Την ώρα που οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν κρουαζιέρες στο Αιγαίο και φτάνουν επανειλημμένως ως το Ιόνιο, την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν μόλις εκατό μέτρα από τις φρεγάτες μας (συγκεκριμένα από την φρεγάτα Σαλαμίς στις 8/6), την ώρα που η πολιτική μας ηγεσία κουνά συναινετικά το κεφάλι στις παραινέσεις Ερντογάν για μείωση εξοπλισμών… στο ελληνικό στράτευμα παρουσιάζονται φαινόμενα Βυζαντίου κατά την έσχατη αυτού περίοδο.
Συγκεκριμένα μετά την ψήφιση του «λαθρο-νομοσχεδίου» από το ΠΑΣΟΚ, ήδη οι πρώτοι αλλοδαποί ετοιμάζονται να περάσουν το κατώφλι του ελληνικού στρατού, οι οποίοι μαζί με τους αλλόθρησκους των Ενόπλων Δυνάμεων σίγουρα αρχίζουν να δημιουργούν ένα τουλάχιστον «περίεργο» μείγμα.
Η ανησυχία πρέπει να εντείνεται όταν η υπογεννητικότητα της χώρας αυξάνεται συνεχώς. Συγκεκριμένα στα επίσημα στοιχεία της Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ, μέσα σε μια δεκαετία, από το 1999 έως το 2009, οι στρατεύσιμοι μειώθηκαν κατά 30.000, ενώ μέχρι το 2028 οι υπόχρεοι θητείας θα περιοριστούν κατά 30%, ήταν 15.000 ανθρώπινης δύναμης. Συνολικά στα 30 χρόνια καταγραφής των στοιχείων, τα οποία αποτυπώνουν και το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας, παρατηρείται μείωση απόδοσης κλάσεων κατά 51,5% (89.208 το 1979 σε 43.299 το 2008). Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και η εκπαίδευση που αποδίδεται στους στρατεύσιμους.
Από την πλευρά τους οι «γαλονάδες» κάνουν κρούσεις στο ΥΠΕΘΑ για αύξηση της θητείας. Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα, αυτό θα βοηθήσει την κατά τα φαινόμενα παρακμή του ελληνικού στρατού;...
Όταν εξαιρώντας αυτούς που κατατάσσονται στις ειδικές δυνάμεις, οι άλλοι (πεζικάριοι, ναύτες, σμηνίτες), έχουν καταστεί καφετζήδες, σκοπάνθρωποι σε ανούσιες σκοπιές και καθαρίστριες των «γαλονάδων»; Όταν οι περισσότερα από αυτούς δεν έχουν πιάσει όπλο εκτός από μία φορά στην προπαίδευση; Το αίτημα λοιπόν της ηγεσίας εδράζεται στο αξιόμαχο ή μήπως ξέμειναν από καθαρίστριες; Αν συνυπολογίσουμε τις άθλιες και μερικές φορές επικίνδυνες εγκαταστάσεις, την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία αρκετών αξιωματικών και υπαξιωματικών, τα πράγματα σίγουρα δεν φαντάζουν και πολύ ευχάριστα.
Θα επανέλθουμε στο θέμα και με νέα στοιχεία. Κλείνοντας να αναφέρουμε την επιστροφή 8.000 στρατιωτών από την δύναμη του Κοσσυφοπεδίου από τους συνολικά 10.000, ενώ επέστρεψε και η μία από τις δύο φρεγάτες (Φ/Τ ΛΗΜΝΟΣ, και Φ/Γ ΈΛΛΗ) από την Σομαλία και το πεδίο του αγώνα κατά της πειρατείας στα πλαίσια της άσκησης Αταλάντα, με την αιτιολογία της οικονομικής κρίσης.
Εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕΛ 11
nationalpride
Μοιραστείτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου