Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Με τον Σαμαρά εναντίον όλων, όπως το Νοέμβριο του 2009!

Γράψαμε χθες κάτι που όπως φαίνεται επιβεβαιώνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις:
Ένα πρωτόγνωρο για τέτοια περίοδο σε προεκλογικό αγώνα ποσοστό, της τάξης του 35-40%,δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Ένα πολύ μεγάλο μάλιστα ποσοστό από αυτούς δηλώνει ότι θα αποφασίσει την επόμενη Κυριακή το πρωί!.
Έκπληκτοι οι δημοσκόποι λένε ακόμα ότι ένα επίσης πρωτόγνωρο ποσοστό ψηφοφόρων της τάξης του … 90% δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν.
Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα αυτών των συναρπαστικών εκλογών, των σημαντικότερων για τον τόπο μετά το 74.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει σ΄ αυτήν την κρίσιμη βδομάδα έχοντας εξασφαλίσει ένα μεγάλο και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη, πλην του κόσμου.
Δεν μιλάμε για την διαπλοκή. Οι επιθέσεις της είναι και γνωστές και αναμενόμενες. Μέχρι την διάσπαση της ΝΔ υπέθαλψαν για να τον πολεμήσουν.
Δεν μιλάμε για τις αιώνιες αδυναμίες και φοβίες του “οργανωτικού” και του “επιτελείου”. Αυτές δεν…. ξεπερνιούνται με αυτό το κόμμα – και άλλωστε  ό,τι μπορούν κάνουν οι άνθρωποι. Δεν μπορεί κανείς να τους ζητήσει περισσότερα.
Ούτε φυσικά μιλάμε για τους καρεκλοκένταυρους του κομματικού μηχανισμού.
Μιλάμε κυρίως για τον πόλεμο που κάνουν στον Σαμαρά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που κληρονόμησε και υποψήφιοι τώρα του κόμματος.
Παράδειγμα: υποψήφιος της ΝΔ σε συγκέντρωση 150 ατόμων σε μεγάλο νομό της Θεσσαλίας της περασμένης εβδομάδας, είπε επί λέξη: “Θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Ο αντίπαλος δεν είναι ο Βενιζέλος σε αυτή τη μάχη. ...”. Άσκησε επίσης κριτική στην προεκλογική τακτική του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “ο αντίπαλος δεν είναι ο Καμμένος και η Αριστερά σε αυτή τη μάχη“!!!.
Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που δεν αναφέρουν την λέξη “Σαμαράς” σε καμιά ομιλία τους.
Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που πάνε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και σπέρνουν αμφιβολίες και απαισιοδοξία για το αύριο.
Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που μπροστά στην λαίλαπα της λαϊκής ψήφου κοιτάζουν να διασωθούν υποκλινόμενα ευλαβικά και καθημερινά στην εκδοτική διαπλοκή για να τους βγάλει στα κανάλια τους.
Προσέξετε πως αντιμετώπισε βουλευτής και πρώην υπουργός την επαναστατική θέση Σαμαρά για το ασυμβίβαστο υπουργού – βουλευτή: «Δηλαδή τι θα κάνω εγώ; Να παραιτηθώ από βουλευτής για να γίνω υπουργός και να πάρει την  θέση μου ο αντίπαλός μου;». Λες και του είπε κανείς ότι θα είναι πάλι υπουργός.
Ο εαυτούλης τους, τα συμφεροντάκια τους, τα λεφτάκια τους.  Ούτε που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι θα τους συμβεί. Τέλος.
Για μια ακόμα φορά στην πρωτοπορία αυτής της μεγάλης μάχης θα βρεθούν λοιπόν όχι ο ανεκδιήγητος κομματικός και κοινοβουλευτικός μηχανισμός της ΝΔ, αλλά ο Σαμαράς και οι φίλοι του σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί που εμπιστεύεται και ακολουθεί ο κόσμος.
Εκείνες οι περίφημες παρέες σε κάθε τόπο που δεν νοιάζονται για καρέκλες και εξουσία, δεν καταλαβαίνουν τίποτα και στις κρίσιμες στιγμές αφήνουν στην πάντα παράπονα και προσωπικές πικρίες και τρέχουν στον αγώνα.
Γιατί ο Αντώνης είναι κομμάτι τις ψυχής τους. Γιατί στο τέλος του λογαριασμού, στο βάθος της εικόνας, πίσω και πέρα μακριά από την εξουσία και τις καρέκλες, τα θετικά και τα αρνητικά, αυτό που μένει είναι ο Σαμαράς και οι φίλοι του. Δεν τον πουλάνε για τίποτα , δεν θα τους προδώσει ποτέ.
Μπορεί λοιπόν να γίνει και πάλι όπως το Νοέμβριο του 2009. Επτά ημέρες αγώνα είναι πάρα πολλές. Μπορούν να κρίνουν τα πάντα. Πρέπει να αφήσουμε όλοι στην άκρη δικαιολογημένα παράπονα και γκρίνιες. Και να βοηθήσουμε τον Αντώνη που δίνει την μεγάλη μάχη. Για την Ελλάδα, όχι για μας
Και επειδή αυτός ο κόσμος θα κερδίσει και πάλι τον αγώνα, κόντρα σε συμφέροντα και διαπλοκές, περιμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά η τελευταία ομιλία του στο Ζάππειο να είναι αυτή, σε γενικές γραμμές:
Ελληνίδες Έλληνες , φίλες και φίλοι της προόδου και της εργασίας, σεβαστοί απόμαχοι της ζωής που κοιτάτε ατρόμητοι το μέλλον.
Εσείς έχετε την μεγάλη τιμή από το Σύνταγμά μας ν΄ αποφασίσετε πώς θα κυβερνηθεί η Ελλάδα μετά την 6η Μαΐου, να καθορίσετε την κληρονομιά που θα αφήσετε στα παιδιά σας και να τους δώσετε ένα καλύτερο ή αντίθετα ένα χειρότερο αύριο. Εσείς θα διώξετε όποιον σας πρόσβαλε, σας πόνεσε, σας έκανε από νοικοκυραίους ζητιάνους , σας εξέθεσε παγκοσμίως, έφερε την Ελλάδα στα μαύρα χρόνια της κατοχή. Και θα δώσετε την διακυβέρνηση της χώρας σε όποιον σας είπε αλήθειες, σας έδωσε χειροπιαστό πρόγραμμα για το τι θα κάνει -προσέξτε, όχι καταγγελίες, διαπιστώσεις και διαμαρτυρίες -, σε όποιον βασίζεται σε μια ειλικρινή μετριοπάθεια αλλά είναι και έτοιμος ν΄ αναλάβει δυναμικά να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο , αρχίζοντας αμέσως από την Δευτέρα 7 Μαΐου.
Αλλά, παρακαλώ κάντε το με διάκριση. Αποδώστε σ΄αυτούς που έριξαν τη χώρα
στα νύχια του μηχανισμού στήριξης  με το πρώτο μνημόνιο, αυτά που τους πρέπουν, ως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εξευτελισμού της Ελλάδας και σ΄αυτούς που προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να γλυτώσουν την χώρα από τα χειρότερα, τα εύσημα.
Εάν θέλετε να ακούσετε υποσχέσεις, τότε μην μας ψηφίσετε.
Εμείς δεν υποσχόμαστε , προγραμματίζουμε και πραγματοποιούμε.
Εάν θέλετε να ακούσετε διαμαρτυρίες και μεγαλοστομίες μην μας ψηφίσετε.
Εμείς δεν λέμε πολλά λόγια. Κάνουμε έργα.
Εάν θέλετε ωραιοποιήσεις της κατάστασης και κούφιες κουβέντες ψεύτικής
ελπίδας, μην μας ψηφίσετε.
Εμείς έχουμε μπέσα και φιλότιμο. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σας κοιτάξουμε
στα μάτια , εάν θα κάναμε κάτι τέτοιο.
Εάν θέλετε επαγγελματίες της πολιτικής και εξουσιομανείς, μην μας ψηφίσετε.
Εμείς δεν ανταποκρινόμαστε σ΄αυτά τα στάνταρντς και για μας η εξουσία δεν είναι
αυτοσκοπός και τρόπος ζωής.
Οι περισσότεροι από μας έχουμε μάθει στα λίγα, από κάθε άποψη , οπότε δεν θα
μας συναντήσετε εκεί που υπάρχουν τα πολλά.
Αλλά προσέξτε, φίλες και φίλοι. Μην μηδενίσετε όλους και όλα. Δώστε στον καθένα αυτό που του αναλογεί σύμφωνα μ΄αυτά που έπραξε και έδωσε. Αυτό θα καθορίσει την σωστή ψήφο , αυτή η αρετή της διάκρισης.
Αν πάλι, δεν σας ικανοποιούν οι ξεκάθαρες κουβέντες και θα θέλατε για διαφόρους λόγους ναονειρευτείτεμε το ιδανικό γενέσθαι, τότε μην μας ψηφίστε. Εμείς έχουμε πρόγραμμα που αρχίζει από την 7η Μαΐου και δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Εμείς δίνουμε τα χέρια με τον ελληνικό λαό -όπως έκαναν οι παππούδες μας τα παλιά χρόνια- και λέμε μπέσα για μπέσα. Ότι υποσχόμαστε θα το κάνουμε. Τέρμα και τελείωσε αυτή η κουβέντα. Εδώ είστε κι εδώ είμαι…..”
Factorx
(το κείμενο της ομιλίας είναι της “Γιαδικιάρογλου“)



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: