Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή λόγω ...Κωνσταντοπούλου

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Βουλής- Αποχώρησε η ΝΔ - 
Σύγκρουση της Κωνσταντοπούλου με Σαμαρά - Βενιζέλο.
Θεοδωράκης: Η πρόεδρος της Βουλής είναι κατώτερη των περιστάσεων 


Μπάχαλο έγινε και πάλι η Ολομέλεια καθώς τα σχόλια της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό της ΝΔ και τελικά την αποχώρησή της από την αίθουσα.

Αποχώρησε λίγο πριν τις 12 το βράδυ από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία έπειτα από την απόφαση της Προέδρου της Βουλής να δώσει το λόγο, επί προσωπικού, στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δυναμιτίσει το κλίμα κοντράροντας και προκαλώντας με το κουδούνι (που σημαίνει τη λήξη του χρόνου ομιλίας) όλους τους αρχηγούς πλην του Μιχαλολιάκου και του Νικολόπουλου που εκπροσωπούσε τον Καμμένο.

Και ενώ είχαν προηγηθεί διάφορα κατά τη δευτερολογία του Α. Σαμαρά όταν χτύπησε το κουδούνι ο Πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: "Η Πρόεδρος της Βουλής που γρήγορα χτυπά το κουδούνι σε μένα" για να του απαντήσει η κ. Κωνσταντοπουλου: "Είναι αυτόματο κ. Σαμαρά", χωρίς να πείσει κανέναν αφού πιο πριν ο Νίκος Νικολόπουλος είχε μιλήσει πολλά λεπτά πέρα του προβλεπόμενου χρόνου χωρίς να αρχίσει να χτυπά επαναλαμβανόμενα το κουδούνι το οποίο σαφώς ελέγχει η Ζωή και σε όποιους γουστάρει το ρυθμίζει να χτυπήσει μια φορά ενώ σε κάποιους για να τους σπάει τα νεύρα το αφήνει να χτυπά επαναλαμβανόμενα.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι "μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν".

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε εκ νέου στην Πρόεδρο της
Βουλής "μια που σας έθιξα και μιλήσατε για σεξισμό, ο Πλούταρχος λέει ότι η ανδρεία είναι αρετή και των γυναικών, επομένως να μην παρεξηγείστε τόσο εύκολα".

Η κ. Κωνσταντοπούλου αμέσως προσπάθησε να δώσει το λόγο στον Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει σε «προσωπικές επιθέσεις ανοίκειες και συκοφαντικές» όπως είπε εννοώντας όσα του καταλόγισε ο Σαμαράς. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό όπως υποστήριζε η ΝΔ με τους βουλευτές της να ξεσηκώνονται και την κ. Κωνσταντοπούλου να λέει με άθλια υπονοούμενα "κ. Άδωνι αναστατωθήκατε μάλλον από τις αναφορές στη λίστα Λαγκάρντ".

"Δε σας επιτρέπω, είναι η τελευταία φορά", φώναξε ο κ. Σαμαράς. "Το λόγο έχει ο κ. Κατρούγκαλος και μην απευθύνεστε στο προεδρείο απειλητικά. Καθίστε κάτω κ. Σαμαρά, θα έχετε το λόγο μετά", απάντησε η Πρόεδρος της Βουλής.

Στο σημείο αυτό άρχισε να διαμαρτύρεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ότι δεν επιτρέπεται να δοθεί ο λόγος στον κ. Κατρούγκαλο με την κ. Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί τον προκάτοχο της ότι αυτό που κάνει είναι αντικοινοβουλευτικό, προσθέτοντας: "Βλέπω για συναινετική διάθεση καλά τα πάτε πάντως".

Ο κ. Μεϊμαράκης άρχισε να φωνάζει ότι θα αποχωρήσει, ο κ. Κατρούγκαλος επικαλέστηκε τον κανονισμό της βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής "το αυτό που σας λέω εγώ που απευθύνετε δεν ξέρω που, να το απευθύνετε εκτός αιθούσης".

Έπειτα από την απόφαση της Προέδρου της Βουλής να δώσει το λόγο, επί προσωπικού, στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη Βουλή λίγο πριν τις 12 το βράδυ.

Φεύγοντας από την αίθουσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έλεγε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή, ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής αλλά ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζε ότι έχει ζήσει στη Βουλή δύσκολες στιγμές με τον Αλευρά πρόεδρο, αλλά αυτά που έγιναν σήμερα δεν τα έχει ξαναδεί ποτέ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: