Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής: Λέει «ναι» σε έργο Γεωργιάδη για την Υγεία - Πρώτα το είχε απορρίψει

Παρατείνεται η διάρκεια του έργου «Πρόγραμμα Υποστήριξης των Μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας 2013-2015 στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει», για δύο μήνες από την ημερομηνία λήξης του - Το έργο έληγε τον Σεπτέμβριο του 2015, και πλέον θα συνεχιστεί μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Mε τη… σφραγίδα Σαμαρά και την υπογραφή Κουρουμπλή συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας.

Με απόφασή του ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρατείνει για δύο μήνες τη διάρκεια του έργου: «Πρόγραμμα Υποστήριξης των Μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας 2013-2015 στο πλαίσιο της  Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει», ένα έργο που φέρει τη σφραγίδα Σαμαρά και το οποίο ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας είχε απορρίψει πριν από δύο μήνες, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του ως «σκάνδαλο, με λεόντειες συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου με γερμανικές εταιρίες υπέρ των δεύτερων».

Συγκεκριμένα, με απόφασή του, παρατείνεται η διάρκεια του έργου «Πρόγραμμα Υποστήριξης των Μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας 2013-2015 στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει», για δύο μήνες από την ημερομηνία λήξης του. Το έργο έληγε τον
Σεπτέμβριο του 2015, και πλέον θα συνεχιστεί μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «Υγεία εν Δράσει» εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνείς Οργανισμούς (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), κράτη μέλη της Ε.Ε., την Task Force, το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας και Έλληνες από τον χώρο της Υγείας. Είχε κοστολογηθεί 10 εκατ. ευρώ και αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης στην υγεία, την ολοκλήρωση συστημάτων ηλεκτρονικής Υγείας, την ανάπτυξη διαφανούς συστήματος τιμολόγησης φαρμάκων, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη, αντιμετώπιση των ανασφάλιστων.

Είχε παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Τον περασμένο Μάρτιο σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο κ. Κουρουμπλής είχε φέρει το συγκεκριμένο έργο στο προσκήνιο, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλα με λεόντειες συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, για τεχνική βοήθεια στον τομέα της Υγείας, η οποία δεν έχει ποτέ παραδοθεί», και προκαλώντας την άμεση αντίδραση των προκατόχων του κ.κ. Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Οι δύο υπουργοί Υγείας του απάντησαν μέσω twitter, ότι «υπάρχει σύμβαση του υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό, για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατ. ευρώ» και διευκρίνιζαν ότι η Βουλή είχε ενημερωθεί για την υπογραφή της σύμβασης καθώς και ότι χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.




protothema.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: