Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αθήνα-Αμερικανός πρέσβης: Εχθρική ενέργεια η απελευθέρωση Σ.Ξηρού

Αντιδράσεις για το ν/σ που προβλέπει απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους - Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τον Σάββα Ξηρό

Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί ξεκάθαρη εχθρική ενέργεια ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
Ο κ. Πιρς στεκόμενος μπροστά από μία πλάκα στην οποία ήταν χαραγμένα τα ονόματα των στελεχών της αμερικανικής αποστολής που έχουν δολοφονηθεί από την 17 Νοέμβρη ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Πιρς σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση του Βήματος ότι η πιθανή απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού δεν μπορεί να αγνοηθεί σε περίπτωση που λάβει χώρα, σε σχέση με την υποστήριξη που έχει παράσχει η Ουάσιγκτον στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος.

Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τον Σάββα Ξηρό


Ο Σάββας Ξηρός δεν αποφυλακίζεται, αλλά τίθεται σε κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Σάββα Ξηρό, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Σε ερώτηση για «την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού» επισήμαιναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων, αλλά η Δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη.
Διευκρίνιζαν παράλληλα ότι για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση, αλλά για κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα.
Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο νόμος στοχεύει στο να μπει μια τάξη στο χάος των φυλακών.
tovima.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: