Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η καταστροφή της χώρας έχει ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας

Του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Ο "σοφός" λαός το λέει, δεν το λέω εγώ. Αλλά ο σοφός λαός τα έχαψε όλα τα ψέματα και τις υποσχέσεις του ωραίου αυτού νέου και 5 μήνες μετά ακόμη αναρωτιέται αν έχει ήδη πέσει στον γκρεμό η αν θα πέσει σε λίγες μέρες.

Κυρίες και κύριοι αυτή η ωραία παράσταση πλησιάζει στο τέλος της. Το κυβερνητικό τσίρκο του Σύριζα ολοκληρώνει την περιοδεία του. Και τώρα –εκ των υστέρων- πρέπει το φιλοθεάμων κοινό να πληρώσει το αντίτιμο. Λίγο τσουχτερό θα είναι -δεν λέω- αλλά τέτοιο θέαμα δεν το είχαμε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

Μια χώρα να καταστρέφεται ολοσχερώς μέσα σε 5 μόλις μήνες. Όλα τα είδαμε. Από έναν γελοίο κλόουν να περιφέρεται ανα την Ευρώπη παριστάνοντας τον υπουργό Οικονομικών, την Ζωή να το παίζει δικτάτορας, τον Μπαλτά να πετσοκόβει την παιδεία, τον υπουργό Δικαιοσύνης να απελευθερώνει βαρυποινίτες και τρομοκράτες, την υπουργό Μετανάστευσης να βλέπει μετανάστες να λιάζονται και να χαίρεται, διάφορους κομπάρσους -διασκεδαστές σε δεύτερους ρόλους και μοναδικό πρωταγωνιστή έναν πρόεδρο 15μελους. Μοναδική σύνθεση κυβέρνησης, κάτι σαν ζωολογικός κήπος με είδη προς εξαφάνιση.

Το μεγάλο φινάλε ακολουθεί σε λίγες μέρες. Αν προκύψει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα προβλέπω ότι οι
βάρκες που φέρνουν λαθρομετανάστες στα νησιά θα γεμίζουν κατευθείαν με Έλληνες και θα γυρνάνε πίσω στην Τουρκία. Η χώρα θα πάει κατευθείαν στην εποχή των σπηλαίων. Αλλά τουλάχιστον οι Έλληνες θα έχουν ανακτήσει την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Πως το είπε ο Βενιζέλος; Κρατάμε ένα πιστόλι και απειλούμε ότι θα αυτοκτονήσουμε και αυτοί θα φοβηθούν μήπως πιτσιλιστούν από το αίμα μας. Μόνο που οι άλλοι ούτε καν πιτσιλίστικαν! Ούτε καν ίδρωσαν από την αγωνία. Το ευρώ ακλόνητο, τα χρηματιστήρια σταθερά. Να μου το θυμηθείτε ότι όταν θα βγαίνουμε από το ευρώ, εκείνο θα κάνει ράλι γιατί θα έχει γλιτώσει η Ευρωζώνη από τον τρελό του χωριού.

Αν προκύψει ΝΑΙ, μην περιμένετε ο Τσίπρας να παραιτηθεί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Θα μας πει ότι θα εκτελέσει την εντολή του λαού και θα πάει να… διαπραγματευτεί. Με ποιον; Άγνωστο αφού, μάλλον αποφάσισε ο υπόλοιπος πλανήτης –πλην του Μαδούρο που δεν τους πολυξέρει ακόμη– ότι αυτοί χρήζουν επείγουσας ψυχιατρικής περίθαλψης. Ακόμη και οι Ρώσοι το έκαναν ξεκάθαρο. Από μακριά και αγαπημένοι, όσες τεμενάδες και βαθιές υποκλίσεις και να έκανε ο σύντροφος Λαφαζάνης. Όμως την καρέκλα δεν θα την αφήσουν έτσι εύκολα όσο νομίζουν μερικοί. Θα μείνουν και θα το παλέψουν να γαντζωθούν στην εξουσία με το ζόρι, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Ο Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνα φιλόδοξος άνθρωπος που δεν έχει κανέναν φραγμό. Λέει ψέματα ασταμάτητα χωρίς ενδοιασμό με έναν κυνισμό απερίγραπτο. Το άσπρο το κάνει μαύρο για πλάκα. Και έχει ένα χάρισμα επικοινωνιακό μοναδικό, που τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο...

Δεν του καίγεται καρφάκι για το λαό που δήθεν υπερασπίζεται, για τους φτωχούς και τους συνταξιούχους. Τους χρησιμοποίησε για να ανέβει στην εξουσία, θα τους ξαναχρησιμοποιήσει για να επιδιώξει να γίνει καθεστώς.

Η καταστροφή ακόμη και με το ΝΑΙ είναι απερίγραπτη. Η χώρα θα πάει πίσω 3-4 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Μόνη ελπίδα είναι η κυβέρνηση να καταρρεύσει υπό το βάρος του ανείπωτου πόνου, των εξαγριωμένων πολιτών που θα καταλάβουν την παγίδα στην οποία έπεσαν. Αλλά θα πάρει χρόνο, δεν θα είναι απλό. Και η οικονομία θα διαλύεται και ο λογαριασμός θα ανεβαίνει. Αυτό δυστυχώς είναι το καλό σενάριο.

Η αστική τάξη και η δήθεν "ελίτ" της χώρας έχει τεράστια ευθύνη. Λάθη επί λαθών, αδικίες, διαφθορά και έλλειμμα ηγεσίας μας έφεραν εδώ που είμαστε. Αλλά δεν είναι η ώρα για τέτοιες κουβέντες. Η χώρα θα χαθεί από τον χάρτη για 50 χρόνια αν δεν συσπειρωθούν και δεν παλέψουν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την πιο μοιραία κυβέρνηση της σύγχρονης Ελλάδας και τους υποστηρικτές της πολιτικής της. Και δεν αναφέρομαι μόνο "στην πρώτη φορά αριστερά", αλλά και στους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Είναι πλέον σαφές ότι η θεωρία των δυο άκρων που εμφανώς συγκλίνουν, επιβεβαιώνεται. Δεν λέγεται αριστερή αυτή η κυβέρνηση, είναι η φασίζουσα αριστερά που κυβερνάει.

Δεν είναι ώρα για απολογισμό. Είναι ώρα να προστατεύσουν οι υγιείς δυνάμεις της χώρας την Ελλάδα από τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση. Αν δεν το κάνει η σημερινή γενιά, θα γραφτεί στα πιο μελανά σημεία της ελληνικής ιστορίας. Θα είμαστε για φτύσιμο αν αφήσουμε τον Τσίπρα να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο.

http://m.capital.gr/News.aspx?id=3040404

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: