Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Έστω ότι την Κυριακή φτάνουμε στην κάλπη. Αν και έχω μια επιφύλαξη για το πώς θα φτάσουμε και σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε, αλλά ας πούμε ότι φτάνουμε. 
ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΑΙ. 
Για γεωστρατηγικούς λόγους. 
Πέρασε στα ψιλά αλλά εχθές, την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν πάρτι στο Αιγαίο. 32 παραβιάσεις είχαμε. Φαντάσου να μείνουμε μόνοι μας. Φαντάσου να μην έχουμε την ευρωπαϊκή ομπρέλα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν αραχτός στο παλάτι του, καπνίζει την πουράκλα του και χαμογελά σαρδόνια  με ότι συμβαίνει στη χώρα μας. Ναι, ξέρω. Θα μας σώσει η Ρωσία. Παραμύθια. Πήγαν, ξαναπήγαν και όχι μόνο δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε καν τα ελληνικά ροδάκινα δεν θα μπουν στην ρωσική αγορά.  Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν στρατηγική συμμαχία με δεκάδες συμφωνίες. Ενδεικτικά σου λέω πως το ύψος των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες ανήλθε σε 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013. Εσύ περιμένεις ότι οι Ρώσοι θα ρισκάρουν τέτοια συμμαχία ειδικά τώρα που είναι σε κόντρα με την Ευρώπη και την Αμερική;; 
Λίγο πιο πάνω από τα ελληνικά σύνορα υπάρχουν τα Σκόπια που ξέρεις πόσο μας λατρεύουν. Υπάρχει και η Αλβανία. Οι Ουτσεκαδες είναι έτοιμοι και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τον αντίστοιχο αλβανικό Καλλικράτη, οι Έλληνες υποψήφιοι ηττήθηκαν κατά κράτος στη Χειμάρρα.
Τέλος, ο ISIS δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις. 
Είμαστε μια χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες που ούτε καν ξέρουμε ποιοι είναι και από το αστυνομικό δελτίο ακούμε συνεχώς για συμμορίες Νιγηριανών, Γεωργιανών και Αλβανών. 
Ύστερα από όλα αυτά, να σε  ρωτήσω, μας συμφέρει να βρισκόμαστε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, απομονωμένοι; 
Για πολιτικούς λόγους: 
Ποιοι λένε ΟΧΙ; Ο Σύριζα, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Δεν μπορώ να συνταχθώ με κανέναν από τους ανωτέρω. Η μόνη διαφορά ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής είναι η στάση τους απέναντι στα Εθνικά Θέματα. Ιδεολογικά όμως πχ σε οικονομικό επίπεδο, λένε ακριβώς τα ίδια. Φαντάσου πως είναι τα μόνα κόμματα που αποκαλούν τον αρχηγό τους Γενικό Γραμματέα. Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε τη Χρυσή Αυγή «ακροδεξιά» αλλά ιστορικά ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν ρεύμα της Αριστεράς. Κι οι δύο λένε για δραχμή. Συγγνώμη αλλά ούτε ο Χίτλερ μου κάνει, ούτε ο Στάλιν. Ούτε ο μαύρος φασισμός ούτε ο κόκκινος. 
Η κυβέρνηση ΣυριζΑνελ πρέπει να αποδοκιμαστεί αμέσως. Το ΟΧΙ είναι επιδοκιμασία στα παραμύθια του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, στην επιτυχημένη διαπραγμάτευση των 8 δις μέτρων και στην παράλυση της αγοράς εδώ και πέντε μήνες. Το ΟΧΙ σημαίνει μπράβο στους  διορισμούς στο δημόσιο, στην ιθαγένεια και στη μετανάστευση και στην απελευθέρωση Ξηρού και των φίλων του. Με το ΟΧΙ συγχαίρεις μια κυβέρνηση που είχε έτοιμο πρόγραμμα, κοστολογημένο μέχρι τελευταίου ευρώ ( Δραγασάκης speaking ) και παρέλαβε μια οικονομία σε ανάπτυξη, με πλεόνασμα 1,5%  ( δεν το λέω εγώ αλλά η Eurostat ) και αυτή τη στιγμή είναι στεγνά τα δημόσια ταμεία, τα νοσοκομεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν φτάσει στη στρατόσφαιρα και βρίσκεται σε ύφεση. 
Σου λένε ψευδώς: Μα γιατί το όχι είναι έξω από την Ευρώπη; Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Παραμύθια. Σου θυμίζω ότι ο Βαρουφάκης χθες έφαγε κόκκινη κάρτα και συνεδρίασαν στο Eurogroup οι 18 πλην Ελλάδας και σου θυμίζω το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Έγινε και εκεί δημοψήφισμα. Ο Ιρλανδικός λαός αποφάσισε ένα περήφανο όχι και οι Ευρωπαίοι τους απείλησαν με έξωση. Ένα μήνα αργότερα ξαναέκαναν δημοψήφισμα και το όχι μετετράπη σε ένα εκκωφαντικό ΝΑΙ. 
Έτυχε και μίλησα με ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις, οπότε παραθέτω ένα πακέτο αντιλόγου. Είναι απολύτως λυπηρό ότι ο κόσμος δεν ξέρει, αμέριμνος βαδίζει στο γκρεμό,  και άγεται και φέρεται χωρίς να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. 
«Έλα μωρέ τώρα, βαρεθήκαμε πια. Να πούμε όχι να τους δείξουμε εμείς. Φυσικά και θέλω ευρώ και την Ευρώπη αλλά όχι με αυτά τα μέτρα»
Αυτά τα μέτρα αδερφέ ήταν επιλογή του Τσίπρα. Επέλεξε τους φόρους και όχι τις μεταρρυθμίσεις. Επέλεξε τον οικονομικό μας στραγγαλισμό και όχι τις αποκρατικοποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτός έστειλε την πρόταση των 8 δις στην τρόικα. Είδες πουθενά να γράφει κάτι για το πώς θα παράγει πλούτο η ελληνική οικονομία; Χώσε φόρους για να ανοίξουμε την ΕΡΤ. Αλήθεια, μετά τον αρχικό ντόρο, βλέπει κανείς την ΕΡΤ; Ακολούθησαν οι καθαρίστριες του Υπ.Οικ και έπεται συνέχεια. Βέβαια για τις άλλες καθαρίστριες του Πεντελικόν δεν ξανακούσαμε τίποτα από την πρώτη φορά αριστερά. αλλά νομίζω ότι εκείνες δεν τις γέννησε μάνα αλλά κλωνοποιήθηκαν από βλαστοκύτταρα κατσίκας. Τα μέτρα χρειάζονται γιατί η οικονομία πέρασε σε ύφεση και ο λογαριασμός μεγάλωσε. Φτάσαμε στα 10 δις έλλειμμα. Αυτά περίμενες να σου τα πληρώσει η Μέρκελ και ο Ολάντ; Βρες τα σου είπαν και εμείς θα σου δώσουμε την ομπρέλα να μη χρεοκοπήσεις. Αντί λοιπόν να προχωρήσεις άμεσα στις μεταρρυθμίσεις, πέντε μήνες κοίταζες το ηλιοβασίλεμα στο πέλαγος φωνάζοντας ουάου! 
«Έλα μωρέ τώρα, όλοι τα ίδια είναι. Είδαμε και τον Σαμαρά που μας έσωσε. Τα ίδια σκατά είναι όλοι τους»
Στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου να κάνουμε όση κριτική θέλεις. Και προβλήματα είχε, και δυσλειτουργίες είχε. Έστω και έτσι όμως το δεύτερο εξάμηνο του 2014 η κατάσταση είχε βελτιωθεί. 1 δις καταθέσεις τον Αύγουστο. 1 δις καταθέσεις τον Σεπτέμβριο. Αύξηση του λιανικού εμπορίου. Αύξηση στην κατανάλωση της βενζίνης. Αύξηση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Αύξηση του τζίρου των καταστημάτων. Επειδή κινούμαι με το αυτοκίνητο καθημερινά λόγω της δουλειάς μου, έλεγα πως η κρίση είχε και το καλό των άδειων δρόμων. Πότε επανήλθε το μποτιλιάρισμα; Στο β εξάμηνο του 2014. 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Θα μου πεις, σωθήκαμε; Προφανώς όχι αλλά ήμασταν σε καλό δρόμο και μας το αναγνώριζε όλος ο πλανήτης. Ούτε ανησυχία για τις πληρωμές μισθών και συντάξεων είχαμε και το ύψος των ληξιπροθέσμων του δημοσιών μειώνονταν σταθερά. Είχαμε πλεόνασμα και όχι το ψεύτικο και λογιστικό που σου έλεγαν οι Συριζαίοι. Ήταν πραγματικό και τα 500 ευρώ που πήρε η χαμηλοσυνταξιούχος μητέρα μου ήταν κανονικά ευρώ και όχι Μονόπολης! Τώρα, ούτε καν το επίδομα θέρμανσης δεν έχουν πληρώσει! 
«Έλα μωρέ τώρα, θα φοβηθούν οι Ευρωπαίοι και θα υποχωρήσουν»
Αυτή είναι η τακτική και το σκεπτικό του Βαρουφάκη εδώ και πέντε μήνες. Είδες να φοβάται κανένας; Μέχρι και 8 δις μέτρα τους προσφέραμε και μας ζήτησαν 8,5 ! Αυτό το επιχείρημα ο μόνος που θα μπορούσε να το πει, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου όταν εξελέγη. Τώρα πια είναι έτοιμοι, έχουν και τους μηχανισμούς και μας στριμώχνουν ολοένα και περισσότερο. Η χθεσινή ανακοίνωση που στην Ελλάδα πέρασε στα ψιλά γιατί κυριάρχησε η ξαδέρφη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έλεγε ρητά πως πως τα 140 δις που μας έχουν δώσει, θα γίνουν απαιτητά! Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις και λοιπά προγράμματα κατάσχονται για να αποπληρωθούν τα χρέη. Καληνύχτα και χαρήκαμε δηλαδή. Στην Ελλάδα θα έρθει ΜΗΔΕΝ ευρώ. ΜΗΔΕΝ. 
«Έλα μωρέ τώρα, εγώ είμαι άνεργος και ζω από τη σύνταξη της μάνας μου. Καταστράφηκα ήδη. Τι άλλο να πάθω δηλαδή;» 
Πότε έχεις περισσότερες ελπίδες να βρεις δουλειά; Σε μια οικονομία που θα παράγει πλούτο, θα έχει πλεονάσματα και θα είναι σε ανάπτυξη ή στις στάχτες;; Αντί να ψηφίσεις την προοπτική να βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να αρπάξεις την ευκαιρία που αργά ή γρήγορα θα σου δοθεί, καταλαβαίνεις τι λες; Αφού καταστράφηκα εγώ, να καταστραφείτε και εσείς για να σας εκδικηθώ! Αν αφήσεις τον θυμό και τον φθόνο να κυριαρχήσει στη σκέψη σου, παίρνεις και τους άλλους στο λαιμό σου. 
«Έλα μωρέ τώρα, κάτι θα γίνει και θα τη βγάλουμε καθαρή. Είτε όχι ψηφίσουμε, είτε ναι, τα ίδια είναι»
Μακάρι αλλά δεν το βλέπω. Ο Ντάισεμπλουμ το είπε καθαρά. Πρόγραμμα και στήριξη τραπεζών έχεις μέχρι το τέλος του μήνα. Σε δύο μέρες δηλαδή. Μετά κόψε το λαιμό σου. Παράταση ζητήσαμε και πήραμε από τα τρία το ευμέγεθες. Η διαπραγμάτευση τελείωσε καθώς αποχώρησε η ελληνική πλευρά άρα γιατί ακριβώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες; Τι άλλο να σου πει δηλαδή; Τι δεν καταλαβαίνεις; Αν ψηφίσεις όχι, αποδοκιμάζεις τη συμφωνία. Άρα γιατί να σε στηρίξουν και να σε κρατήσουν; Γιατί έχεις ωραία θάλασσα; 
«Έλα μωρέ τώρα, ΟΧΙ θα ψηφίσω γιατί βλέπω ότι την είχαν στημένη στον Αλέξη και το παιδί κάνει ότι μπορεί» 
Κάνει ότι μπορεί όντως. Για την καταστροφή. Θυμάσαι πως ξεκίνησαν όλα; Λίγο πριν το κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης, λίγο πριν πάρουμε τη δόση των 7 δις, κλείσουμε το ρημάδι το μνημόνιο και με την πιστοληπτική γραμμή πίστωση να βγούμε στις αγορές, ξέχασες τι έγινε; Ο Αλέξης και οι σύντροφοι έσκουζαν και ούρλιαζαν ότι θα ακυρώσουν όλες τις συμφωνίες. Βγήκαν τα παραμύθια του χρηματισμού βουλευτών και ναυάγησε κάθε ελπίδα συμφωνίας στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας. Την Ευρώπη κάποτε την κοροϊδεύαμε. Τέλειωσε και αυτό. Μας ζήτησαν επιπλέον μέτρα λόγω των εκλογών, της πολιτικής αστάθειας και της οικονομικής απραξίας. Ο Σαμαράς αρνήθηκε, έχασε και τις εκλογές και πέντε μήνες τώρα, πήγαμε ουσιαστικά πέντε χρόνια πίσω. Κανείς δεν την έστησε στον Αλέξη. Μόνος του μας έφτασε να τρέχουμε στα ΑΤΜ τα ξημερώματα να σηκώσουμε χρήματα. Αν ο Αλέξης είχε ίχνος πατριωτισμού και δεν κοίταζε μόνο την πάρτη του θα συναινούσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε ένα μόλις χρόνο που θα είχαμε εθνικές εκλογές,  και θα τις κέρδιζε περίπατο καθώς ήταν η σειρά του,  και θα μπορούσε να κάνει περισσότερες παροχές καθώς θα βρισκόμασταν σε καλύτερη μοίρα! Όμως ήθελε την εξουσία και την ήθελε τώρα γιατί ήθελε να προστατεύσει τον λαό από το mail Χαρδούβελη. Μπράβο. Για αυτό πρότεινε μέτρα 8 φορές πάνω από αυτό. 
«Έλα μωρέ τώρα, που θα ψηφίσω ναι! Δεν βλέπεις τι γίνεται; Κόβουν μισθούς, συντάξεις, 400 εκατομμύρια από την Εθνική Άμυνα, φόρους, 23% ΦΠΑ. Τι καλό θα δω δηλαδή;» 
Έχεις δίκιο, είναι μια κακή συμφωνία. Όμως τι προτιμάς; Την κακή συμφωνία ή την καταστροφή; -400 για την Εθνική Άμυνα ή καθόλου Άμυνα; Εκτός και αν πιστεύεις ότι σε δραχμές,  θα σου στείλει καύσιμα ο Άραβας για να μπορείς να σηκώσεις τα αεροπλάνα σου ή να κινήσεις τα πλοία σου και τα υποβρύχια σου. Ο λογαριασμός μεγάλωσε και δημιουργήθηκαν εκ νέου ελλείμματα. 
«Έλα μωρέ τώρα, δραχμή είχαμε εδώ και 3.000 χρόνια. Μια χαρά δεν ήμασταν;» 
Όχι γιατί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά. Η δραχμή είναι γκρεμός. Διάβασε και ξεστραβώσου: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2015/06/blog-post_17.html
 
Για όλα τα ανωτέρω λοιπόν θα ψηφίσω ΝΑΙ
ΝΑΙ στην Ευρώπη
ΝΑΙ στο ευρώ
ΟΧΙ στο χάος
ΟΧΙ στην καταστροφή

Το πήρα από: SUSPECT: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2015/06/blog-post_28.html#ixzz3esJ31ir9
www.suspectblog.gr
Under Creative Commons License: Attribution


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: