Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Υπέρ πλεονασμάτων και …«όχι τόσο επιθετικός» ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο

Υπέρ πλεονασμάτων και …«όχι τόσο επιθετικός» ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο
Οι πρώτες επαφές Μηλιού – Σταθάκη με τραπεζίτες στο Σίτυ
Με αυξημένο ενδιαφέρον υποδέχθηκαν στο Σίτυ του Λονδίνου οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου και των επενδυτικών funds τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Μηλιό και Γ. Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος των επαφών ήταν μεν κλειστός, αλλά πολύ ευρύτερος του αρχικού σχεδιασμού, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος για τα όσα έχει να παρουσιάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οικονομικό πεδίο.
Οι πρώτες επαφές έγιναν κατά ομάδες ενδιαφερομένων, προς τους οποίους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τον οικονομικό σχεδιασμό του κόμματος. Μεταξύ των συνομιλητών, μέλη του Hellenic Bankers Association και εκπρόσωποι επενδυτικών οίκων, όπως οι Nomura, Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μηλιός παρουσίασε μεταξύ των άλλων και την μελέτη που έχει εκπονήσει με τους επίσης καθηγητές κκ. Λαπατσιώρα και Σωτηρόπουλο για τον καταλυτικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η ΕΚΤ στην διαχείριση του χρέους, ενώ σημείωσε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ακολουθήσει ακραίες συμπεριφορές, ούτε θα είναι τόσο επιθετικοί και τόσο ανατρεπτικοί όσο ακούγονται τώρα στην Ελλάδα».
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του κόμματος τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής των πρωτογενών πλεονασμάτων, με την υποσημείωση ότι οι στόχοι για το ύψος τους θα πρέπει να είναι χαμηλότεροι και να δίδονται μεγαλύτερα περιθώρια για επενδυτικές δυνατότητες.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=653949


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: