Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η "κόλαση" για δεκαετίες!

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ήδη δυο χρόνια στην αρχή και μπήκε στο τρίτο έτος της θητείας της. Και εύλογα γεννάται σε όλους το ερώτημα: 
Ποια είναι η σημερινή εικόνα του ελληνικού κράτους, του ελληνικού Λαού και οι προοπτικές του Ελληνισμού;
«Οικτρόν ιδείν»!, που θα έλεγαν και οι...Ρωμαίοι.
Το ελληνικό κράτος, αναξιόπιστο, συκοφαντημένο και υπό διωγμό, – από την πολιτική εκείνη δύναμη που το κατέστησε αναξιόπιστο, που το κατασυκοφάντησε και που το έχει θέσει υπό διωγμό, – αδυνατεί, πια:
  • Να απονείμει δικαιοσύνη…
  • Να θέσει σε λειτουργία τα σχολεία…
  • Να απορροφήσει πολύτιμους πόρους…
  • Να παράσχει ασφάλεια – παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Αστυνομίας…
  • Να ελέγξει τις αγορές…
  • Να πατάξει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή…
  • Να απαλλάξει την κοινωνία από τα σκουπίδια…
  • Να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα…
  • Να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία κτλ. κτλ…
Ο ελληνικός Λαός, εξάλλου, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό του, «μπήκε στο λούκι», με τις διαβεβαιώσεις ότι περί το τέλος του 2011 ξαναβγαίνει στις αγορές, έκανε υπομονή, έβαλε πλάτη, μέχρι που διαπίστωσε ότι το χρέος είναι το πρόσχημα, αλλά ο ίδιος είναι ο στόχος. Η κυβέρνηση τον παρέδωσε στην Τρόικα, προκειμένου να τον εξαθλιώσει.
Κι άρχισε να αντιστέκεται. Κι άρχισε να κινητοποιείται. Κι άρχισε ν’ απεργεί. Κι άρχισε να κατεβαίνει στους δρόμους και στις πλατείες – κόντρα στους πραιτωριανούς του κ. Γ. Παπανδρέου. Και άρχισε να δείχνει κατανόηση για τους συναδέλφους του ή συμπολίτες του που απεργούν.
Για πρώτη φορά οι επικοινωνιακές μηχανές του κοινωνικού αυτοματισμού (που είχε δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ με τον διαχωρισμό των πολιτών σε «ρετιρέ» και «υπόγεια», σε «προνομιούχους» και «μη προνομιούχους» κ.λπ.), αχρηστεύθηκαν. Διότι ο ελληνικός Λαός άρχισε να εννοεί πού τον οδηγούν οι Δανειστές (των κομμάτων εξουσίας) και οι «μπάστακές» τους.
Αλλά και οι προοπτικές του Ελληνισμού δεν είναι καλύτερες....
Η σημερινή κυβέρνηση, συντασσόμενη απολύτως με εκείνους που διέλυσαν την Κύπρο, με εκείνους που «φόρεσαν» στη χώρα τη χούντα, με εκείνους που βυσσοδομούν στα Σκόπια και στην Αγκυρα και σε άλλα σημεία της γης, προχώρησε και προχωρεί – για λόγους οικονομίας! – σε κατάργηση Προξενείων και Πρεσβειών, σε ταπείνωση του Διπλωματικού Σώματος και σε συζητήσεις με την Τουρκία εν κρυπτώ και παραβύστω.
Ψεύδονται και πάλι, φυσικά. Διότι, αντί – για λόγους οικονομίας! – να κλείσουν κάποιους άχρηστους Οργανισμούς του Δημοσίου και να δυναμώσουν την ελληνική παρουσία σε όλες τις συντεταγμένες του πλανήτη, – ίδρυσαν (όπως κατήγγειλαν και στελέχη του!) 77 ακόμη Οργανισμούς μέσα σε μια διετία!
Ας διορθώσει, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος τον αφορισμό του για τους δυο «κολασμένους μήνες». Μακάρι να ήταν δυο και δέκα και είκοσι «κολασμένοι μήνες». 
Μας πάνε, όμως, για «κολασμένες δεκαετίες»!
Χρήστος Θεοχαράτος
gianniotis

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: