Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ευρωβουλευτές ελληνικής κοπής...

EP
 Διαβάζουμε για την παρουσία των Ελλήνων ευρωβουλευτών στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

 

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές σχολιάστηκαν αρνητικά στην ολομέλεια για τις διαρκείς αναφορές τους σε θέματα που αφορούν το εσωτερικό της χώρας, που δεν έχουν θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πηγή: Καθημερινή
Οι αρνητικές εντυπώσεις που συγκεντρώνουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζουν καθόλου. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών εξελέγη με κριτήριο το λαϊκίστικο και μηδενιστικό της λόγο και όχι το όραμά της για μια καλύτερη ΕΕ. Στα προεκλογικά τηλεοπτικά πανελς το debate που ελάμβανε χώρα περιοριζόταν αποκλειστικά σε εθνικά ζητήματα και μάλιστα κινούνταν στο δίπολο κυβένρηση-αντίπλιτευση. Οι υποψήφιοι τότε ευρωβουλευτές ουδόλως έδειξαν ενδιαφέρον για τα διακυβεύματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ανταγωνισμός μεταξύ των συνυποψηφίων ακόμα και του ίδιου κόμματος ενέτεινε τις λαϊκίστικες κορώνες.
Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ομάδας ευρωβουλευτών είναι απογοητευτικά και δείχνουν να δικαιώνουν όσους από εμάς θεωρούσαμε αυτήν την χειρότερη ευρωομάδα που έχει αποστείλει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο μέλλον η εμμονή τους στην εθνική αντζέντα και η αντιπολίτευση με στόχο την εθνική κυβέρνηση μέσα από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταθεί εκθέτοντας περισσότερο την Ελλάδα ως μη δυνάμενη να παρουσιάσει μια συνεκτική εναλλακτική πολιτική πρόταση για τις χώρες του Νότου που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας με εκπροσώπους που θα θέτουν την προσωπική πολιτική επιβίωση πάνω από το ευρωπαϊκό όραμα.
Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και υπάρχει περιθώριο μεταστροφής. Θα υπήρχε τουλάχιστον, αν οι Έλληνες ευρωβουλευτές είχαν συναίσθηση του ρόλου και των ευθύνων τους πέραν της δημοτικότητας και της πολιτικής τους επιβίωσης.
https://europolitico.wordpress.com






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: