Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΟΖ: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, τελικά προχωρούν μαζί…

Ιδιαίτερα σημαντική πρέπει να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχαν, χθες, στη Νέα Υόρκη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σαμέχ Σούκρι. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κασουλίδης συναντήθηκαν με τον Αιγύπτιο υπουργό στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ.
Με κοινή τους δήλωση, οι δύο Έλληνες υπουργοί, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσαν πως Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία θα παράσχουν πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση Σίσι, η οποία ανέλαβε την αρχή, μετά την πτώση της ισλαμιστικής κυβέρνησης Μόρσι, την οποία στήριζε η Τουρκία.
Οι τρεις υπουργοί συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη, την τρομοκρατία, τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και θέματα ενεργειακής συνεργασίας, τα οποία σχετίζονται με την οριοθέτηση της ΑΟΖ των τριών κρατών.
Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί φυσικό αέριο από την Κύπρο, δηλώνοντας πρόθυμη να συμμετάσχει στη διαδικασία υγροποίησης. Στο όλο παιχνίδι συμμετέχει επίσης και το Ισραήλ.

defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: