Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ και κατάργηση προστίμων μη καταβολής ΦΠΑ σε όσους το κράτος χρωστούσε ΦΠΑ

Τη διαδικασία συμψηφισμού χρεών μεταξύ επιχειρήσεων και ελληνικού δημοσίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που επισκέφτηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, καθώς και οι Φ.Σαχινίδης και Χρ. Πρωτόπαππας.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ταχύτερη επιστροφή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις αλλά και συμψηφισμό οφειλών μεταξύ των δύο ώστε να πάψει η ασφυξία στην αγορά.
«Προχωράμε σε συμφηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου. Ο συμψηφισμός θα καλύπτει πάνω από το 85% των συναλλαγών ενώ η ένταξη στο σύστημα είναι προαιρετική».
Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός «το νέο σύστημα θα επιφέρει εξομάλυνση στην αγορά θα νομοθετηθεί σύντομα και θα ψηφιστεί μέχρι το φθινόπωρο».
Μάλιστα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες λόγω μη καταβολής ΦΠΑ του κράτους καταργούνται.
«Το κράτος δεν μπορεί να είναι αυστηρό προς τον πολίτη όταν δεν είναι δίκαιο προς τον πολίτη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ χαρακτήρισε το μέτρο ως εξαιρετικά ενισχυτικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνεται και η αυτόματη επιστροφή του ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις έχουν λευκό φορολογικό ιστορικό, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και την επικαιροποίηση του μνημονίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ







Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: