Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επαφή F-22 Raptor με ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βορείου Αμερικής (NORAD: North American Aerospace Defense) έδωσε εντολή απογείωσης σε δύο μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τύπου F-22, καθώς εντοπίστηκαν να προσεγγίζουν στην περιοχή ελέγχου, κοντά στις ακτές της Αλάσκας (55 μίλια), δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, συνοδευόμενα από δυο μαχητικά.
Τα αεροσκάφη της Ρωσίας και των ΗΠΑ δεν συναντήθηκαν τελικά ποτέ, αφού η απογείωση των αμερικανικών μαχητικών και ο εντοπισμός των ρωσικών στα ραντάρ, οδήγησε στην αναστροφή πορείας τα ρωσικά αεροσκάφη με κατεύθυνση τη Ρωσία.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ουδέποτε παρανόμησαν, αφού δεν παραβίασαν το FIR της περιοχής, απλά εισήλθαν στη ζώνη των 200 ναυτικών μιλίων που έχει οριστεί από τους Αμερικανούς ως Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας (Air Defense Identification Zone).
Σε αυτή τη ζώνη ζητούν από τα αεροσκάφη να δίνουν τα στοιχεία τους, ώστε σε περίπτωση που κάποιο έχει μη φιλικές διαθέσεις, να υπάρχει χρόνος απογείωσης μαχητικών για να τα συναντήσουν και να το αντιμετωπίσουν.
Στο περιστατικό που καταγράφηκε βέβαια, οι ίδιοι οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι ο λόγος απογείωσης των μαχητικών είναι για να διαβιβαστεί το μήνυμα στη ρωσική πλευρά περί ικανότητας έγκαιρου εντοπισμού των αεροσκαφών που εισέρχονται στον χώρο και συνεπακόλουθα αντίδρασης.
defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: