Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

H Αριστερά θέλει να σώσει τη χώρα; Εμάς ποιος θα μας σώσει απ' αυτούς;

Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν; Και θέλουν να εφαρμόσουν αντιμνημονιακή ατζέντα; Και θέλουν να σώσουν τη χώρα; Εμάς ποιος θα μας σώσει από αυτούς;
Εδώ και 20 μήνες ακούμε διάφορες κριτικές για την συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ η οποία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άντεχε ούτε 3 μήνες. Κουτσά στραβά, με τα όποια προβλήματα και τις αμαρτίες του παρελθόντος έχει το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση συνεχίζει καθώς προτάχθηκε το συμφέρον της χώρας κι όχι τα κομματικά μετερίζια και πως αυτά θα διαφυλαχτούν. Παράλληλα, ακούμε ότι η Αριστερά είναι έτοιμη για την πρώτη κυβέρνηση αμιγώς αριστερή η οποία θα μπορούσε… για το καλό της πατρίδας να έχει και κάποιους αντιμνημονιακούς από άλλους χώρους.
Μετά τις εκλογές λοιπόν κι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα να κάνει κυβέρνηση μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο που πολύ αμφιβάλλουμε αν μπορεί να αντέξει έστω και μια μέρα. Υπάρχει φυσικά και το σενάριο του μεγάλου συμβιβασμού της Δεξιάς με την Αριστερά, της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι για το… καλό της χώρας. Όμως, βρε παιδιά, αν κάτσουμε μόνο να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στα κόμματα της αριστεράς, όχι κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν αυτοί αλλά ούτε ομάδα για πρέφα στο καφενείο.
Στην Κουμουνδούρου ήδη σκοτώθηκαν για τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές. Η Ελένη
Πορτάλιου άσκησε κριτική γιατί κανείς δεν την ρώτησε για τον Γαβριήλ Σακελλαρόπουλο. Όλοι μαζί επιτίθενται στην ηγεσία του κόμματος για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη. Του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, «ανακάλυψη» του Γ. Παπανδρέου που ψήφισε το πρώτο και καταστροφικό μνημόνιο και στη συνέχεια αφού μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ ψήφισε και την προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μια συμφωνία που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκε ποτέ. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας αποδέχεται αυτούς που την ψήφισαν…
Μα καλά στην Κουμουνδούρου δεν έλεγαν ότι κανείς δεν πρόκειται να είναι μαζί τους αν έχει ψηφίσει μνημόνια και σκληρά μέτρα; Και πώς θα δεχθεί ο Καμμένος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με αντιμνημονιακούς αλλά και πρώην υποστηρικτές του μνημονίου; Μπάχαλο το οποίο φαίνεται άλλωστε από το χαμό που έχει γίνει με τις υποψηφιότητες. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους της αριστερής πλατφόρμας, αντέδρασε έντονα και, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται εκτός αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον λαό».
Ανάλογα διαλυτικά φαινόμενα εμφανίζονται στη ΔΗΜΑΡ αλλά αυτή τη φορά για το πώς θα είναι η μορφή της κεντροαριστεράς. Θα συμμετάσχει το κόμμα; Θα απέχει από την προσπάθεια; Θα μπει το όνομά της στο ψηφοδέλτιο ή δεν θα μπει και άλλα πολλά ερωτήματα. Και παράλληλα, μια ομάδα Δημαριτών ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο θεωρώντας ότι το κόμμα περιχαρακώνεται και δεν δέχεται ούτε τον διάλογο για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Ο Σπ. Λυκούδης είναι στα κάγκελα, ο Ανδρ. Παπαδόπουλος κοντά στην έξοδο, τον Ψαριανό θα τον διώξουν πριν αυτός φύγει και στην Αγίου Κωνσταντίνου κάνουν τάμα να μη διαλυθούν πριν τον Μάιο όπου τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ θα είναι «πολικά».
Όσο για τον έτερο υποψήφιο προς συγκυβέρνηση, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκεί μπορεί να υπάρχει φαινομενική ηρεμία, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι αν οι εκλογές γι Ευρωβουλή και Τοπική Αυτοδιοίκηση δείξουν ότι ο Καμμένος «κάηκε» δεν αποκλείεται να δούμε φυγόκεντρες τάσεις.
Όλοι αυτοί μαζί, λοιπόν, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προοπτική της εξουσίας ως κόλλα για τα κόμματά τους.
Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν; Και θέλουν να εφαρμόσουν αντιμνημονιακή ατζέντα; Και θέλουν να σώσουν τη χώρα; Εμάς ποιος θα μας σώσει από αυτούς;

http://www.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: