Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παναγιώτης Καράμπελας: ένα λιοντάρι στο σαλόνι

Ο νέος Υφυπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελας, με καταγωγή από τη Μάνη, είναι ένας από τους δύο πιό σκληρούς στρατιωτικούς της μεταπολίτευσης. Όνομα-θρύλος για τους στρατεύσιμους της δεκαετίας 80-90, "διάδοχος" του..
περίφημου Ματαφιά. Δυό ονόματα που ακούγονταν με τρόμο, επί 30 χρόνια: Ματαφιάς τη δεκαετία του ΄70 και Καράμπελας αργότερα.
Δίκαιος όσο κανείς άλλος, αλλά και μονόχνωτος, εξαιρετικά καταρτισμένος, αλλά και βάρβαρος πολλές φορές, ήταν ο στρατιωτικός, που όλοι οι συνάδελφοί του αξιωματικοί κατώτερων βαθμίδων ...απεύχονταν να συναντήσουν στην καριέρα τους.
Το χειρότερο για έναν αξιωματικό ήταν να είναι υποδιοικητής του Καράμπελα! Τρόμος!
Υπήρξε Διοικητής μου σε μιά πολύ άγρια μονάδα πυροβολικού, στα Ρίζια Έβρου στα τέλη της δεκαετίας του '80. Θυμάμαι ακόμη τις φωνές του, όταν κάποιος από μας τα φανταράκια, τολμούσε να βάλει τα χέρια στις τσέπες, όταν είχε -15 βαθμούς! Ο Λάκωνας δεν ήθελε "μαλθακούς".
Θυμάμαι ότι μας έβαλε να κάνουμε πορεία 25 χιλιομέτρων, μια νύχτα που πάγωνε κι ο πάγος!
Αξιωματικός που θεωρούσε ντροπή να βάλει φυλακή σε φαντάρο, αφού έπρεπε να τον πείσει με τον όγκο και το κύρος του και να αποτρέψει το αδίκημα, όχι να το τιμωρήσει.
Τελειομανής, με απίστευτες γνώσεις σε όλους τους τομείς.
Οπότε, βλέποντας τον να γίνεται υφυπουργός, αναρωτήθηκα:
μα μπορεί αυτό το λιοντάρι να καθίσει σε γραφείο; 
Α.Γ./taxalia


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

1 σχόλιο:

gianmak21 είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΑΙ 'ΓΩ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 88' ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 89'. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΟΝΟ <> ΑΛΛΑ ΚΑΙ << οχαδερφηστες>> ΚΑΙ <> ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ 117 ΑΚ-ΜΠΠ!!!!!!