Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα.

«Και θέλω να πω, για ακόμα μία φορά, ότι για όλους που συνελήφθησαν, αν παραπεμφθούν σε δίκη θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη. Το τονίζω ιδιαίτερα. Δίκαιη Δίκη».

«Το μόνο πράγμα το οποίο έχω να σας πω, είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία, υπό τις εντολές της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα (που έλαβαν χώρα μετά από τον δραματικό φόνο ενός 34χρονου πολίτη στην Αθήνα). Οι κανόνες του νόμου και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ και θα πρέπει τα κράτη-μέλη να τις προασπίζονται. Η εφαρμογή και ο σεβασμός αυτών των αρχών, επαφίεται στις δικαστικές αρχές των κρατών-μελών και με αυτό το πνεύμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη πως η ελληνική δικαιοσύνη θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα. Έχει θεσμούς που λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου. Η ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί το ρόλο της. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και προστατεύει τη δημοκρατική νομιμότητα», δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

«Καμία περίπτωση για πρόωρες εκλογές»

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς για την προστασία της και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι η υπόθεση «δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική» και αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική διαδικασία και προέχει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι η Δημοκρατία έχει θεσμούς για την προστασία της και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

http://www.naftemporiki.gr/story/708204


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: