Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο: Τούρκοι αστυνομικοί εμποδίζουν ασθενοφόρα στην Άγκυρα-86 οι νεκροί-Στόχος της επίθεσης ήμασταν εμείς, λέει το Φιλοκουρδικό Κόμμα

Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος καταγγέλλει πως οι αρχές ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα ανεβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα, ένα νέο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγα λεπτά έπειτα από το φονικά «χτυπήματα», είδε το «φως» της δημοσιότητας.
Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί φέρονται να εμποδίζουν τη διέλευση των ασθενοφόρων στο σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους εξαγριωμένους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και οι οποίοι τελικά κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο, ώστε να φτάσει η ιατρική βοήθεια στους τραυματίες.
Λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του παρακάτω βίντεο ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές εμπόδισαν τα ασθενοφόρα διότι ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.
«Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».
«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική»...



Σε ένα δεύτερο βίντεο που «ανέβηκε» στο YouTube, απεικονίζονται πολίτες να επιτίθενται σε ένα περιπολικό, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος προκείμενου να περάσουν δύο άντρες οι οποίοι μετέφεραν σε φορείο έναν τραυματία.


Σημειώνεται πως νεότερος απολογισμός από το τουρκικό υπουργείο Υγείας αναφέρει πως στην διπλή έκρηξη, που «χτύπησε» συγκέντρωση συνδικάτων και του φιλοκουρδικού HDP έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άτομα και έχουν τραυματιστεί άλλοι 186, μεταξύ των οποίων 28 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Στους 86 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα
Στους 86 ανέρχονται οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με τα εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.

Στόχος της επίθεσης ήμασταν εμείς, λέει το Φιλοκουρδικό Κόμμα

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει ότι στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυραήταν τα μέλη του και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

"Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, γύρω στις 10.04 (τοπική ώρα) σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις εν μέσω του μπλοκ του HDP. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το HDP", ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

"Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και για αυτό υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί", προστίθεται στην ανακοίνωση.

dexiextrem


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: