Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αμφίπολη: «Μαραζώνει» μετά από τόση λάμψη και προβολή!

Το μνημείο θεωρείται… «Σαμαρικό» και «γαλάζιο», γεγονός που κατέστησαν σαφές πολλές φορές τόσο αρχαιολόγοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού.
Συμπληρώνεται ένας χρόνος… Αμφίπολη «πρώτη είδηση» στα ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή!

Κι όμως, από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, τα έργα «βάλτωσαν», «χάθηκαν» στις λάσπες της ανασκαφής που μας κρατούσε επί μήνες, με «κομμένη την ανάσα»!
Έργα δεν έγιναν ούτε προβλέπονται σύμφωνα με όσα είπε – στη μια και μοναδική επιτόπια επίσκεψη του χωρίς δημοσιογράφους – ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός και δημοσιογράφος Ν. Ξυδάκης

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις ατέλειωτες βροχές ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν ακόμη… μεγαλύτερα πχ με καθίζηση, όπως εκτιμούν μαστόρια του υπουργείου αλλά και κάτοικοι της περιοχής που τη βλέπουν να… ξαναμαραζώνει μετά την ένδοξη περίοδο της!

Υπάρχουν φωνές, όπως του Αμφιπολίτη πρώην προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης (και του ΚΘΒΕ) Δημήτρη Γαρούφα που ζητάει συντήρηση και αναστήλωση αλλλά μάταια. Το μνημείο θεωρείται… «Σαμαρικό» και «γαλάζιο», γεγονός που κατέστησαν σαφές πολλές φορές τόσο αρχαιολόγοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού.

Οι μηχανικοί και τεχνικοί (με την προηγούμενη κυβέρνηση) έχουν ζητήσει αποστραγγιστικό σύστημα στον περιβολο του τύμβου, όμως τόσο οι μελέτες όσο και η δουλειά θα πρέπει να πληρωθούν και τα κονδύλια τελείωσαν μαζί με το ενδιαφέρον της πολιτείας.

Την ίδια ώρα , οι καθηγητές των πανεπιστημίων ζητούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ μάταια αρκετοί περιμένουν τα αποτελέσματα ανάλυσης οστεολογικού υλικού που βρέθηκε στο μνημείο, ανάλυση η οποία θα συνεχισθεί – λέει – ως το… 2017



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: