Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κύριoι του ΣΥΡΙΖΑ... δίνετε χρυσές ευκαιρίες στους κερδοσκόπους να βγάλουν δισεκατομμύρια!

Οι «γύπες» πετούν πάνω από την Ελλάδα
Τα γνωστά πλέον Vulture Funds… κόβουν βόλτες στην Αθήνα και περιμένουν το επόμενο λάθος το οποίο θα είναι η τελευταία πράξη ενός δράματος. Η παράσταση θα… κόψει εισιτήρια μόνο με θεατές τα κερδοσκοπικά Funds τα οποία θα πουν στην πράξη ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΊΖΑ που τους έδωσε την ευκαιρία να αγοράσουν τσάμπα την Ελλάδα.
Τα σχέδια είναι έτοιμα και έχουν εντοπίσει τα «θύματα»τους. Η δουλειά θα γίνει με τη συνδρομή μεγάλων δικηγορικών γραφείων τα οποία θα κλείσουν τις επικείμενες συμφωνίες.
Η δράση των Vulture Funds θα αρχίσει από το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο παραμένει κλειστό ενώ είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει καθώς απαιτεί την επαναλειτουργία και του τραπεζικού συστήματος. Ο περιορισμός κίνησης των κεφαλαίων διαμορφώνει κλίμα πανικού στην χρηματιστηριακή αγορά. Οι πωλητές θα ψάχνουν τους αγοραστές δίνοντας τις μετοχές τους σε εξευτελιστικές τιμές.
Στο σημείο αυτό θα εμφανισθούν τα Vulture Funds που θα ζητούν μετοχές από τους επενδυτές- πωλητές που διακαώς θα θέλουν «ζεστό χρήμα».
Η ανταλλαγή θα είναι: Μας δίνεις τις μετοχές σε αυτή τη τιμή και σου βάζουμε τα χρήματα σε όποια τράπεζα του κόσμου επιθυμεί ο πωλητής.
Στο στάδιο αυτό θα αναλάβουν ρόλο τα δικηγορικά γραφεία που θα εγγυηθούν τη συμφωνία. Αρχικά για να πληρωθεί ο πωλητής στη συνέχεια να αποκτήσει τις μετοχές ο αγοραστής.
Το κόστος απόκτησης ελληνικών επιχειρήσεων θα πέσει έως το 80% από την πραγματική τους αξία. Στο στόχαστρο έχουν μπει οι εισηγμένες επιχειρήσεις που έχουν παραγωγική βάση. Οι μικρομέτοχοι θα δώσουν τις μετοχές τους διότι θα έχουν ανάγκη για χρήματα. Η Ελλάδα δεν
ξεπουλιέται από τους μικροεπενδυτές αλλά από τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης που τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και τους αναγκάζει να δώσουν όσο – όσο τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Το επόμενο βήμα των Vulture Funds θα είναι οι δημόσιες προτάσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας. Οι βασικοί μέτοχοι δεν έχουν άλλη ελπίδα από το να δεχθούν τα χρήματα των κερδοσκόπων διότι οι επιχειρηματίες θα κατανοήσουν ότι οι μόνοι που τους δίνουν κεφάλαια. Το σκηνικό θα εκδηλωθεί τους επόμενους δύο μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση εξαιτίας των κακών επιλογών της κυβέρνησης που κάνουν καλό όμως μόνο στους κερδοσκοπικούς «γύπες».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingbnews.gr
www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: