Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης από Morgan Stanley στα ελληνικά ομόλογα


Τα ελληνικά ομόλογα γίνονται ξανά ελκυστικά μετά τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις, αναφέρει σε note προς τους πελάτες της η Morgan Stanley, συστήνοντας τοποθέτηση σε μακροπρόθεσμους τίτλους ή τίτλους συνδεδεμένους με την πορεία του ΑΕΠ που είναι ευκολότερα ρευστοποιήσιμοι και λιγότερο εκτεθειμένοι στις μεταβολές του πληθωρισμού.

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος, η αποτίμηση των ελληνικών ομολόγων έχει υποχωρήσει σε υπερβολικό βαθμό καθιστώντας το premium κινδύνου πολύ ελκυστικό.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει ο βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα, ενώ οι αγορές μπορεί να ανησυχούν για ενδεχόμενο δεύτερης αναδιάρθρωσης χρέους λόγω της πιθανότητας αλλαγής πολιτικής αν αλλάξει η κυβέρνηση.

Η πολιτική αβεβαιότητα που συνδέεται με την προεδρική εκλογή στις αρχές του επόμενου έτους θα
διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την μεταβλητότητα, σημειώνει η JP Morgan, ενώ προσθέτει πως τα ερωτήματα γύρω από το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να απατήσουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Το βασικό σενάριο του οίκο προβλέπει ήπιο OSI στο ελληνικό χρέος και όχι δεύτερη αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας παραμένουν «ανέπαφες», ελκυστικές και οι αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί σημαντικά, σημειώνει η JP Morgan, ενώ αναφερόμενη στην αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, εκτιμά ότι το θέμα θα επιλυθεί σύντομα και η ελληνική οικονομία θα πάρει μπροστά.

Εκτιμά δε πως το 2016 θα σηματοδοτήσει τον πρώτο χρόνο αυτό – βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας – στο 1,3% - μετά από μηδενική ανάπτυξη φέτος.

Πηγή: www.capital.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: