Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έξω φρενών οι Ευρωπαίοι - H Eλλάδα αρνήθηκε να παρουσιάσει νέα στοιχεία στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group

Αντίθετα η ελληνική πλευρά επέμεινε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να κορυφωθούν κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες

Έντονη αγανάκτηση, αλλά και δυσαρέσκεια, επικρατεί στους κόλπους των Ευρωπαίων, με αφορμή τη στάση της ελληνικής πλευράς στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group το απόγευμα της Τρίτης 17/3.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, οι Ευρωπαίοι απογοητεύτηκαν από τη στάση της Ελλάδας, κατά την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης.
Ο λόγος; Όπως επισημαίνουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να παρουσιάσει νέα στοιχεία για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.
Στον αντίποδα, η ελληνική πλευρά επέμεινε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να κορυφωθούν κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.
"Για πολλούς, η τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τρίτης θα μπορούσε να θεωρηθεί η τελευταία σταγόνα", εξηγεί ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή.
"Τα θέματα θα συζητηθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες" φέρεται, σύμφωνα πάντα με το Reuters, να ήταν η στάση της Αθήνας στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.
"Oι Eυρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να προσφέρουν στον Έλληνα πρωθυπουργό κάτι περισσότερο από το Eurogroup, καθώς περισσότερη οικονομική στήριξη προς την Αθήνα βασίζεται στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει, παρά τη μεγάλη απροθυμία της", διαμηνύουν ολι Ευρωπαίοι.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, σχολιάζει το Reuters και προειδοποιεί:

Ο χρόνος εξαντλείται, η Ελλάδα αναμένεται να ξεμείνει από ρευστότητα μέχρι το τέλος Μαρτίου και δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η χρεοκοπία της, ούτε η έξοδός της από το ευρώ...

Την πρόοδο των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων εξέτασε το Euro Working Group - Συνεδριάζει την Τετάρτη 18/3 το Brussels Group
H πρόοδος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αλλά και της ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group) βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group το απόγευμα της Τρίτης 17/3.
Τα τεχνικά κλιμάκια φέρεται να έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Κατά τις πληροφορίες, η συνεδρίαση του Euro Working Group για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ξεκίνησε στις 17:30 και η διάρκειά της ήταν μικρότερη από μια ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, την ελληνική πλευρά στο Euro Working Group εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Θεοχαράκης.
Tο Brussels Group αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη 18/3, με την Αθήνα να περιμένει να αξιολογήσει τη συνάντηση αυτή πριν οριστικοποιήσει τους σχεδιασμούς της για τη Σύνοδο Κορυφής.
Nα σημειωθεί εδώ πως δεν επιβεβαιώνεται ακόμη η πληροφορία ότι την τηλεδιάσκεψη ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.

www.bankingnews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: