Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

NAI! Ενωμένοι κρατάμε την Ελλάδα όρθια και τις Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές

Η κυβέρνηση σέρνει την πατρίδα μας, στις 5 Ιουλίου, σε ένα ψευδεπίγραφο, νόθο και διχαστικό δημοψήφισμα που θα οδηγήσει, αν υπερισχύσουν οι οπαδοί της άρνησης, σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και στο κατρακύλισμά μας στη μιζέρια της δραχμής, της διεθνούς απομόνωσης και της εθνικής καταστροφής. Σε μια ύστατη προσπάθεια να φορτώσει τις ευθύνες της αποτυχίας της στον Ελληνικό λαό, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επενδύει στην πόλωση και τη διχόνοια, επιστρατεύοντας ακόμα και τον κρατικό μηχανισμό προς άγρα ψήφων. Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία, η ασάφεια και οι παλινωδίες αυτής της κυβέρνησης χτύπησαν δυστυχώς και την πόρτα της Εθνικής Άμυνας.
Όπως είχε αποκαλύψει η e-Amyna από τις 17 Ιουνίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης περικοπές αμυντικών δαπανών ύψους €200 εκατ. ενώ θα μπορούσε να τις αποφύγει είτε επικαλούμενη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο βάσει του Κανονισμού του απαγορεύεται να ζητήσει περικοπές στρατιωτικών δαπανών στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης είτε προτείνοντας ισοδύναμα μέτρα από περιστολή άλλων κρατικών δαπανών, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ακολούθησαν διαψεύσεις, ψευδολεονταρισμοί και καταγγελίες μετά …δακρύων από τον Πάνο Καμμένο για τους «ξένους που επιζητούν τον εθνικό μας αφοπλισμό», όταν ο ίδιος -από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του- έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ υποεκτέλεσης του αμυντικού προϋπολογισμού και να τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό των Γενικών Επιτελείων, αφού από τις προϋπολογισθείσες πιστώσεις για αμυντικές προμήθειες ύψους €700 εκατ. κατάφερε να δαπανήσει μόλις …€25 εκατ. μέχρι και τη λήξη του Α΄εξαμήνου.
Ενδεικτικό της ανυποληψίας του ως κυβερνητικού εταίρου είναι το γεγονός ότι ο προεκλογικά αυτοαποκαλούμενος «εγγυητής των εθνικών θεμάτων σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ενημερώθηκε εκ των υστέρων ότι στη νέα πρόταση Τσίπρα προς τους θεσμούς προτείνονταν περικοπές αμυντικών δαπανών ύψους €600 εκατ. Η ευκολία με την οποία ο βαθιά ιδεοληπτικός και χυδαία διχαστικός Τσίπρας εισηγείται περικοπές κρατικών δαπανών μόνο από τον ευαίσθητο χώρο της Έθνικής Άμυνας  θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και κάθε Έλληνα πολίτη.


vdvd
H πρώτη σελίδα της επιστολής Τσίπρα προς τους θεσμούς, με την οποία προτείνει τριπλάσιες περικοπές των ελληνικών αμυντικών δαπανών, στο πλαίσιο ενός τρίτου προγράμματος. Λίγες ώρες αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση ότι «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών»…

Οι συνέπειες της καταστροφικής διαχείρισης της Εθνικής Οικονομίας και της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία τεχνηέντως απέφυγε να προσυπογράψει ο ΥΕΘΑ, έχουν γίνει ήδη ορατές και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί δραματικά στο εγγύς μέλλον, ανεξαρτήτως δημοψηφισματικού αποτελέσματος. Εξαίρεση δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη ακυρώθηκαν οι καθημερινές πτήσεις Αθήνα-Λάρνακα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και αξιοποιούνται τα αποθέματα καυσίμου του Ελληνικού Στρατού για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανεφοδιασμού σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σε αυτό το ζοφερό κλίμα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να πραγματοποιήσει μία άκρως προκλητική επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απ΄όπου με περισσό θράσος υποσχέθηκε στα στελέχη την αποκατάσταση των μισθολογικών τους απολαβών ενώ δε δίστασε να «διαβεβαιώσει την ηγεσία του στρατεύματος ότι η χώρα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική», εννοώντας προφανώς το μήνυμα αλληλεγγύης του δικτατορίσκου της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο και την κατάταξη της χώρας στο κατάλογο των τριτοκοσμικών κρατών που δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν το ΔΝΤ. Η δε εμετική δήλωση του «ακομβίωτου στρατάρχη Κούγκη», όπως τον αποκαλούν στους διαδρόμους του Υπουργείου του, περί διασφάλισης της εσωτερικής σταθερότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις,  επιβεβαιώνουν το οριστικό διαζύγιό του με την πραγματικότητα και προστίθενται στην μακρά λίστα των ανερμάτιστων προτάσεων και των απίστευτης ανοησίας δηλώσεων που διασύρουν τη χώρα διεθνώς.
Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης αποκρύπτει όμως το πραγματικό διακύβευμα και φέρνει τους πολίτες αντιμέτωπους με αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν: Μια κάκιστη συμφωνία, αποτέλεσμα της 5μηνης «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» που πλέον δεν υπάρχει καν στο τραπέζι. Οργανώνουν αυτή την παρωδία δημοψηφίσματος προκειμένου (όπως νομίζουν) να σώσουν τους εαυτούς τους και να καταστήσουν τον λαό συνένοχο. Από την στιγμή που δεν ακυρωθεί το δημοψήφισμα έστω την ύστατη στιγμή ή το ποσοστό αποχής δεν το καταστήσει άκυρο, συνεπεία της ακραίας πόλωσης, πρέπει να γίνει σε όλους τους Έλληνες σαφές ότι, σε περίπτωση επικράτησης του Όχι, οι εξελίξεις που αναπόφευκτα δρομολογούνται είναι οι εξής:
  • Oι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και η έλλειψη ρευστότητας θα αντιμετωπισθεί με κούρεμα καταθέσεων και μετάβαση στη δραχμή
  • Το δημόσιο χρέος της χώρας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ δε θα διαγραφεί
  • Μισθοί και συντάξεις θα εξαϋλωθούν ενώ τα χρέη από δάνεια θα πολλαπλασιαστούν αναλόγως με την υποτίμηση του νέου νομίσματος
  • Η αφαίμαξη των αποθεματικών όλων των κρατικών φορέων θα οδηγήσει σε γενική κατάρρευση των κρατικών δομών και υπηρεσιών.
  • Η στρατιωτική ισχύς της χώρας θα ακολουθήσει πορεία αντίστοιχη με εκείνη των μετακομμουνιστικών Βαλκανίων. Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας τίθεται πλέον σε κίνδυνο*.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απαιτείται βροντερό ΝΑΙ:
ΝΑΙ στη συνέχιση χρηματοδότησης και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
ΝΑΙ στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας απέναντι στους πιστωτές μας
ΝΑΙ στη συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου πλαισίου
ΝΑΙ σε μια καλύτερη προοπτική για τους αδύναμους 
ΝΑΙ στη διαφύλαξη της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από το λόμπι της δραχμής 
ΝΑΙ στη διαφύλαξη των επιχειρησιακών ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του ύψιστου αγαθού της Εθνικής Άμυνας
ΝΑΙ στην Ελλάδα. 
Στις 5 Ιουλίου βάζουμε Σταυρό στο ΝΑΙ. 


Τοποθέτηση από 16 Επίτιμους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων
Οι παρακάτω διατελέσαντες Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων, παρακολουθούντες και προβληματιζόμενοι για τα συμβαίνοντα σήμερα στην Πατρίδα μας θεωρούμε ότι:
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή του ιστορικού της βίου, η οποία απαιτεί δύσκολες και ενδεχομένως επώδυνες αποφάσεις.
H στιγμή αυτή δεν είναι η ώρα αναζήτησης ευθυνών και υπευθύνων. Η προσπάθεια είναι συνολική, είναι εθνική. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και πάνω από κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις, πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του, στην αντιμετώπιση της καταστάσεως, με ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στηριχθούν ώστε να διατηρήσουν τη μαχητική τους ισχύ, για να συνεχίσουν να διασφαλίζουν την άμυνα και την εθνική κυριαρχία της Χώρας. Κύριος άξονας όλων των ενεργειών πρέπει να είναι το συμφέρον και το μέλλον της Πατρίδος.
Ανεξαρτήτως, των διαβουλεύσεων με τους εταίρους αλλά και των εσωτερικών εθνικών διεργασιών, τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το φυσικό γεωγραφικό και πολιτικό της χώρο, την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει πρωταγωνιστής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.
Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ
Στρατηγός ε.α. Βελλίδης Σταμάτιος
Στρατηγός ε.α. Αντωνακόπουλος Γεώργιος
Στρατηγός ε.α. Γράψας Δημήτριος
Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων
ΓΕΣ
Στρατηγός ε.α. Καπραβέλος Ευστάθιος
Στρατηγός ε.α. Παναγιωτάκης Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Χαρβάλας Παναγιώτης
Στρατηγός ε.α. Ντούβας Νικόλαος
Στρατηγός ε.α. Βούλγαρης Δημήτριος
Στρατηγός ε.α. Ζιαζιάς Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Γκίνης Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Τσέλιος Αθανάσιος
Στρατηγός ε.α. Μανωλάς Χρήστος
ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γούσης Δημήτριος ΠΝ
Ναύαρχος ε.α. Ελευσινιώτης Δημήτριος ΠΝ
ΓΕΑ
Πτέραρχος ε.α. Τσαντηράκης Αντώνιος
Πτέραρχος ε.α. Τουρνάς Ευάγγελος



Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Αμυνας Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος
Θλίβομαι, διότι με ανευθυνότητα και αμετροέπεια της συγκυβέρνησης διασύρεται η πατρίδα μας και οι Ελληνες διεθνώς, ενώ οδηγούμεθα σε ατραπούς δύσκολες με αβέβαιο μέλλον και την πλήρη πτωχοποίηση συνεπεία της εγκληματικής ανευθυνότητας αυτών που εξαπάτησαν με αίολες και ψευδείς υποσχέσεις και έχουν υφαρπάξει τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, οι Ελληνες να αποφασίσουν με σύνεση και ψυχραιμία, για την επιβίωση μας ως έθνους μέσα στην Ευρώπη με ένα ηχηρό ΝΑΙ την Κυριακή!
Δεν υπόκεινται τέλος σε καμία διαπραγμάτευση οι ηθικές αξίες και αρχές που μας διέπουν, ως έλληνες διηνεκώς για κανένα ανερμάτιστο και ανιστόρητο που προτάσσει το κομματικό του συμφέρον.
Να γνωρίζουν ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ουδείς να προβεί στη διάλυση της Ελλάδος.
«Έλληνες οι καιροί ου μενετοί».


Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Αθανάσιος Τσέλιος
Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. Δεν πιστεύω αυτό που βλέπω: κλειστές τράπεζες, ουρές στα ΑΤΜ, συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων και στα πρατήρια καυσίμων και τούτο όχι λόγω κήρυξης πολέμου. Οι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων, της σύγχυσης, του πανικού, του φόβου για το αύριο, αλλά  ανησυχούν και για την ακεραιότητα της πατρίδος μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι, σήμερα όλα κλονίζονται και τείνουν να καταρρεύσουν (οικονομία, τουρισμός, παιδεία κ.λ.π.). Ο Στρατός όμως πρέπει να μείνει ΟΡΘΙΟΣ, καθότι είναι ένας υγιής και βασικός πυλώνας της πατρίδος μας και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ο Στρατός είναι απαραίτητος για τα δύσκολα. Οι συνεχείς αναφορές για δήθεν περικοπές των δαπανών, εξοικονόμηση χρημάτων από κλείσιμο μονάδων, σχηματισμών και στρατοπέδων και η πλήρης αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΕΘΑ, είναι λόγια χωρίς βαθιά σκέψη και καλή εκτίμηση.Ως εκ τούτου, η μη ορθή εκτίμηση και οι λάθος αποφάσεις θα έχουν ζημιογόνα αποτελέσματα για τον Στρατό και την πατρίδα μας. Το προσωπικό του Στρατού μας όπως πάντα, από τον Αρχηγό ΓΕΣ, του αξιωματικούς τους υπαξιωματικούς μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη γνωρίζουν πολύ καλά την αποστολή τους, πιστεύουν σε αυτή και είναι ορκισμένοι και αποφασισμένοι να την φέρουν εις πέρας με επιτυχία. Αναμφίβολα υπάρχουν προβλήματα και προστίθενται ή μεγαλώνουν συνέχεια με τον χρόνο. Υπάρχουν προβλήματα στο προσωπικό του Στρατού μας (οικονομικά, μειώσεις μισθών, οικογενειακά κ.λ.π.), καθώς και προβλήματα με τα υλικά και μέσα. Η ηγεσία θα κάνει το καλύτερο για την επίλυσή τους και ό,τι είναι δυνατόν.Οι στρατιωτικές αρετές  και οι αρετές των Ελλήνων που υπάρχουν και είναι ανεπτυγμένες σε κάθε στρατιωτικό δεν αφαιρούνται, ενώ σύμφωνα με τον Αντισθένη είναι «Αναφαίρετον όπλον η αρετή». Αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία, ομοψυχία, ετοιμότητα, δύναμη και πίστη. Εύχομαι γρήγορα να βρεθεί μια καλή λύση και να έχουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο.

 Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς
Αισθάνομαι την ανάγκη, τούτη τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, να επικοινωνήσω με όλους τους Έλληνες ως ένας απλός στρατιώτης και όχι ως επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.
Ένας άνθρωπος που πάντα πίστευε ότι ο μεγαλύτερος και πιο τιμητικός τίτλος είναι αυτός του απλού στρατιώτη που ανιδιοτελώς και με μόνο σκοπό το καλό της πατρίδας του ρίχνεται στη μάχη για να πολεμήσει και να νικήσει και εάν χρειασθεί να πεθάνει για αυτή.
Ο Θεός βοήθησε εμάς τις νεότερες γενιές να μη ζήσουμε έναν πόλεμο όπως μας τον διηγήθηκαν οι παππούδες μας ή τον διαβάσαμε στα σχολικά βιβλία όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε τα εγγόνια του,απόγονοι ένδοξων προγόνων.
Έχουμε στο αίμα μας το DNA του Λεωνίδα και των 300 μαχητών του, του Μ. Αλέξανδρου και των ανδρών του, του Γέρου του Μοριά, των ημίθεων του Αλβανικού μετώπου, των πολεμιστών της Κύπρου αλλά και των σύγχρονων ηρώων που δεν διστάζουν ούτε στιγμή να θυσιάσουν τη ζωή τους καθημερινά -στο βωμό του καθήκοντος.
Κάποιος θα ρωτήσει. Μα καλά, έχουμε πόλεμο;
Η απάντηση είναι ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας κρίσεως, πολυσχιδούς με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή του τόπου, της Ελληνικής κοινωνίας. Θύματα υπάρχουν ήδη και τα βλέπεις γύρω σου. Είναι οι άνεργοι, οι ασθενείς που δεν δύνανται να θεραπευθούν, οι γέροντες στα ΑΤΜ, τα παιδιά μας που μετανα στεύουν μακριά μας.
Ένα άλλο είδος καταστροφής που εξαντλεί αρχικά την ψυχική δύναμη, τα όρια της αξιοπρέπειας, της αυτοεκτίμησης και της νοϋμοσύνης του ανθρώπου μέχρι που στο τέλος τον καταστρέφει ως φυσική οντότητα.
Τα αίτια πολλά και πολλοί είναι αυτοί επίσης που έχουν αναλώσει τόνους μελάνι και άπλετο χρόνο για να τα αναλύσουν. Πολλοί και οι σωτήρες που κατά καιρούς προσπάθησαν να πείσουν ότι έχουν τις λύσεις στα προβλήματα.
Δεν θα μπώ στη διαδικασία να προσθέσω και εγώ το όνομά μου σε αυτούς ούτε και να αναζητήσω και κατονομάσω υπευθύνους. Δεν είναι της στιγμής.
Το θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες στην παρούσα φάση είναι το τι μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε άμεσα από την κρίση. Η μόνη και βασικότερη απάντηση που πρέπει να δοθεί άμεσα από τους έχοντες την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης είναι η ειλικρίνεια και η παρουσίαση «αποτελέσματος».
Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις τον άνθρωπο και τον πολίτη είναι η αποτελεματικότητα μέσα από μία εθνική, συλλογική προσπάθεια. Η επιστροφή της ανάπτυξης, η δημιουργία θέσεων εργασίας, στην εποχή μας έχει αποδειχθεί ότι είναι προσπάθεια που επιβάλλεται να γίνει από κοινού από κοινωνίες και κυβερνήσεις ως ένωση.
Με άλλα λόγια η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων ,μεταξύ των οποίων και η ατομική και κοινωνική ευημερία και ευτυχία.
Ένας τρόπος για να πραγματοποιηθούν αυτά είναι μεσω της συνέχισης συμμετοχής της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς,συμμαχίες,φόρα για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.
Μεγάλοι Έλληνες ηγέτες στην ιστορική διαδρομή της χώρας απάντησαν ξεκάθαρα στο ερώτημα ποιοί είμαστε και που ανήκουμε,όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δήλωσαν ότι η Ελλάδα ανήκει στον φυσικό της χώρο,την Ευρώπη και κατ επέκταση τον Δυτικό κόσμο.Αυτό σήμερα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο.
Την στιγμή που άλλες χώρες από την γειτονιά μας προσπαθούν αγωνιωδώς να εισέλθουν στην ΕΕ εμείς διολισθαίνουμε επικίνδυνα εκτός. Δεν είναι ώρα για τέτοιες αμφιταλαντεύσεις. Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση. Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε.
Τέλος είναι φανερό ότι θεσμοί όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν τους πυλώνες της Χώρας και τις αξίες του Έθνους, πρέπει να παραμείνουν πάσει θυσία δυνατές και πάντα ικανές να διαφυλάττουν την ακεραιότητα της Πατρίδος αλλά και να προσφέρουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την κατά το δυνατόν συντομότερρη επούλωση των τραυμάτων της κοινωνίας.
Είμαι σίγουρος, γνωρίζοντας καλά το «υλικό» από το οποίο είναι φτιαγμένο το προσωπικό των Ε.Δ. μιας και είχα, έχω και θα έχω την τιμή να είμαι πάντα μέλος της οικογένειας, ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους και άλλων παραγόντων τα τελευταία έτη θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία,εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και μέσω της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι…
Τέλος, οι Έλληνες πολίτες με ψυχραιμία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και ενότητος πρέπει να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να κοιτάξουν μπροστά διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος. Η Δευτέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με την χώρα εντός της Ευρώπης, εντός του ευρώ.
Γιατί μην γελιόμαστε. Αυτό είναι το διακύβευμα.


Παρέμβαση των 65
Έχουμε ορκιστεί στην Πατρίδα και τη Σημαία. Έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στην άμυνα της Χώρας. Έχουμε υπηρετήσει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Στόχος μας ήταν πάντοτε η προάσπιση του Έθνους και της Ευημερίας του.
Οι συνθήκες και οι στιγμές μας επιβάλουν να εκφράσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας.
Η ισχύς της χώρας μας είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε και αυτή τη στιγμή η δύναμή της τίθεται σε κίνδυνο.
Η έξοδός μας από την Ευρώπη και το Ευρώ θα κάνει τη χώρα μας πιο αδύναμη. Θα χάσουμε συμμάχους που έχουν σταθεί στο πλάι μας. Θα χάσουμε τη δύναμη που μας χαρίζουν ενώσεις και ομάδες χωρών στις οποίες ανήκουμε ιστορικά και πολιτιστικά.
Σημαντικός παράγοντας ισχύος μιας χώρας είναι οι σύμμαχοί της, είναι εκείνοι που θα προστρέξουν όταν αντιμετωπίσει τον ύψιστο κίνδυνο. Δίχως συμμάχους, η δύναμή μας μικραίνει, η θέση της χώρας μας απαξιώνεται και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.
Η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι δύναμη, αλλά και αδυναμία. Η έξοδός μας από την Ευρώπη θα μας κάνει αδύναμους σε πιέσεις που θα ενταθούν και θα γίνουν ακόμη πιο απειλητικές και οι θυσίες των Ελλήνων θα πάνε χαμένες.
Με την επιλογή της απομόνωσης θέτουμε σε κίνδυνο την Πατρίδα και το Μέλλον της. Παίρνουμε ένα ρίσκο με οδυνηρές επιπτώσεις. Ένα ρίσκο που μπορεί να έχει τεράστιο κόστος για τη Χώρα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Εθνική Κυριαρχία.
Με την επιλογή της απομόνωσης καθιστούμε τη χώρα ανίσχυρη απέναντι στις προκλήσεις όσων την επιβουλεύονται, την καθιστούμε αδύναμη απέναντι σε όσους θέλουν να τη γονατίσουν και να την καθυποτάξουν.
Η Ευρώπη είναι ο σύμμαχός μας.
Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.
Ναι στην Ελλάδα. Ναι στην Ευρώπη.
ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
1. Στρατηγός ε.α. Ι. Βερυβάκης, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ
2. Στρατηγός ε.α. Δ. Σκαρβέλης, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ
3. Στρατηγός ε.α. Δ. Γράψας, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ
4. Στρατηγός ε.α. Ε. Καπραβέλος, επίτιμος Α/ΓΕΣ
5. Στρατηγός ε.α. Κ. Παναγιωτάκης, επίτιμος Α/ΓΕΣ
6. Αντιστράτηγος ε.α. Δ. Δεμέστιχας, επίτιμος Διοικητής Δ΄ΣΣ
7. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Λαζαρίδης, επίτιμος ΓΕΠΣ
8. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Μποζώνης, επίτιμος Διοικητής Β΄ΣΣ
9. Αντιστράτηγος ε.α. Χ. Μουστάκης, επίτιμος Διοικητής Στρατιάς
10. Αντιστράτηγος ε.α. Θ. Τόρβας, επίτιμος Διοικητής Δ΄ΣΣ
11. Αντιστράτηγος ε.α. Α. Βασιλόπουλος, επίτιμος Διοικητής ΣΔΑ
12. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Μοσχοβάκος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ
13. Αντιστράτηγος ε.α. Ι. Αρβανίτης, επίτιμος Διοικητής Α΄ΣΣ
14. Αντιστράτηγος ε.α. Η. Καζούκας, επίτιμος Διοικητής XVI ΜΠ
15. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Σαμψών, επίτιμος Δντής ΔΔΒ/ΓΕΣ
16. Αντιστράτηγος ε.α. Α. Γαληνός, επίτιμος Διοικητής Β΄ΣΣ
17. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Ασημακόπουλος, επίτιμος Υποδιοικητής Δ΄ΣΣ
18. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Τατσόπουλος, επίτιμος Διοικητής VI ΜΠ
19. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Καράμπελας, επίτιμος Διοικητής Στρατιάς
20. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Παναγόπουλος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ
21. Αντιστράτηγος ε.α. Ε. Στρατάκος, επίτιμος Διοικητής Γ΄ΣΣ/NDC-GR
22. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Τσαλικίδης, επίτιμος ΓΕΠΣ-τέως Α/ΓΕΕΦ
23. Αντιστράτηγος ε.α. Β. Γωγουβίτης, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ
24. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Ζάρας, επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΥΣ
25. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Νάσης, επίτιμος Διοικητής Στρατιάς – τέως Α/ΓΕΕΦ
26. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Τσακανίκας, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ
27. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Βέζος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ
28. Αντιστράτηγος ε.α. Κ. Κατής, επίτιμος Διοικητής Α’ ΣΣ
29. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Ξιφαράς, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ
30. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Παπαποστόλου, επίτιμος Επιτελάρχης NDC-GR
31. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Γκαρτζονίκας, επίτιμος Διοικητής ΧΙ ΜΠ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
1. Ναύαρχος ε.α. Ε. Λαγάρας, επίτιμος Α/ΓΕΝ
2. Ναύαρχος ε.α. Ηρ. Δρίκος, επίτιμος Α/ΓΕΝ
3. Αντιναύαρχος ε.α. Γρ. Δεμέστιχας, επίτιμος Αρχηγός Στόλου
4. Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Δημητριάδης, επίτιμος Διοικητής ΑΔΜΝ
5. Αντιναύαρχος ε.α. Α. Χρυσικόπουλος
6. Αντιναύαρχος ε.α. Π. Καβαλιέρος, επίτιμος Διοικητής ΔΕΝ
7. Αντιναύαρχος ε.α. Ε. Ζαρόκωστας, επίτιμος Αρχιεπιστολέας Στόλου
8. Αντιναύαρχος ε.α. Δ. Αθανασίου
9. Αντιναύαρχος ε.α. Α. Ανδρέου
10. Αντιναύαρχος ε.α. Δρ. Στυλιανός Πολίτης
11. Αντιναύαρχος ε.α. Αντ. Σουρβίνος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΝ
12. Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Γκιώνης
13. Αντιναύαρχος ε.α. Νικ. Κατσιμήτσης
14. Αρχιπλοίαρχος ε.α. Π. Διβριώτης
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
1. Πτέραρχος ε.α. Βασίλειος Κλόκοζας, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ
2. Αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Χίου, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
3. Αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλειος Κατσιαντώνης, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
4. Αντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Πατσαντάρας, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
5. Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Σκαρλάτος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ
6. Αντιπτέραρχος ε.α. Στυλιανός Πετρουλάκης, επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ
7. Αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ
8. Αντιπτέραρχος ε.α. Κ. Καλαμάτας, επίτιμος Διοικητής ΣΕΘΑ
9. Αντιπτέραρχος ε.α. Γ. Μελετίου, επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ
10. Αντιπτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μπαλές
11. Αντιπτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Πετρουλάκης
12. Αντιπτέραρχος ε.α. Θωμάς Γερασόπουλος, επίτιμος Διοικητής ΣΠΑ
13. Αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Παπαγεωργίου
14. Αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Αθανασάκος
15. Αντιπτέραρχος ε.α. Στ. Αλεξόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α. Θωμάς Τσελώνης, επίτιμος Δντής ΔΣΛ/ΓΕΕΘΑ
Αναθεωρητής Α΄Θωμάς Καρανίσας, επίτιμος Πρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
Αναθεωρητής Α΄ Ιωάννης Τσιλίδης, επίτιμος Πρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
Αναθεωρητής Α΄ Δημήτριος Ασδέρης, επίτιμος Εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
Αναθεωρητής Α΄Δημήτριος Μπακόλας, επίτιμος Εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου


* Για τους ασκούς του Αιόλου που άνοιξε στη Θράκη το νόθο δημοψήφισμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τοποθετηθούμε μετά το δημοψήφισμα, εαν και εφόσον έχει νόημα.

e-amyna


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: