Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το πρώτο βήμα για την αποσύνδεση της Ελλάδας από την τρόικα έγινε.

Το πρώτο βήμα για την αποσύνδεση της Ελλάδας από την τρόικα έγινε. Η επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης να συναντάται εκεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ηταν μια απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση και το σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού έγινε δεκτό.
Στόχος της τρόικας και της κυβέρνησης είναι η αποδραματικοποίηση της επιθεώρησης και η συζήτηση με ηρεμία και ψυχραιμία των θεμάτων, που θεωρούνται κλειδιά για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος χωρίς άλλα προβλήματα.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο μετά από τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της Τρόικα και οι τεχνικές επιτροπές, θα μεταβούν στην Αθήνα στο τέλος Σεπτεμβρίου και προγραμματίζουν να μείνουν για λίγες μόνο μέρες.
Ουσιαστικά γίνεται μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό το πήγαινε – έλα που διέλυε την οικονομία, παρέλυε τα υπουργεία και προκαλούσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία. Είναι, όμως, και το πρώτο βήμα για να φύγει οριστικά η τρόικα και οι όποιες διαπραγματεύσεις να γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια και φυσικά σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι θα μεταβούν ο κ. Χαρδούβελλης, ο κ. Παπασταύρου από το γραφείο του πρωθυπουργού, και οι κ. Βρούτσης, Μητσοτάκης, Δένδιας. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Λαγκάρντ, στο Παρίσι μέσα στον Αύγουστο.

http://www.antinews.gr/POLITIKE/ksekoumpizetai-i-troika-apo-tin-ellada/

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: