Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

«Ευρωπαϊκό Μέτωπο»

Οι δυσκολίες των καιρών επιτάσσουν τη συστράτευση όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Μετώπου». Ενός μετώπου πάνω από κόμματα και ιδεολογίες που θα υπηρετεί μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει...
Οι μεγάλες ανατροπές στις κοινωνίες δυστυχώς δεν γίνονται με ειρηνικό τρόπο. Είτε γίνονται με πόλεμο, είτε με επανάσταση είτε με πολύ επώδυνες αλλαγές που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο. Οι χώρες δε βάζουν ποτέ «λουκέτο», δεν είναι οικονομίες να χρεοκοπήσουν. Συνεχίζουν να υπάρχουν, πολλές φορές σε ημιθανή κατάσταση αλλά συνεχίζουν.
Η περίπτωση της ελληνικής κοινωνίας είναι μια τέτοια που κάθε φορά που αλλάζει το κάνει με πολύ επώδυνο τρόπο. Με πόλεμο, με εμφύλιο, με χούντες και μεταπολίτευση. Η τελευταία περίοδος, αυτό που φωνάζουμε μεταπολιτευτικό πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο, είναι 40 ετών και όλο και πιο συχνά λέμε ότι κατέρρευσε, ότι έρχεται η μετα-μεταπολίτευση, ότι πνέει τα λοίσθια.
Όμως, αυτό εκεί. Διατηρείται ζωντανό και μας βασανίζει. Με τον λαϊκισμό του, την κομματοκρατία, την φαυλότητα, την αριστερή ιδεολογία που κυριάρχησε αν και ηττήθηκε, τα ενοχικά σύνδρομα της κεντροδεξιάς, την συγκρότηση ενός κράτους που βόλεψε τον κόσμο και βολεύτηκε από αυτό. Δημόσιο, χαλαρότητα, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, κομματικές και επιχειρηματικές νομενκλατούρες, ολιγάρχες που κάνουν κουμάντο στα μέσα ενημέρωσης. Όλα αυτά τα ξέρουμε και τα συζητάμε. Τα αναλύουμε και περιμένουμε πότε θα αλλάξουν, ουσιαστικά πότε θα αλλάξουμε όλοι εμείς.
Πότε αυτό το DNA της νεοελληνικής αηδίας θα αποβληθεί από τον οργανισμό μας. Πότε θα γίνουμε
ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται το παρελθόν του και τις παραδόσεις του αλλά που θα προχωρά μπροστά, θα παράγει, θα αξιοποιεί τον εθνικό του πλούτο, θα εκμεταλλεύεται τα λαμπρά μυαλά του, τα ελληνόπουλα που έχουν απογοητευτεί και φεύγουν εξαιτίας της αναξιοκρατίας.
Οι πρώτοι σπασμοί της Μεταπολίτευσης ξεκίνησαν με το μνημόνιο, με την αναπόφευκτη οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Κάποιοι μίλησαν για...θεόσταλτο δώρο για να αλλάξει αυτή η χώρα αλλά τους είπαν γερμανοτσολιάδες. Αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες τα βρήκαμε μπροστά μας αλλά τα καταδικάσαμε γιατί η εθνική μας πλάνη δεν μας επιτρέπει να δούμε ξεκάθαρα. Τι θέλουμε για την Ελλάδα. Τι ζητάμε για την πατρίδα. Πώς ονειρευόμαστε αυτόν τον τόπο.
Ο άκρατος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την δολοφονική ανοησία της κυβέρνησης Παπανδρέου επέτεινε την κατάσταση.
Ο Σαμαράς παρόλο που παρέλαβε χάος, κατάφερε μόλις σε δυόμιση χρόνια να σηκώσει τη χώρα όρθια και να βρίσκεται μια ανάσα από το να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Όμως οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του.
Και τώρα; Η Αριστερά για πρώτη φορά στην εξουσία. Όλο στόμφο, ενδείξεις εκδίκησης για την... Βάρκιζα, τζάμπα μαγκιά και κυρίως με έναν απίστευτο λαϊκίστικο λόγο ήρθε να τα αλλάξει όλα. Όμως, με λάθος τρόπο κάνοντας ίσως τη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.
Και τώρα που τα πάντα καταρρέουν, τώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα από το χείλος της αβύσσου και οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες έχουμε αρχίσει και ξαναμιλάμε για τους τελευταίους σπασμούς της μεταπολίτευσης. Αν είναι έτσι σύντομα θα το διαπιστώσουμε. Όμως, πολύ φοβούμαστε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι επώδυνες. Ο Τσίπρας θα αποδειχθεί ο μοιραίος άνδρας της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Θέλησε το ρόλο του ολετήρα, κέρδισε το παράσημο και θα τον ακολουθεί μια ζωή.
Ελπίζουμε μόνο πως όταν θα έρθει η ώρα των επώδυνων αλλαγών και συμβιβασμών να υπάρχουν οι λογικοί άνθρωποι που θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας και θα τη φέρουν στον ίσιο δρόμο. Ίσως είναι η ώρα του κάθε Έλληνα να αναρωτηθεί τι θέλει για τον ίδιο, τα παιδιά του και τη χώρα του. Θα συνεχίσει στον ίδιο τρόπο ζωής που κατέστρεψε τη χώρα και καταστρέφει κι αυτόν; Ή θα συμβάλλει σε μια αργή, δύσκολη αλλά αναγκαία μετάβαση σε ένα σύγχρονο κράτος που δεν θα θυμίζει σε τίποτε όλα τα προηγούμενα «μαύρα» χρόνια της μεταπολίτευσης;
Η ώρα της αλήθειας είναι τώρα, καιρός να μπουν τα μυαλά στο κεφάλι και να κοπούν τα πολλά λόγια.
Οι δυσκολίες των καιρών επιτάσσουν τη συστράτευση όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Μετώπου». Ενός μετώπου πάνω από κόμματα και ιδεολογίες που θα υπηρετεί μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει...
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: