Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις: "Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ το χαρτί που μου ζητούν οι γιατροί για να εξαιρεθούν από την κινητικότητα.



Τους βασικούς άξονες της νέας δομής του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας πως προβλέπεται η αύξηση των ραντεβού που επιτρέπονται σε συμβεβλημένους γιατρούς από τα 200 στα 300 ακόμα και στα 400 εάν χρειαστεί, ενώ τόνισε πως θα ενταχθούν και νέοι συμβεβλημένοι γιατροί στο σύστημα.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας θέλησε να στείλει και σαφή μηνύματα προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ το χαρτί που μου ζητούν οι γιατροί για να εξαιρεθούν από την κινητικότητα. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτός κανένας εκβιασμός γιατί αν υποκύψουμε σε έναν μετά πρέπει να υποκύψουμε και σε άλλους και μετά η χώρα θα διαλυθεί. Ο εκβιασμός 'θα απεργούμε στον αιώνα τον άπαντα' δεν γίνεται ανεκτός. Όμως θέλω την άποψη των κομμάτων για το αν πρέπει ή όχι να υπογράψω το χαρτί που μου ζητούν οι γιατροί".

Αν και ζήτησε και την άποψη των κομμάτων για το αν θα πρέπει να υπογράψει ή όχι τις γραπτές
δεσμεύσεις που ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, είπε αναφορικά με την κινητικότητα και το ενδεχόμενο απολύσεων: "Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις διότι αν το κάνω είναι σαν να λέω ότι η αξιολόγηση θα γίνει για το θεαθήναι και ότι δεν θα τηρήσω τον νόμο. Κινητικότητα και διαθεσιμότητα δεν σημαίνουν αναγκαστικά απολύσεις αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γίνουν κιόλας".

Την ίδια στιγμή οι γιατροί αποφάσισαν και νέες κινητοποιήσεις μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου προκαλώντας νέα προβλήματα στους ασφαλισμένους που πλέον βρίσκονται σε απόγνωση. Οι γιατροί εμμένουν στο αίτημα τους για διάλογο από μηδενική βάση και δηλώνουν έτοιμα να φτάσουν τη σύγκρουση στα άκρα. Ο πρόεδρος των γιατρών, Π. Ψυχάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όσο υπάρχει αυτή η πολιτική, όσο αυτή η πολιτική υπαγορεύεται από το μνημόνιο, που σημαίνει υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και δεύτερον απολύσεις, εμείς σε διάλογο τέτοιο που θέλει ο κ. υπουργός δεν πάμε. Θα ανακαλέσει αυτά που έχει πει, θα διασφαλίσει δημόσια υγεία και όχι ιδιωτική υγεία όπως θέλει να κάνει και θα πάμε στο διάλογο παράλληλα χωρίς απολύσεις".

Πληροφορίες αναφέρουν πως προβλήματα λειτουργίας από την απεργία έχουν παρουσιαστεί και στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας.

megatv.com


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: