, σε αυτό το καλό κλίμα των πολύ καλών φιλικών σχέσεων".
  • Βουλευτής Νikollaq Neranxi του κόμματος Σοσιαλιστική Κίνηση για την Ολοκλήρωση: "Ο Μπολάνος, ένας πολιτικός μπάσταρδος, αφήνει τη Χειμάρρα στο σκοτάδι και σε μηδενική ανάπτυξη. Ο άνθρωπος αυτός δεν τηρεί το νόμο και εγώ με την ιδιότητα του βουλευτή καταγγέλλω αυτόν και όλους όσους τον συνοδεύουν, ότι πλησιάζει η ώρα που θα λάβουν την ποινή της κοινωνίας και του νόμου. Προσωπικά προτείνω σε τούτη τη Βουλή να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με τη διαφθορά και τις μεγάλες παρανομίες, αναφορικά με την ιδιοκτησία της γης στην παραθαλάσσια περιοχή του νότου".
strategy-geopolitics

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: