Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Το καθήκον του Σαμαρά απέναντι στην πατρίδα και η υπέρβαση της εκλογολογίας

Συνομιλία με την Ιστορία

Οι εκλογές για τα την αυτοδιοίκηση φαίνεται να παίρνουν θετική τροπή για το κόμμα της Ν.Δ.
Πράγματι ο  Α. Σαμαράς επιβεβαιώνει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και την πολιτική του οξυδέρκεια ,που για κάποιους από μας ήταν ολοφάνερα πολύ πριν από την περυσινή εσωκομματική ανάδειξη του.
Το αποτέλεσμα όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκληφθεί  ως επιτυχία και προάγγελο ανόδου στην εξουσία του κόμματος του οποίου ηγείται.
Οποιαδήποτε τέτοια ανάγνωση θα ήταν καταστροφική για τον ίδιο και την παράταξη ,θα αναιρούσε δε με τον πανηγυρικότερο τρόπο την εντολή που έλαβε πριν ένα χρόνο για ανάταξη της.
Θα πρέπει να διαλογιστεί ο ίδιος και να αποφασίσει, αν σκοπός του είναι να ηγηθεί μιας χρεοκοπημένης χώρας με εργαλείο ένα χρεοκοπημένο σύστημα και με φορέα ένα κόμμα που στην ουσία είναι νεκρό.
Η εναλλακτική του σκέψη θα πρέπει να είναι ποιοτικά υπερβατική , υπερβατικότητα που χαρακτηρίζει μόνο τους μεγάλους ηγέτες.
Πρέπει  λοιπόν να αποφασίσει αν θέλει να συνομιλήσει με την ιστορία...

1.Κλισέ Τον Α. Σαμαρά τον εξέλεξε μια μεγάλη πλειοψηφία αγανακτισμένων οπαδών του κόμματος της Ν.Δ. μετά την σαρωτική ήττα του Οκτωβρίου 2009.
Υπερβατική  θέση Τον Α. Σαμαρά τον εξέλεξαν αυτό-οργανωμένες μειοψηφίες που θεωρούσαν (και ως εκ τούτου ήταν) οι εντολοδόχοι της ψυχής της παράταξης.
2.Κλισέ Στη μάχη για την κατάληψη της εξουσίας δεν περισσεύει κανένας (η πολιτική ηγεμονία και η νίκη έρχεται με προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς)
Υπερβατική θέση Η μάχη για την κατάληψη της εξουσίας δεν αφορά κανέναν (πέρα από τους παρεπιδημούντες στην Ρηγίλλης) , αυτό που έχει σημασία είναι η μάχη για την αξιοπρέπεια και την ευημερία της Ελλάδος ( Οι συνομιλητές της ιστορίας το πετυχαίνουν μόνο με αφαιρέσεις και διαιρέσεις).
3.κλισέ Νομοτελειακά η ώρα του Α. Σαμαρά και της Ν.Δ. θα έρθει, εφόσον αργά η γρήγορα η φθορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  θα μετουσιωθεί  σε ενδυνάμωση της Ν.Δ.
Υπερβατική θέση Νέα μεταπολίτευση , αλλαγές δομών ,ανθρώπων, προσεγγίσεων, και στο τέλος επάνοδος της Ν.Δ. στην εξουσία χωρίς υπερβατικές  θέσεις , ανθρώπους και προσεγγίσεις θα είναι το χειρότερο φινάλε στο κακόγουστο θέατρο που παίζεται από το 1974 και δώθε.
Και λίγα παράπονα.
Τα προηγούμενα σαράντα χρόνια σαρώθηκαν από τον αριστερό λόγο, ακόμη κι αυτό το κόμμα που υποτίθεται ότι ηγούνταν της Δεξιάς ψέλλιζε ακαταλαβίστικες  αριστερές ανοησίες.
Τα προηγούμενα σαράντα χρόνια πασοκοποιήθηκε  η πολιτική πρακτική  σε σημείο σχεδόν μη αναστρέψιμο .
Κατά το «είμαστε όλοι Αμερικανοί»  αυτό που ισχύει για τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς, τις νεολαίες  τον απλό λαό είναι το «είμαστε όλοι πασοκτζήδες».
Επειδή λοιπόν η Ψυχή της παράταξης και της πατρίδας   που επέβαλλε και ανέδειξε τον  Α. Σαμαρά στην ηγεσία δεν θεωρεί εαυτούς πασοκτζήδες
θλίβεται
Όταν βλέπει  υποψήφιους περιφερειάρχες να σέρνουν πολιτικά πτώματα αντί για περιφερειακούς συμβούλους
Θλίβεται
Όταν βλέπει απεσταλμένους του κέντρου να παίζουν τα ίδια μικρά προσωπικά παίγνια, παλαντζάροντας ανάμεσα στις κατεστημένες  τοπικές κομματικές δυνάμεις, επικαλούμενοι την εκ του αρχηγού νομιμοποίηση.
Φοβάται
Ότι τα πολιτικά απολιθώματα θα αυτό-νομιμοποιηθούν στη νέα προσπάθεια για ανάταξη της παράταξης.
Ελπίζει όμως  και γνωρίζει ότι το D.N.A. του τελευταίου Έλληνα αριστοκράτη και συνάμα λαϊκού πολιτικού θα υπερβεί  πρόσωπα και καταστάσεις  και θα σμίξει με την ψυχή της παράταξης  με τους πραγματικούς ενοίκους  του ερειπωμένου αρχοντικού (όχι της καρατζαφέρειας  πολυκατοικίας , ούτε της Μητσοτακικής αντιπαροχής).
Τότε και μόνο τότε θα έχει αξία η επάνοδος στην εξουσία
Γιατί ο λόγος που  επιβλήθηκε ο Α. Σαμαράς ήταν  για να συνομιλήσει με την Ιστορία.

Δημήτριος Μαλαμούλης

Βόλος

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: