Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σαμαράς: «Πάση θυσία συμφωνία με τους εταίρους - Μην πάνε χαμένες οι θυσίες»

Συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Κύριο θέμα συζήτησης η παραμονή της χώρας στην ζώνη του Ευρώ 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ, έπειτα από το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής στον πρώην πρωθυπουργό. Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα και τριάντα λεπτά και όπως δήλωσε και ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από το κτήριο Berlaymont της Επιτροπής, το κύριο θέμα της συζήτησης τους ήταν η παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έναν παλιό του φίλο και έναν φίλο της Ελλάδας, τόνισε πως κύριο μέλημα του ίδιου είναι παραμονή της Ελλάδας στη  ζώνη του Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως αυτά τα δύο θέματα απασχόλησαν τους δύο άντρες.

«Επεσήμανα, τόσο στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον κ. Γιούνκερ, σήμερα, όσο και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον κ. Σουλτς και τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων πριν λίγες μέρες, ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, προσθέτοντας πως τους ζήτησε να στηρίξουν την Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη άμεσης εκταμίευσης των κερδών των κεντρικών τραπεζών, τα SΜPs «που είναι 1,9 δισ., που ήταν άλλωστε και μέρος  της συμφωνίας, που είχαμε πετύχει το Νοέμβρη του 2012».

«Το μήνυμα που έχω προς την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τα ψέματα, να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει, τις επόμενες μέρες, σε μια συμφωνία», είπε και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει άλλος χρόνος».

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος. Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία», τόνισε.

Σημειώνεται ότι αργότερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στη πόλη Louven, 30 χλμ από
τις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα σε εκδήλωση του ιδρύματος Μάρτενς όπου κεντρικός ομιλητής είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.














protothema.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: