Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΔΝΤ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ...

ΑΛΛΟΣ ΒΕΛΛΙΟΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ...ΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ, ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΔΕΞΙΑ" "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΚΑΙ ΣΤΑΖΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ! ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ":

Σε πρόσφατο άρθρο του (Η Καθημερινή της Κυριακής, 4-7-2010) ο δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης επιτέθηκε με τρόπο ανοίκειο στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Στο άρθρο απάντησε με τρόπο αποστομωτικό και με επαρκή επιχειρήματα ο Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος κ. Διονύσης Κ. Καραχάλιος με το άρθρο του Χαριτωμένο ροζ, καταδεικνύοντας την ημιμάθεια και την προχειρότητα, η οποία χαρακτηρίζει το άρθρο του Καμπύλη. Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι απόψεις του Τάκη Καμπύλη, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.  
Διαβάστε προσεκτικά και θα αντιληφθείτε ποιοι επιτίθενται στον Αντώνη Σαμαρά και πόσο αναγκαία είναι η ιδεολογική κυριαρχία της Κεντροδεξιάς στην ελληνική κοινωνία.
 Σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα (5-11-2005) ο Καμπύλης ουσιαστικά εντοπίζει ελαφρυντικά στους συνεργάτες του ιταλικού επεκτατισμού Τσάμηδες, ταυτιζόμενος πλήρως με την γραμμή των ακραίων εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας, ενώ  φθάνει στο σημείο να θεωρεί εθνοκάθαρση την απομάκρυνση των συνεργατών των Γερμανών Τσάμηδων. Ο Καμπύλης γράφει: "Τη «λύση» έδωσαν, τελικά, ο Ζέρβας και ο ΕΔΕΣ το 1944 -1945. Είχε προηγηθεί η συμμαχία Τσάμηδων (σε καμία περίπτωση αναφέρουν οι νεώτερες ιστορικές έρευνες στην έκταση που της αποδόθηκε για να δικαιολογηθεί η εθνοκάθαρση) με τους Ιταλούς κατακτητές. Συνολικά, 20.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και έως 2.000 πέρασαν από το μαχαίρι του ΕΔΕΣ".
 Σε άλλο άρθρο του με τίτλο ‘Το άλλο «JO» του 1940’ (Η Καθημερινή, 25-10-2009) ο Καμπύλης επιφυλάσσει ιδιαίτερα ευνοϊκή αντιμετώπιση στους συνεργάτες των Ιταλών φασιστών Τσάμηδες, ενώ για τον τακτικό ελληνικό στρατό διατυπώνει μία αβάσιμη από ιστορικής άποψης θέση, σύμφωνη πάντως με την γραμμή των ακραίων εθνικιστών Τσάμηδων, ότι δηλαδή οι Έλληνες στρατιώτες πλιατσικολογούσαν, σε μία εντελώς εμπαθή αποτίμηση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στην Βόρειο Ήπειρο την περίοδο των ετών 1940-41. Δείτε όλο το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο του Καμπύλη:
 «Aλλά και οι μνήμες από τη σύντομη ελληνική παρουσία δεν είναι κοινές. Στην Eλλάδα έχει υπερτονιστεί, σχεδόν μονοπωλεί τη μνήμη, το κλίμα των πρώτων ημερών της ελληνικής παρουσίας, όταν ακόμη ήταν χορτάτοι και ξεκούραστοι οι Έλληνες στρατιώτες. Aντίθετα, στη αλβανική μνήμη έχει επικρατήσει το «μετά», όταν η επιμελητεία είχε σχεδόν καταρρεύσει και οι Έλληνες πλιατσικολογούσαν όλο και περισσότερο τα ζώα και τα τρόφιμα των ντόπιων ή τους εξανάγκαζαν πολλές φορές αμισθί να συμμετέχουν σε στρατιωτικά έργα».
Ο Τάκης Καμπύλης επίσης είναι μέλος της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω οργάνωση έχει ταχθεί υπέρ του αυτοπροσδιορισμού των μελών της μειονότητας στην Δυτική Θράκη (βλ. ανακοίνωση 10-4-2008), αποδεχόμενη την προσπάθεια ορισμένων να εμφανιστούν ως μέλη "τουρκικής μειονότητας"... 
Οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναλήφθηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση στην Ξάνθη, στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Δάφνης.  Ο Καμπύλης, όπως μαθαίνουμε σε άρθρο στην μειονοτική εφημερίδα Birlik, έκανε λόγο για "τουρκική μειονότητα" και τόνισε ότι είναι αντίθετος σε όρους όπως "ψευδοκράτος" (“sözde devlet”), προφανώς για την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο, και "ψευδομουφτής" (sözde müftü). Επίσης ο Καμπύλης αναφερόμενος σε άρθρο στην εφημερίδα ¨Τα Νέα¨ με τίτλο ¨Περιστατικό ξυλοδαρμού από Γκρίζους Λύκους¨ σχετικά με ξυλοδαρμό Έλληνα δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως μπορεί να πρόκειται για προβοκάτσια.
Δείτε τώρα πώς περιγράφει τη συνάντησή του με τον Καμπύλη ο Τούρκος δημοσιογράφος Selahattin Sevi σε άρθρο του (20-6-2010) στην τουρκική εφημερίδα Zaman: "Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Καμπύλη λίγο ακόμη. Προσέγγισε το θέμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι η Ελλάδα "βρισκόταν σε δύσκολη θέση και ήταν αναγκασμένη να ζητήσει την φιλία (της Τουρκίας)". Λέει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη γενική νοοτροπία της ότι θα ήταν κακό για την Ελλάδα αν η Τουρκία καταστεί ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας στην περιοχή".  
Οι απόψεις του Καμπύλη, πάντως, απέσπασαν τον έπαινο των ακραίων Τούρκων εθνικιστών. Η είδηση αναδημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης (ABTTF), μίας ανθελληνικής οργάνωσης Τούρκων μεταναστών με έδρα την Γερμανία, ενώ στο ανωτέρω άρθρο της  μειονοτικής εφημερίδας Birlik μαθαίνουμε ότι ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου (Halit Habipoğlu), Πρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, δήλωσε: "Αποτελεί ένα ενθαρρυντικό βήμα το ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης στο πάνελ ελληνοτουρκικής φιλίας Δάφνης, έκανε λόγο για "τουρκική μειονότητα".
Ο Καμπύλης επίσης επεσήμανε, αγνοώντας προφανώς την ορολογία της Συνθήκης της Λωζάννης, ότι "είναι απαράδεκτο οι Έλληνες δημοσιογράφοι που μιλάνε για ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, να νιώθουν ανησυχία όταν κάποιος μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Θράκη". Με αυτήν την θέση του, η οποία επαναλαμβάνεται ενίοτε από τους υπερασπιστές του εθνικού αυτοπροσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας, ο Καμπύλης δείχνει να αγνοεί ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής ως προς τον προσδιορισμό των δύο μειονοτήτων: "
Άρθρον 2. Δεν θα περιληφθώσιν εις την εν τω πρώτω άρθρω προβλεπομένην ανταλλαγήν:
α) οι Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως·
β) οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης.
Θέλουσι θεωρηθή ως Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως, πάντες οι Έλληνες οι εγκατεστημένοι ήδη προς της 30ης Οκτωβρίου 1918, εν τη περιφέρεια της Νομαρχίας Κωνσταντινουπόλεως, ως αύτη καθορίζεται δια του νόμου του 1912.
Θέλουσι θεωρηθή ως μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης, πάντες οι Μουσουλμάνοι οι εγκατεστημένοι εν τη περιοχή ανατολικώς της μεθορίου γραμμής της καθορισθείσης τω 1913 δια της Συνθήκης του Βουκουρεστίου".
 Η ημιμάθεια είναι πάντοτε κακός σύμβουλος, ιδίως όταν συνδυάζεται με αλλεργία στην έννοια της Πατρίδας και στους πολιτικούς που εκφράζουν τα ιδανικά της, όπως ο Αντώνης Σαμαράς. 


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

ΦΥΣΙΚΑ Ο "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΑΥΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ,ΟΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΣΑΣ:ΚΙ ΑΥΤΟΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ!

ΞΥΔΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ!


Hellas-Orthodoxy

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: