Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οικονομία, ανάπτυξη, σύμβουλοι και Συγγρού… Τι πρέπει να γίνει άμεσα!!!

Σαμαράς

Το μήνυμα των χθεσινών εκλογών, είναι τόσο καθαρό, που δε χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε καθαρά, αλλά όχι τόσο ώστε να «πέσει» η Κυβέρνηση, και η Νέα Δημοκρατία υπέστη ήττα που της δίνει μαθήματα, αλλά ταυτόχρονα της επιτρέπει να συνεχίσει.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει δείξει ότι τα μηνύματα τα λαμβάνει. Δεν είναι αλάνθαστος, αλλά δεν έχει και κανένα κόμπλεξ να αναγνωρίσει τα λάθη του και να προσπαθήσει να τα διορθώσει. Βέβαια, αυτή τη φορά, φαίνεται ότι αυτά που πρέπει να διορθωθούν, είναι πάρα πολλά.
Αρχίζουμε… Η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να θυμηθεί άμεσα, ποια είναι η κομματική της βάση. Ποιοι είναι αυτοί που παραδοσιακά στηρίζουν την κεντροδεξιά. Είναι λοιπόν, όλοι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, η περιβόητη μεσαία τάξη, ο αγρότης… Η Νέα Δημοκρατία, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ποτέ δεν τα είχε καλά. Έχοντας μάθει στον κρατικοδίαιτο «ιδιωτικό τομέα» και στο «κρατικοδίαιτο επιχειρίν«, οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας, ανέκαθεν δεν υποστήριζαν ιδιαίτερα τη Ν.Δ. Με το ΠΑΣΟΚ, έκαναν καλύτερα τις δουλειές τους. Τώρα που αυτό το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, έχει μετακομίσει στην Κουμουνδούρου, πήγαν μαζί και αυτοί οι επιχειρηματίες. 
Η βάση της Νέας Δημοκρατίας, απομακρύνθηκε από το κόμμα. Άλλοι έφυγαν και με την ψήφο τους και άλλοι έφυγαν με τους αγώνες τους, εξακολουθώντας φυσικά να ψηφίζουν από “δω. Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προεξάρχοντος του κ. Θεοχάρη, έριξαν πολλές φορές την καρδάρα με το γάλα. Έπρεπε να φτάσουμε μόλις την Παρασκευή, και από το Σύνταγμα ο Πρωθυπουργός να ξεχωρίσει τους μπαταχτσήδες από τους αδυνατούντες να πληρώσουν. Θα αλλάξει λέει ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Μάλιστα… Και γιατί όχι τόσο καιρό πριν; Τέλος πάντων, έστω και τώρα, ας το διορθώσουν. Όπως και όλα τα άλλα που άπτονται του οικονομικού
επιτελείου. Βασικότατο, η λίστα Λαγκάρντ. Δεν μπορεί να ξεζουμίζεις τους πάντες και για αυτή τη λίστα (αλλά και για τις άλλες λίστες) να μην υπάρχει ούτε καν ένα βήμα προς τα εμπρός.
Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, η περιβόητη ανάπτυξη και το χρήμα που πρέπει, αλλά δεν έρχεται, να πέσει στην αγορά. Που είναι οι επενδύσεις; Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτές που θα πρέπει για να κινηθεί η αγορά. Που είναι οι τράπεζες, να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; 
Τρίτον, κύριε Πρόεδρε, μάλλον κάποιοι από το περιβάλλον σας, δεν έχουν και το καλύτερο αισθητήριο. Οι συμβουλές που σας δίνουν, για διάφορα θέματα, μάλλον θα πρέπει να σας προβληματίσουν. Ή αν υποθέσουμε ότι είναι σωστές, θα πρέπει να δούμε τι πάει λάθος επικοινωνιακά. Για παράδειγμα, η πρόταση του Τσίπρα για debate, και η δική σας άρνηση, ή ήταν λάθος ή δεν έγινε σωστή διαχείρισή της σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η ομιλία στο Σύνταγμα ή ήταν έκτακτη και θα έπρεπε να μη γίνει ή να γίνει πιο σωστά ή ήταν προγραμματισμένη και την ήξεραν αυτοί που την κανόνισαν, αλλά δεν το είπαν σε κανέναν, κρατώντας το επτασφράγιστο μυστικό… Τέτοιου είδους παραδείγματα, υπάρχουν πολλά. Κάποιοι μιλούν και για τα ψηφοδέλτια, αλλά αυτό μάλλον εμπίπτει στην αμέσως επόμενη κατηγορία.
Η επόμενη κατηγορία λοιπόν, είναι η Συγγρού και ο κομματικός μηχανισμός, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών. Κανονικά σήμερα, οι μισοί από τους «κατοικούντες» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, θα έπρεπε να σας είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Αν δεν μιλούσαμε για ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, και οι μισοί βουλευτές θα έπρεπε από ευθιξία και μόνον, να παραιτούνταν.
Τραγικά λάθη στις επιλογές προσώπων, λάθος χειρισμοί, εγωισμοί και φράξιες, χαρακτήρισαν τον προεκλογικό αγώνα. Για όλα τα ανωτέρω, εμείς τα λέγαμε εδώ και καιρό. Όμως, ειδικά για το θέμα της Συγγρού, επιτρέψτε μας να σας παραπέμψουμε στο άρθρο μας με τίτλο «Ο αντίπαλος της Ν.Δ. βρίσκεται στη Συγγρού, όχι στην Κουμουνδούρου!!!», από τις 22/04. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε σε απόλυτο βαθμό. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι υπήρξαν στελέχη του κόμματος και βουλευτές, οι οποίοι ξέχασαν τι σημαίνει σπίτι τους. Όργωσαν όλη τη χώρα, ξενύχτησαν, έδωσαν τις μάχες τους, μπήκαν μπροστάρηδες σε αυτον τον αγώνα. Δεν είναι όλοι ίδιοι… 

Πρόεδρε, όπως φαίνεται έχεις πολύ δουλειά… Κατάφερες το ακατόρθωτο και έσωσες τη χώρα. Το να σώσεις το κόμμα, είναι ασφαλώς πιο εύκολο. Αρκεί, να κάνεις ότι έκανες και για την πατρίδα. Ριζικές τομές και ξήλωμα σε όσους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί. Αν δεν ξέρεις απολύτως, μη ρωτάς μόνον αυτούς που ρωτούσες μέχρι χθες. Υπάρχει κόσμος εκεί στη Συγγρού, που μπορεί να σου μεταφέρει το κλίμα, τόσο από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όσο και (κυρίως) από την κοινωνία και την κομματική βάση.
Άλλωστε, το να σώσεις το κόμμα, δεν είναι μόνον για να χαρούμε εμείς οι κομματικοί. Είναι κυρίως, για να μην πέσει η χώρα σε λάθος χέρια. Το ένα είναι αλληλένδετο του άλλου. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις. Ακόμα και αν δεν είναι δίπλα σου τα πρωτοκλασσάτα στελέχη και οι βουλευτές, έχεις την πιο μεγάλη δύναμη. Τον κόσμο που σε εμπιστεύθηκε. Και αν κάποιοι λοξοδρόμησαν, στο χέρι σου είναι να τους επαναφέρεις.

Υ.Γ. Φαίνεται ότι ο λαϊκισμός δεν περνάει. Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κεφαλαιοποίησε όσο θα περίμενε κανείς, τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης, η χθεσινή μέρα, έχει πολλά να δείξει σε όλους τους κατοίκους της Κεντροδεξιάς πολυκατοικίας. Καμμένος, Πολύδωρας, Ζώης, Ψωμιάδης, Νικολόπουλο και λοιποί, είδαν τα ποσοστά τους να καταποντίζονται. Μόνον ο Καρατζαφέρης πανηγυρίζει, αλλά και αυτός ούτε 3% δεν πήρε. Μάλλον λοιπόν, οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά, πρέπει και μπορούν να είναι ραγδαίες. Η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, πρέπει να είναι (και θα είναι) στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων.
Παυσανίας.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: