Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

H χώρα οφείλει να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορα της

Στους Ελληνες πολιτικούς αρέσει να λένε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά. Όμως, δεν υπάρχει ευρωπαϊκός στρατός για να περιφρουρήσει τα ελληνικά σύνορα.


Η Frontex δεν είναι στρατός. Όπως δεν υπάρχει ευρωπαϊκός στρατός να περιφρουρήσει τα σύνορα της... Ιταλίας, που είναι η άλλη κύρια πηγή εισόδου μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή η δουλειά ανήκει στις εθνικές ένοπλες δυνάμεις, π.χ. λιμενικό, πολεμικό ναυτικό κ.λπ.

Εδώ και καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας καταφανούς παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες και ποιος ξέρει ποιούς άλλους.

Πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη ροή και η ιστορία διδάσκει πως θα έχει άσχημες συνέπειες για την Ελλάδα σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο αν δεν ελεγχθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Καλά τα λεφτά της ΕΕ, που ούτε αυτά δεν είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε, αλλά η χώρα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών ή ένας απέραντος καταυλισμός παράτυπων μεταναστών.

Πέρα από τις διεθνείς προσπάθειες που θα πρέπει να αναληφθούν, η χώρα οφείλει να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία. Απελαύνοντας άμεσα όλους εκείνους που συλλαμβάνονται με παράνομα έγγραφα. Περιπολώντας και χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες μεθόδους αποτροπής με στοχοποίηση των διακινητών-δουλεμπόρων.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

Αν επιμείνει μόνο σε ενέργειες έρευνας και διάσωσης, όπως κάνει εδώ και αρκετούς μήνες το λιμενικό σώμα, θα είναι σαν να προσκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα...

greece-salonika


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: