"...Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του.
Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα «απ’ έξω», ως «τρίτος», ως «ουδέτερος παρατηρητής».
Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα.
Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν.
Τις κυβερνούν!
Οι Πρωθυπουργοί δεν «σχολιάζουν» τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα.
Τα λύνουν!.."
Κατά την διάρκεια σημερινής ομιλίας του στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις Γιούτνκερ και την απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να χρεώσει το θέμα στον Κώστα Καραμανλή.
Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς: «Το ΠΑΣΟΚ – με πρώτο τον κύριο Παπακωνσταντίνου – προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούγκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους;»
Αναφερόμενος εξάλλου στις αγωνιώδεις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να χρεώσει την κατάσταση στην οικονομία στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε:
Τώρα μας λένε ότι δεν ήξεραν τι θα παρελάμβαναν.
Αλλά είναι άτυχοι! Γιατί βγαίνουν επιφανείς ξένοι και τους διαψεύδουν:
Όπως βγήκε προχθές ο κ. Π. Στάινμπρουκ, ως πρόσφατα υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ανέφερε ότι είχε ειδοποιήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τις αρχές του 2009, για τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Κι εκείνος, εννιά μήνες αργότερα, παρίστανε ότι δεν ήξερε τίποτε κι έταζε στους πάντες τα πάντα…
Και κάτι ακόμα, για να δείτε ότι σήμερα γίνεται ομαδική διάψευση όλων των ψεμάτων, που μας έχει σερβίρει τελευταία το ΠΑΣΟΚ.
Βγαίνει ο κ. Γιούγκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης και λέει το εξής αποκαλυπτικό:
Ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους τρείς δεκαετίες πριν!
Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι η Ελλάδα έκανε «ανάπτυξη» και «κοινωνική πολιτική» με δανεικά. Και δεν το έκανε τα τελευταία χρόνια, το έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Το άρχισε το ΠΑΣΟΚ με το μαζικό εκείνο δανεισμό της δεκαετίας του ’80. Από τον οποίο δεν συνήλθε η Ελλάδα ποτέ…
Γι’ αυτό και ζήτησα, αν πρόκειται να γίνει Εξεταστική για την Οικονομία, να πάει πίσω ως το 1981. Τώρα επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς και ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Και βεβαίως, ζήτησα να πάει η Εξεταστική και μετά τον Οκτώβριο του 2009. Για να δούμε πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, όπως το απέφυγαν άλλες χώρες…
Είπε και κάτι άλλο ο κ. Γιούγκερ: Ότι κάποιος Έλληνας Πρωθυπουργός του είπε: «ξέρω τα προβλήματα, αλλά τι να κάνω; κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»!
Κι άρχισαν όλοι να ψάχνουν ποιος είναι αυτός ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Όμως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο κ. Γιούγκερ δεν εννοούσε κάποιον άλλο πρώην Πρωθυπουργό, εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου!
Κι όπως διευκρινίζει, δεν το κουβέντιασε μαζί του, απλά επικαλείται τις δημόσιες δηλώσεις του.
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς: ότι εκείνες οι αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις του – ότι η Ελλάδα είναι διαφθαρμένη χώρα – έκαναν κακό -πολύ κακό- στην Ελλάδα...
Και κάτι ακόμα: Το ΠΑΣΟΚ – με πρώτο τον κύριο Παπακωνσταντίνου – προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούγκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη;
Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους;
Ασφαλώς σημασία δεν έχει ποιος λέει τι. Το σημαντικό είναι πως χτυπιέται η διαφθορά.
Αλλά δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του.
Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα «απ’ έξω», ως «τρίτος», ως «ουδέτερος παρατηρητής».
Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα.
Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν.
Τις κυβερνούν!
Οι Πρωθυπουργοί δεν «σχολιάζουν» τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα.
Τα λύνουν!
Αλλιώς, δημιουργούν ακόμα χειρότερα προβλήματα.
Μοιραστείτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου