Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση 4ετιας με κορμό τη ΝΔ

Υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη και παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, η εκδήλωση στη Ρηγίλλης με στόχο την επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς. Τι είπε ο κ.Μεϊμαράκης για το Debate
Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε θερμό εναγκαλισμό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης.
ADVERTISEMENT
Στόχος να σταλεί μήνυμα επανασυσπείρωσης της όλης κεντροδεξιάς, αλλά και να απευθυνθεί η ΝΔ στους ψηφοφόρους του κέντρου, που ενδιαφέρονται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα.
Για αυτό ο κ.Μεϊμαράκης έκανε λόγο  για κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ και μίλησε κατά της χαμένης ψήφου. Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, διότι όπως είπε ή ψήφος διαμαρτυρίας στις προηγούμενες εκλογές κόστισε 90 δισ σε επτά μήνες. "Να μην πάει κανείς στην αποχή σε τιμωρητική ψήφο", είπε χαρακτηριστικά.
"Τώρα που μπροστά μας δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία. Ζητάμε εντολή για την επόμενη ολόκληρη τετραετία με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ώστε να μπορέσει ο τόπος να έχει μία σταθερή πορεία προς τα εμπρός", σημείωσε.
Δήλωσε επίσης ότι θα αναβάλλει την επίσκεψη του στην Κομισιόν για να παραστεί στο πρώτο από τα δύο debate στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και το οποίο τελικά θα πραγματοποιηθεί 8-9 Σεπτεμβρίου και όχι στις 10.
Από τη Συγγρού κατηγορούν την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασιλή πως όταν το πρωί επικοινώνησε με την εκπρόσωπο της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά προτείνοντας debate στις 10 γνώριζε ότι ή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα θα βρισκόταν στη ΔΕΘ και άρα θα προέκυπτε κώλυμα.
Ο κ.Μεϊμαράκης πάντως σήμερα δεν εστίασε την ομιλία του στην κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά
στο μήνυμα της ΝΔ. "Ούτε το όνομα του απερχόμενου πρωθυπουργού δε θα αναφέρω σήμερα" είπε.
Απάντησε όμως στα περί νέου στην πολιτική που επικαλείται ο κ.Τσίπρας, λέγοντας "και το νέο και το παλιό είμαστε εμείς. Μπορούν να συνυπάρξουν το παλιό και το νέο. Ή ΝΔ είναι πάντα ένα αταλάντευτα προοδευτικό κόμμα".
Την εκδήλωση διοργάνωσε ή ΟΝΝΕΔ προκειμένου να καταδειχθεί ότι συναντάται το νέο με το παλιό όπως εξηγούσαν γαλάζιες πηγές. Προβλήθηκε βίντεο με ιστορικές στιγμές της παράταξης από την ίδρυση της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη, την οποία χρησιμοποιούσε ο κ. Καραμανλής στις ομιλίες του.
Ο κ.Καραμανλής και ο κ.Σαμαράς στην πρώτη σειρά χειροκροτούσαν τον κ.Μειμαράκη, που αναφέρθηκε φυσικά σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ.
Δε  στάθηκε δυνατόν να παρευρεθεί ή Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στο Παρίσι για τη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως ούτε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Εμφανίστηκαν επίσης στελέχη όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχαν απομακρυνθεί επί της προηγούμενης ηγεσίας.
Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε και η εμφάνιση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος πάντως δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, αν και νωρίτερα είχε βρεθεί στη Βουλή με αυτό το σκοπό.
news247.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: