Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: αυτό το πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο

Πολλές από τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. είναι δύσκολες, επώδυνες και πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα επέστρεφε στο σημείο μηδέν και θα έβγαινε από το ευρώ, τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εκλογή του νέου γραμματέα. Υπογράμμισε όμως με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο».

Τόνισε, επίσης ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής. «Δίπλα στο λόμπι της δραχής δημιουργείται κατι το δικό μας λόμπι που θέλει να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της, αυτές τις συμμαχίες οικοδομούμε».

Περίπου σε δύο χρόνια, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα. Σε δύο χρόνια, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική χώρα … Σήμερα στήνουμε τις βάσεις για να γίνει ανταγωνιστική ως οικονομία, δίκαιη ως κοινωνία και ανεξάρτητη ως χώρα, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εμείς, υπογράμμισε, τηρούμε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, που έχουν περιληφθεί στην προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων. Αλλά, όπως επεσήμανε, οι δεσμεύσεις αυτές έχουν ορίζοντα τετραετίας, γιατί δεν είναι δυνατό «σε δύο μήνες να αλλάξουμε όσα συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία», ενώ σε «κάποια πράγματα πηγαίνουμε και πέρα από τις δεσμεύσεις μας» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας .

Διαβάστε ολόκληρη τη ομιλία:



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: