Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δολοφόνοι: Ποιοι «ειδικοί», μάλλον για φανατικούς μιλάμε

Δημοσιεύουμε την ανάλυση ενός ανθρώπου που όντως γνωρίζει πολλά στα θέματα άμυνας και ασφάλειας επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε, όταν ολοκληρωθεί η εξέταση όλου του υλικού που έχει προκύψει, το οποίο και γεννά πολλά ερωτήματα, πάντα σε σύγκριση με όσα έχουν ακουστεί.
Αυτό όμως το οποίο – καταρχήν – προσυπογράφουμε, είναι ότι μόνο «επαγγελματίες δολοφόνους» δεν διακρίνουμε, ενώ δεχόμαστε απολύτως και τον χαρακτηρισμό «φανατικοί». Ας δούμε λοιπόν το «αιρετικό» για τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας άρθρο γνώμης:
Είδαμε την ανατριχιαστική βιντεοσκόπηση του εγκλήματος από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Πέρα από τον αποτροπιασμό που αισθάνεται κανείς με αυτές τις εικόνες, θα διακινδυνεύσουμε και πάλι την εκτίμηση ότι από την όλη κίνηση των δολοφόνων δεν προκύπτει να ήσαν «επαγγελματίες» ούτε καν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι στα όπλα. Μάλλον δείχνουν για φανατικοί.
ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Εκδότης περιοδικού «ΣΤΑ ΟΠΛΑ»
Ως όπλο του εγκλήματος, αναφέρεται το σερβικής προελεύσεως πιστόλι Zastava το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους. Κατ’ αρχήν οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με το αν πρόκειται για το μοντέλο ΕΖ9 (στη φωτογραφία) ή το μοντέλο Scorpion (καμία σχέση με το ομώνυμο αυτόματο το οποίο εκτός Τσεχίας κατασκευάζεται και στη Σερβία). Το μόνο βέβαιο είναι ότι το διαμέτρημα του όπλου είναι τα 9 mm para (9X19).
Είτε πρόκειται για το EZ9 είτε για το Scorpion (που είναι κοντύτερο 188 mm έναντι 198 των ΕΖ) δεν είναι κανένα ιδιαίτερης ποιότητας όπλο, ούτε διαθέτει κανένα εξαιρετικά προηγμένο χαρακτηριστικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/ti-leei-to-oplo-pou-xrhsimopoihshe-o-ektelesths-sto-hrakleio-ar8ro-eidikou
http://www.defence-point.gr/

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: