Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι αγορές και ο Λαφαζανης

Την περασμένη βδομάδα οι αγορές έδωσαν το στίγμα τους στον Λαφαζάνη, τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους ανεξάρτητους, ψεκασμένους, υπερπατριώτες, Κολοκοτρώνηδες, Παπαφλέσσες και Μεταξάδες πιστεύουν πως η οικονομία είναι ιδανικό πεδίο για τζάμπα μαγκιές και ψευτο-ηρωισμούς της φακής...

«Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το πέρασμα σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας, ενίσχυση ενός όλο και πιο ευρέως κοινωνικού και συνεταιριστικού τομέα της οικονομίας και ιδίως ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου που θα θέτουν μεγάλες τομές στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα».
Αυτά είναι μερικά ανάμεσα σε άλλα που λίγο-πολύ ζητάει η αριστερή πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη, που ως γνωστόν εκπροσωπεί περίπου το 30% του ΣΥΡΙΖΑ, με κείμενο «συμβολής» στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Και όλα αυτά τα … ολίγα, με γαρνίρισμα μια απαιτούμενη όπως λένε στροφή προς κινηματικούς αγώνες (sic), λίγες μόνο μέρες μετά την καρπαζιά των αγορών προς την ελληνική οικονομία, με μόνη την υποψία πως μπορεί να έρθουν στην κυβέρνηση οι «άλλοι» συριζαίοι, το υπόλοιπο 70% του κ. Τσίπρα, που θεωρούνται από τους λαφαζανικούς ελαφρώς «προσκυνημένοι», σχεδόν μνημονιακοί!
Όχι μονάχα ο Λαφαζάνης, αλλά ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ και η παλαβή ελληνική αριστερά, ανέκαθεν αλλά κυρίως τώρα, την εποχή της κρίσης, δεν παύουν στιγμή να λοιδορούν τις λεγόμενες «αγορές», προσπαθώντας να τις δαιμονοποιήσουν ως κάτι το αιμοδιψές, συνωμοτικό και επικίνδυνο. Έτσι, επί δεκαετίες όλοι αυτοί οι πουρίστες της εγχώριας αριστεροσύνης, στέκονται «πλέρια» και ηρωικά αντίθετοι στις «αγορές», φαντασιωνόμενοι πως οι αφεντιές τους και κατ’ επέκταση και η χώρα ολάκερη, στέκονται μόνες κι ανεξάρτητες «κάπου» (χωρίς ποτέ να διευκρινίζουν «που») σε αυτόν τον κόσμο, που περιστρέφεται επιμελώς, αδιαλείπτως και πειθήνια γύρω τους ως υπνωτισμένος δερβίσης.
Αλλά φευ, την περασμένη βδομάδα οι αγορές έδωσαν το στίγμα τους στον Λαφαζάνη, τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους ανεξάρτητους, ψεκασμένους, υπερπατριώτες, Κολοκοτρώνηδες, Παπαφλέσσες και Μεταξάδες πιστεύουν πως η οικονομία είναι ιδανικό πεδίο για τζάμπα μαγκιές και ψευτο-ηρωισμούς της φακής. Την περασμένη βδομάδα, είδαμε όλοι λίγα λεπτά από τα «προσεχώς» σε περίπτωση που γίνει η «στραβή» και εμπιστευτούμε τις τύχες μας στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ Α.Ε. Ακόμη και αυτοί εκ των συνιστωσών και των συμμάχων του κ. Τσίπρα που θεωρούνται «μετριοπαθείς» και ήπιων τόνων, προξενούν αλλεργία στις αγορές, όταν έστω και ως σκέψη συζητούν για σκίσιμο μνημονίων, μονομερή διαγραφή χρέους, κρατικοποιήσεις, κοινωνικοποιήσεις (sic) και άλλα τέτοια κομμουνιστικά παλαβά.
Και μην αντιλέξει κανείς πως οι αγορές είναι φυσικό, ως τα μακριά χέρια του «καζινοκαπιταλισμού», να αποστρέφονται οτιδήποτε το αριστερό – κομμουνιστικό, γιατί μονάχα τον Λαφαζάνη και τους συντρόφους του θα μπορούσε να πείσει κάτι τέτοιο. Οι υπόλοιποι λογικοί άνθρωποι, αναγνωρίζουν στις λεγόμενες αγορές, ως επί το πλείστον ασφαλιστικά ταμεία που επενδύουν τα διαθέσιμά τους, επενδυτικά κεφάλαια που επενδύουν χρήματα πολλών μεριδιούχων, κάποιοι από τους οποίους είναι πιο φτωχοί κι από τους δικούς μας αριστερούς του Κολωνακίου με τις δεξιές τσέπες, τράπεζες (τις περισσότερες φορές συστημικές). Φυσικά, κατά ένα μέρος οι αγορές αποτελούνται και από
επιθετικά κεφάλαια, μεμονωμένους «γύπες» και «πτωματοφάγα» οικονομικά όρνεα αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι γιαλαντζί έλληνες κρατιστές, αριστεροί ή ακόμη και «δεξιοί».
Οι αγορές λοιπόν, που τις χρειαζόμαστε όπως τις χρειάζεται κάθε ανοιχτή οικονομία σε αυτό τον κόσμο (εκτός ίσως της Β. Κορέας και της Μπουργκίνα Φάσο), δεν είναι τα τέρατα που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαφαζάνης και οι πολύχρωμες συνιστώσες. Οι αγορές είναι οι αιμοδότες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και αλίμονο στην χώρα που θα μείνει έξω από το παιχνίδι τους όπως πάθαμε εμείς το 2010.
Οι αγορές επενδύουν τα ωραία τους λεφτά, εκεί που αισθάνονται σχετική ασφάλεια και φυσικά ελπίζουν να αποκομίσουν και ένα σεβαστό κέρδος. Οι αγορές φεύγουν με γοργά βήματα από εκεί όπου αισθάνονται ανασφάλεια και κυρίως από εκεί όπου τις απειλούν πως θα τους κουρέψουν, θα τους διαγράψουν, θα τους «φάνε» τα ωραία τους κεφάλαια. Όποιος δεν το έχει συνειδητοποιήσει αυτό, παίζει εν ου παικτοίς, τόσο με το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της όσο και με το ιερό δικαίωμα των νεώτερων γενιών στην ελπίδα και την επιβίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαφαζάνης και οι παρδαλές συνιστώσες, παρέα με τους ανεξάρτητους, τους ψεκασμένους και τους ψευδοπατριώτες ένθεν κακείθεν, προκρίνουν για τους επόμενους πέντε μήνες μια νεφελώδη μάχη πολιτικών χαρακωμάτων. Ο κύβος όμως για την οικονομία έχει ριχτεί. Τον δρόμο δείχνουν όπως πάντα οι αγορές. Όποιος προσπαθεί να τις αγνοήσει, εθελοτυφλεί και βαυκαλίζεται. Δεν υπάρχουν μαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες με τα χρήματα των … άλλων. Ελπίζουμε μονάχα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στην οποία με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της πολύχρωμης αντιπολίτευσης έχουμε μπει ως χώρα, να μην κοστίσει ακριβά στον τομέα της πολυπόθητης ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν θα καταστεί δυνατή η έξοδος της χώρας από την πενταετή οικονομική κρίση.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: